Wymalowałam jakąś tam swoją koncepcję co do jednej części i naniosłam gdzie mam wątpliwości i jakie.
Przy wejściu chciałam ciąg żurawek paprika lub rio, później te żółte co rosły wzdłuż tuj, w nich kule lub coś coś czerwonego. (Ania proponowała klonika), później wokół kółka carex jakis jako obwódka. W obu tych częściach nie mam pomysłu na średnie piętro.
W kółku przy tarasie chciałabym drzewko żeby zasłonic taras i wypełnić wizualnie puste miejsce między platanami a wierzbą, ale poza tym nie mam koncepcji co dalej.
Pod platanami Gracki, hortensje, żurawki (może georgia peach) i trawy amazon mist- bo mam ich dużo. Może też być wersja bez żurawek, wtedy w trawy coś dodam. Nie wiem czy przesadzać róże które są koło wierzby i co dac na całym tym pasie od wierzby do platanów. Może miskanty ML lub rozplenice a pomiędzy nimi jeżówki lub rozchodnik?
Podoba mi się też zestawienie 3 trzmieliny żółte na pniu, a pod nimi lawenda i chciałabym to mieć, mam kilka sztuk przywrotnika i też chętnie bym gdzies go umieściła. Mam sporo Red baronów, więc jako czerwony element mogłyby być. I mam kilkanaście sztuk odętki białej, która miała być wzdłuż tuj, tam gdzie żółte żurawki, a teraz nie wiem gdzie ją dać.
Tak to teraz w mojej głowie wygląda.