Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

anabuko1 12:50, 13 sie 2018

Asiu ładnie to ogrodowo.
Jestem zdumiony ilością werbeny.
Tyle jak siejesz czy tak ładnie co się rozwiewa ?
Margerytka40 13:34, 13 sie 2018

anabuko1 napisał(a)
Asiu ładnie to ogrodowo.
Jestem zdumiony ilością werbeny.
Tyle jak siejesz czy tak ładnie co się rozwiewa ?

Werbenę siałam z nasionek w domu w lutym,później okazało się ,że wysiała się też sama w ogrodzie. Poprzenosiłam tylko siewki na wybrane miejsce . Siewki werbeny dobrze jest pozbawić czubka jak mają już ze dwie ,trzy pary liści. Ładnie się wtedy rozkrzewiają. Tu mam raptem z 10 krzaczków
Gruszka_na_w... 16:05, 13 sie 2018

Bardzo udane te roślinne duety. Mój kot nie reaguje na kocimiętkę. Okoliczne bezpańskie koty też.
Albo kocimiętka jest felerna albo koty.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Doro19 16:22, 13 sie 2018

Asia, jak Cię poznałam u Małej Mi to nie znałam Twojego wątku i widzę, że zupełnie Cię nie doceniłam Ty szalona kobieta jesteś, te hektary obrabiasz grubo. Przeglądam Twój wątek od początku, jeszcze nie doczytałam jak sprawa z dużym stawem się skończyła i ogólnie mam dziurę, bo była woda i bagno,a teraz na bieżąco czytam i piękne zdjęcia pokazujesz. Na jesieni doczytam jak to się robi...
Normalnie czuję, że kopa w d... dostałam i jutro jadę sadzić kocimiętkę - pomysł mam od dawna, ale tak jakoś mi schodziło, a już mogłabym mieć taką jak Ty - cudo
Margerytka40 18:50, 13 sie 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Bardzo udane te roślinne duety. Mój kot nie reaguje na kocimiętkę. Okoliczne bezpańskie koty też.
Albo kocimiętka jest felerna albo koty.

Oby jednak to kocimiętka ,ponoć nie wszystkie kotkom podchodzą . Bogdzia twierdzi ,że do mojej którą jej wiosną dawałam też koty nie lgną jakoś
Margerytka40 18:56, 13 sie 2018

Doro19 napisał(a)
Asia, jak Cię poznałam u Małej Mi to nie znałam Twojego wątku i widzę, że zupełnie Cię nie doceniłam Ty szalona kobieta jesteś, te hektary obrabiasz grubo. Przeglądam Twój wątek od początku, jeszcze nie doczytałam jak sprawa z dużym stawem się skończyła i ogólnie mam dziurę, bo była woda i bagno,a teraz na bieżąco czytam i piękne zdjęcia pokazujesz. Na jesieni doczytam jak to się robi...
Normalnie czuję, że kopa w d... dostałam i jutro jadę sadzić kocimiętkę - pomysł mam od dawna, ale tak jakoś mi schodziło, a już mogłabym mieć taką jak Ty - cudo

Miłe to ,co piszesz ale chyba zaszła pomyłka bo ja nigdy nie byłam u Małej Mi ani nigdy nie miałam stawu . Musi to być ktoś inny . A kocimiętkę sadź tylko poszukaj fajnej odmiany bo zwykła bardzo się kładzie i nie jest tak atrakcyjna .
Doro19 20:07, 13 sie 2018

Margerytka40 napisał(a)

Miłe to ,co piszesz ale chyba zaszła pomyłka bo ja nigdy nie byłam u Małej Mi ani nigdy nie miałam stawu . Musi to być ktoś inny . A kocimiętkę sadź tylko poszukaj fajnej odmiany bo zwykła bardzo się kładzie i nie jest tak atrakcyjna .

Rzeczywiście pomyliłam Was, bo mam po kilka okien otwarte. Twój ogród też obserwuję na bieżąco, muszę przejrzeć początek, bo "wychwyciłam" Cię gdzieś u kogoś po drodze i podczepiłam się. Niemniej jednak kocimiętka świetna, potrzebowałam takiego zdjęcia by się upewnić, że może pięknie wyglądać - tylko masy trzeba
Margerytka40 20:39, 13 sie 2018

Doro19 napisał(a)

Rzeczywiście pomyliłam Was, bo mam po kilka okien otwarte. Twój ogród też obserwuję na bieżąco, muszę przejrzeć początek, bo "wychwyciłam" Cię gdzieś u kogoś po drodze i podczepiłam się. Niemniej jednak kocimiętka świetna, potrzebowałam takiego zdjęcia by się upewnić, że może pięknie wyglądać - tylko masy trzeba

Tam teraz to już nawet zbyt gęsto rośnie ale jest plus-chwasty nie mają szans . Zapraszam w takim razie do odwiedzania mojego wątku nie tylko incognito ,będzie mi miło
Margerytka40 20:45, 13 sie 2018

Z bieżących wieści -M zaklepał mi przyczepę końskiego obornika. Będzie świeży ale będzie . Przyda się na rodkową rabatę. Zamówiłam też sobie prezent imieninowy-widły amerykańskie. Stare już ledwo zipią
mrokasia 22:18, 13 sie 2018

Margerytka40 napisał(a)
Z bieżących wieści -M zaklepał mi przyczepę końskiego obornika. Będzie świeży ale będzie . Przyda się na rodkową rabatę. Zamówiłam też sobie prezent imieninowy-widły amerykańskie. Stare już ledwo zipią

Nooo, nie ma to jak końska qpa. Cieszy bardziej niż jakiś ciuch albo kosmetyk .
Widły załamałam wczoraj, dobrze że mam jeszcze jedne .