Muszę trochę ograniczac koszty bo inaczej ogród by mnie finansowo rozłożył na łopatki,trochę dłużej trwa przez to obsadzanie ale cierpliwie poczekam na efekt.
Sesleria to jesienna ,mam ją drugi rok i ciągle dzielę więc trudno mi na razie mówić o rozmiarach . Na wysokość chyba już większa nie będzie ,teraz starsze kępy mają 50-60 cm za to bardzo w obwodzie przerasta. W ubiegłym sezonie po dzieleniu to było parę źdźbeł a teraz już duże kępki.
Może wydaje się,że niewiele ale od głazy do brzegu rabaty jest 2,80. Z tyłu za gałązek rosną dwa derenie Elegantissima,nie widać ich jeszcze zza tego kamiora. Wiem ,że to trudne dla nich miejsce ale póki co uparłam się na nie. Leję im wodę hektolitrami. Po prawej stronie głazu kalina Watanabe.Chciałam tam chyba jeszcze dosadzić kulki i myślałam o żółtej hakone Aureola i bodziszkach wspaniałych. I tak sobie myślę żeby zacząć już coś tam sadzić bo nim dojdę z przygotowaniem do końca ,czyli do cypelka to zarośnie mi to wszystko. Jak myślicie, dosadzić jeszcze jakieś kulki? Może być jeszcze przywrotnik ,runianka,nie wiem. Może ktoś ma jakiś pomysł?
Taki zestaw też przemknął mi przez myśl,nawet mam tam funkie już wsadzone takie limonkowe z białym później znajdę nazwę,nie wiem tylko co z paprociami ,mam te zwykłe paprocie ale obawiam się ,że one zbyt ekspansywne .
O proszę, jaka robota wykonana. Nieźle. Zestaw kulki, hosty i paprocie fajny. Mogą być jeszcze bergenie. A co do paproci to przy Twoich areałach nie musisz się chyba obawiać ekspansywności ?
U mnie hosty porosły jak dzikie, w przyszłym roku będę musiała dzielić i szukać chętnych do wzięcia bo inaczej zarosną wszystko...