Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

malgol 09:28, 07 lis 2016

Aneta, nawet nie wiesz jak kibicuję twoim próbom stworzenia ogrodu marzeń. Co prawda nie potrafie pomóc bo jakos nie mam tego spojrzenia co potrzeba i sama ciągle cos poprawiam i pytam innych, ale jestem pewna ,że przy Twojej wytrwałości powstanie cudowny ogród!
Ja tez cały weekend przesiedziałam nad kartką papieru bo chcę zmienić rabatę pod lasem, z której nie jestem zadowolona a zmobilizowałaś mnie do tego TY
Wiosna pomoge ci sadzić jak już zdecydujesz co
Nett 09:50, 07 lis 2016

malgol napisał(a)
Aneta, nawet nie wiesz jak kibicuję twoim próbom stworzenia ogrodu marzeń. Co prawda nie potrafie pomóc bo jakos nie mam tego spojrzenia co potrzeba i sama ciągle cos poprawiam i pytam innych, ale jestem pewna ,że przy Twojej wytrwałości powstanie cudowny ogród!
Ja tez cały weekend przesiedziałam nad kartką papieru bo chcę zmienić rabatę pod lasem, z której nie jestem zadowolona a zmobilizowałaś mnie do tego TY
Wiosna pomoge ci sadzić jak już zdecydujesz co

Super Gosia. Ale się cieszę. I z tego, że kogoś zmobilizował mój ośli upór, i z tego, że przyjedziesz. Choć widze, że u mnie więcej będzie wysadzania niż wsadzania, ale co tam )
malgol 09:51, 07 lis 2016

Jak trzeba to i wysadzimy
malgol 09:58, 07 lis 2016

Tak sobie myslę,ze nie wiem jak wy tu wszystkie dajecie rade z tym planowaniem? Ja poszłam na rabatę, wymierzyłam ją, wymiary naniosłam na papier z uwzględnieniem roślin ,które tam już są i maja zostać...i klops. W ogrodzie, jak patrzyłam na to miejsce stojac nad rabata wszystko co tam chciałam posadzić się mieściło, a na papierze już nic nie włazi bo za mało miejsca Nie wiem jak to działa
Nie wiem czy ufac kartce czy własnym oczom?
AniMa 09:58, 07 lis 2016

Netka, doczytałam i sie ciesze z Tobą Popieram, ze to co w głowie czasami ciężko przelać na papier... kibicuję
Nett 09:59, 07 lis 2016

No dobra, taki szybki szkic o czym rozmawialiśmy

Dwa kółka zielone to platany, zielone rozgałęzione to drzewa wielopniowe- pewnie jeszcze do zastanowienia czy tyle wystarczy. Żółte to trzcinniki.

Mówiłam, że chcę hortensje pod platanami, ale w tej chwili nie wiem czy pasują trzcinniki z hortensjami obok siebie, więc jestem skłonna je przenieść wokół kółka w prawym dolnym rogu i wtedy można pociągnąć trzcinniki jeszcze dalej., a pod platanmi zrobić ściankę wodną np.

Tak jak mówiłam, była to luźna koncepcja. Bardziej pomysł rozmieszczenia w kilku miejscach działki drzew wielopniowych i łanów trzcinnika. Wszystko do dopracowania.

Rysunek nie do końca w skali.
kasja83 10:11, 07 lis 2016

Nett-obejrzałam kuchnię.Fajna.A blat na wyspie masz inny niż na meblach?
Nett 10:15, 07 lis 2016

kasja83 napisał(a)
Nett-obejrzałam kuchnię.Fajna.A blat na wyspie masz inny niż na meblach?

Na tym niższym pietrze, gdzie jest płyta jest granitowy, tak jak na szafkach. Jedynie ten na podwyższeniu jest drewniany, nawiązuje do innych elementów drewnianych w domu- schodów i mebli w salonie.
kasja83 10:18, 07 lis 2016

Nett napisał(a)

Na tym niższym pietrze, gdzie jest płyta jest granitowy, tak jak na szafkach. Jedynie ten na podwyższeniu jest drewniany, nawiązuje do innych elementów drewnianych w domu- schodów i mebli w salonie.

Aaaaa-takie fiku-miku
Nett 10:20, 07 lis 2016

Wklejam sobie kolekcję traw Iwonki

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5591-od-nowa-na-przekor-wszystkim?page=1103