Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

Toszka 12:38, 17 paź 2016

Nie wiem czy siarkowanie będzie służyć platanom...
Hortensja moze rosnąć w każdej glebie, byle była to gleba żyzna, próchniczna, bogata. Proponuję przy platanach nie siarkować,a jedynie przygotować bogate, obornikowo-kompostowe obszerne dołki. Hortki możesz ściółkować kompostem obornikowym, dębowymi lisćmi i zasilać nawozami.
Nett 12:47, 17 paź 2016

Ok, dziękuję Toszko. jak zwykle jesteś nieoceniona
Nett 14:50, 17 paź 2016

A obok tego buczka może być perukowiec? Bo mam małego, nawet tam rośnie, czy szukać czegos innego, bardziej drzewiastego?
malgol 18:16, 17 paź 2016

A trawy dotarły?
18:27, 17 paź 2016
Toszka napisał(a)

Bez obrazy, ale myślę, że teraz fiksujesz z tym osłonięciem

Weź pod uwagę fakt, ze sąsiad coś zaczyna działać z ogrodem u siebie. A może iść trzeba do niego i podpytać czy ma jakieś plany...hm? Da się?

z tym bym sie zgodziła ...tuje dadza ładne osłone ....drzewa na rabacie potrzebne ale jako element skupiajacy wzrok

PS. szpaler wiśni z obrazka mi się nie spodobał ...zresztą jakie by drzewa nie posadzić w takiej konfiguracji to będą zawsze wyglądać jak żołnierzyki na musztrze.
18:30, 17 paź 2016
Nett napisał(a)
A obok tego buczka może być perukowiec? Bo mam małego, nawet tam rośnie, czy szukać czegos innego, bardziej drzewiastego?

i jeszcze jedna uwaga ..jak sadzisz drzewa ...to wysokie krzewy pod nimi nie beda dobrze wyglądać ( perukowce dorastaja do 3m albo i wiecej)

Nett 20:00, 17 paź 2016

malgol napisał(a)
A trawy dotarły?

Gosiu jeszcze nie
Nett 20:05, 17 paź 2016

eee_taam napisał(a)

z tym bym sie zgodziła ...tuje dadza ładne osłone ....drzewa na rabacie potrzebne ale jako element skupiajacy wzrok

PS. szpaler wiśni z obrazka mi się nie spodobał ...zresztą jakie by drzewa nie posadzić w takiej konfiguracji to będą zawsze wyglądać jak żołnierzyki na musztrze.

Dobrze Justynko, nie będę sadzić żołnierzyków, masz rację Dziękuję, że zajrzałaś do mnie i korygujesz moje zapędy, bo znowu bym żałowała decyzji.

A jeśli nie perukowiec, to co by mogło tam być? Asia pisała o kalinach, dereniach. A Twoim zdaniem?
21:03, 17 paź 2016
Nett napisał(a)

Dobrze Justynko, nie będę sadzić żołnierzyków, masz rację Dziękuję, że zajrzałaś do mnie i korygujesz moje zapędy, bo znowu bym żałowała decyzji.

A jeśli nie perukowiec, to co by mogło tam być? Asia pisała o kalinach, dereniach. A Twoim zdaniem?

trudno mi doradzać ...sama mam kaliny ...dereni nie mam a perukowców nie lubie to tez nie mam.

wstawie zdjecia kalin u mnie ...one sa atrakcyjne przez 3 tygodnie wiosna bo kwitną i dodatkowo angielskie pachną potem robia u mnie za tło zeby na jesieni sie wybarwic (liscie)
Nett 21:09, 17 paź 2016

To idę oglądać Twoje kaliny