No dobrze, zaopatrzyłam się w papier milimetrowy, miarę i rysowałam. Rysowałam, rysowałam, kombinowałam i wyszło mi co wyszło. Jeszcze rano nanosiłam jakies poprawki, a później wszystko starłam i teraz niezbyt to wygląda, ale nie mam jak poprawić, bo mam tylko zdjęcie, więc nie patrzcie proszę na te niedotarte linie.
Obróciłam działkę tak, żeby było bardziej czytelnie i tak jak to się widzi z ziemi.
Zależy mi na zaprojektowaniu kształtu rabat w miejscu, które zaznaczyłam kolorem czerwonym. Granica działki przebiega mocno po skosie. Jest to górna część ogrodu, bardzo słoneczna, od południa, całkowicie widoczna z tarasu. Na zdjęciach widać ją na pierwszych stronach wątku. Szarym kolorem zaznaczyłam obecny kształt rabat. Od strony skarpy jest półkole a od ulicy linie proste- chciałabym zrobić to spójnie, ale nie nudno.
Na szczycie skarpy mam w tej chwili kilka rozplenic, później szpaler hortensji LM, ponieważ poniżej skarpy, na dolnym tarasie mamy placyk do siedzenia i chcemy się zasłonić od ulicy. Chciałabym zostawić na górze hortensje, ale mogą być w innym miejscu.
Wzdłuż ogrodzenia są tuje, na razie nieduże niestety, natomiast sąsiad już się rozlokował u siebie i chciałabym zasłonić widok na jego taras drzewami, 3 może 4. Wieczorem postaram się o "ładniejszą" wersję..