Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja ostoja

Moja ostoja

Adela 11:54, 21 cze 2018

Moja Girdina jest już przygotowana na powtórkę kwitnienia.

Brak kwiatów zastępują kolory liści:
Adela 11:57, 21 cze 2018

Królowa cienia skąpana w porannym słońcu
Adela 12:04, 21 cze 2018

Anabelle i biała ogrodowa

Cały ogród błaga o deszcz. Na dziś zapowiadali burze, ale pewnie znowu przejdzie nam koło nosa. A temperatura 30 stopni
Kamcia 18:11, 21 cze 2018

Jakbyś mieszkała bliżej Tarnowskich Gór to bym Ci przywiozła szczepki mojej hortensji. A nawet innej bo mi się cudnie Vanilla Fraise rozszczepila.

Ale do B. Bialej mi trochę za daleko Elu.
Adela 18:48, 21 cze 2018

) Kamilko, bardzo dziękuję za chęci i dobre serce, ale rzeczywiście, nie jest to blisko. Zdobędę po sąsiedzku, tak jak Anabelle.
U nas jeszcze upał, z niecierpliwością czekam na deszcz. Wg informacji z Wielkopolski - tam ochłodzilo się, ale deszcz wiele terenów ominął.
Pozdrowienia, jeszcze tropikalne
gosika67 18:58, 21 cze 2018

Hosty masz ładne i takie duże, widzę,że masz szmaragdy przycięte, ja w tym roku też przycinałam. Zagęszczają się i tworzą fajny mur.Też zamierzam nabyć jeszcze hortensje, robię porządki na rabacie w cegle i chcę tam posadzić iglaki miniatury, hortensje i trawy też mniejsze. Teraz u nas jest duży wybór hortensji.
U nas zlało i to dość mocno.Pozdrawiam i zapraszam.Buziaki
Adela 19:28, 21 cze 2018

Szmaragdy przycięliśmy jeszcze wczoraj z szerokości. Bardzo rozrosły się, że trudno było przejść między nimi, a płotem.
Decyzję podjęłam naraz, jak zobaczyłam na kilku szmaragdach pojedyncze miseczniki i licinki. Wiem, że walka z misecznikami nie jest łatwa, bo w ubiegłym roku walczyłam z nimi na cisach. Batalię muszę powrórzyć i w tym roku. A tu jeszcze doszły tuje. Przycięte, będą bardziej dostępne. Aż się boję, bo ze spryskiwaczem będę wciąż chodzić

Już chyba kiedyś pisałam, że mamy podobne upodobania w doborze roślin Twój ogród jest zdecydowanie bogatszy i wszystko, co pokazujesz, jest cudowne.
Pozdrawiam i buziaki ślę
Kamcia 20:10, 21 cze 2018

Adela napisał(a)
) Kamilko, bardzo dziękuję za chęci i dobre serce, ale rzeczywiście, nie jest to blisko. Zdobędę po sąsiedzku, tak jak Anabelle.
U nas jeszcze upał, z niecierpliwością czekam na deszcz. Wg informacji z Wielkopolski - tam ochłodzilo się, ale deszcz wiele terenów ominął.
Pozdrowienia, jeszcze tropikalne

Ochlodzi sie Elu u Was juz od jutra... wlasnie pogode w TV ogladalam

U nas roznica temperatur miedzy wczoraj a dzis to 12 stopni. I wreszcie popadalo porzadnie. A wiadomo, ze od nas to do Was zawsze idzie...

Kamcia 20:11, 21 cze 2018

Adela napisał(a)
Anabelle i biała ogrodowa

Cały ogród błaga o deszcz. Na dziś zapowiadali burze, ale pewnie znowu przejdzie nam koło nosa. A temperatura 30 stopni

A tych Anabeli to ja Ci zazdroszcze. Piekne sa.
Adela 21:20, 21 cze 2018

Wreszcie pada Rzęsity deszcz podlewa ogródek. Ciekawe jak długo.