Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

Kawa 11:12, 07 lis 2016

o matko
poczytałam o zmianach jakie prawdopodobnie nastąpią
fajnie że pomału odkrywasz czego chcesz
kibicuję
Nett 11:14, 07 lis 2016

eM powiedział, że jak wyjdzie fajnie ta koncepcja, to wymieni mi żywopłot przy ogrodzeniu na jaki będę chciała, bo mu truję, że te cyprysiki, jałowiec i tuje nijak się mają do nowoczesnego ogrodu.

Ale ja musiałam obiecać, że jak juz zrobimy ten ogród, to nie będę wszystkiego za rok przesadzać. (sic!)
Nett 11:15, 07 lis 2016

Kawa napisał(a)
o matko
poczytałam o zmianach jakie prawdopodobnie nastąpią
fajnie że pomału odkrywasz czego chcesz
kibicuję

Kamilko ja jeszcze w szoku jestem. Jeszcze sie pod tym nie podpsuję. To na razie koncepcja.
natka098 11:25, 07 lis 2016

Piękne te piny. ehhh człowiek się rozmarzył, ja miło by było tam posiedzieć
Iwk4 11:36, 07 lis 2016

natka098 napisał(a)
A myślisz że w innych ogrodach nie ma tak? Oczywiście że jest, tylko zdjęć takich miejsc nikt nie robi

Ja robię. Z komentarzem.
Bo wątek- to nie blog, album cudownych zdjęć. On nam ma służyć jako pamiętnik. Fotorelacja. Służyć refleksjom. I pokazywać nam kierunki dziaoań. To jak otwarta książka, tylko nie mosemy poznać końca

Okrywać róże - jeszcze za wcześnie.
Kilka dni na poziomie -5 stopni. Wtedy.

AniMa 11:45, 07 lis 2016

Piny super...mam kilka KF ale przy brzozach...o parocji wiem dokładnie, bo w jednym czasie zaczynałyśmy jej wątek. U mnie będzie na 100% 2 sztuki z tyłu na planowanej środkowej rabacie...ale na razie nic nie mówię, bo trawnik świeżo posianyeM padnie jak sie dowie....
Nett 11:53, 07 lis 2016

AniMa napisał(a)
Piny super...mam kilka KF ale przy brzozach...o parocji wiem dokładnie, bo w jednym czasie zaczynałyśmy jej wątek. U mnie będzie na 100% 2 sztuki z tyłu na planowanej środkowej rabacie...ale na razie nic nie mówię, bo trawnik świeżo posianyeM padnie jak sie dowie....

Musisz go powolutku przygotować na zmiany.
Gdybym ja zaproponowała u siebie zmianę, skończyłoby się awanturą, ale że to ktoś z zewnątrz, to było ok. Nerw pojawił się tylko jak wspomniałam, że część roślin trzeba wykopać.
Nett 11:55, 07 lis 2016

Zastanawiam się teraz nad tym ile rzędów trzcinnika trzeba sadzić żeby taki ładny łan powstał. Czy dwa wystarczą? Patrzę ile miejsca będzie potrzebne.
bdan 12:05, 07 lis 2016

U mnie trzcinnik KF jak przyszły mocniejsze wiatry to się połamał. NA szczęście rdzy nie miał. Aneta Ty sobie weź poprawkę, że te zdjęcia z pinów to tak jak te śliczne zdjęcia na ogrodowisku, w danym momencie i z danego ujęcia. Choć trzcinniki w miarę szybko ruszają
iwka 12:06, 07 lis 2016

ja mam w dwóch rzędach i może dlatego, że jeszcze młody i ciągle go dzielę to nie tworzy takiej szczelnej ściany. Chociaż powiem szczerze, że nie wiem czy taki efekt jak na pinach da się uzyskać, on bardzo mocno rozrasta się na dole więc trzeba też w odpowiedniej rozstawie posadzić, bo jak włazi jeden na drugiego to nie wygląda ładnie. Kłosy wyrastają ze środka kępy, u młodych jest kilka tylko ale im starszy tym kłosów więcej więc jest szansa

fajnie, że już wiesz co chcesz