Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja ostoja

Moja ostoja

Urszulla 12:36, 22 cze 2018

Nie padało aż tak jak myślałam. Ale zawsze to coś. Najważniejsze że temp zeszła.

U mnie w ogrodzie panują warunki głównie na hortensje i trawy bo albo susza albo nadmiar deszczu a to żelazne rośliny a tą Anabel to masz tą odmianę Strong?
Mentha 22:25, 22 cze 2018

Slicznie, gustownie, schludnie
Adela 22:39, 22 cze 2018

Ula, u mnie podobnie. Ale nie musiałam podlewać warzywnika. Natomiast hortensje musiałam podlać i podnawozić, bo zwątpiłam: żółte liście to tylko brak wody, czy też brak nawozu?
Anabelle- tyle tylko wiem. Sąsiad przywiózł mi wiosną kawałek swojej uciachanej.
Jutro przesadzam co nieco.

Mentha, milo, że zajrzałaś
Jak do Ciebie trafić?
gogo 23:13, 22 cze 2018

Witaj Elu, dziękuję za odwiedziny w moim wątku. Właśnie zwiedziłam Twój ogród i jestem zachwycona świetnie zestawionymi roślinami i panującym ładem. Nie dziwię się,
że ogród jest ostoją.Pozdrawiam.
Bogdzia 20:40, 23 cze 2018

Anabel piękna . Deszcz i u mnie padał ale parę minut i stanowczo za mało, ledwie trawa na tym zyska.Nadal opady zapowiadaja , może spadnie wiecej ale strasznie zimno się zrobiło 15 stopni w ciagu dnia, zimno i wiatr do tego paskudny.
Adela 22:27, 23 cze 2018

gogo napisał(a)
Witaj Elu, dziękuję za odwiedziny w moim wątku. Właśnie zwiedziłam Twój ogród i jestem zachwycona świetnie zestawionymi roślinami i panującym ładem. Nie dziwię się,
że ogród jest ostoją.Pozdrawiam.

Witaj Grażynko u mnie
Dziękuję za miłe słowa o moim ogrodzie.
Nieustannie walczę z przeciwnościami. Likwiduję chore, dosadzam nowe, przesadzam, jak wszyscy. Tylko mój M myśli, że jestem wyjątkowo niezdecydowana
Pozdrawiam
gogo 13:30, 24 cze 2018

Cześć Elu, lepiej mieć męża tak myślącego, niż mojego zupełnie nieogrodowego. Owszem,podoba mu się ogród,ale chciał mi wyrwać wiesiołki, bo co tu rosną takie badyle. Ja wtedy byłam u córek, miał tylko podlewać to co zaznaczyłam. Na szczęście zajął się czym innym, a moja odmiana dwuletnia kwitnie od popołudnia i to zauważył. Pozdrawiam.
Adela 14:00, 24 cze 2018

Ale jest dobrze mój M i ogród przechodzą metamorfozę
gogo 18:59, 24 cze 2018

Ach, żeby i z moim M tak się stało. Jeśli chodzi o ogród, przeszedł kilka zmian i ciągle wydawało mi się, że to ostateczna wersja.Jak widać ogrodnik zmienny jest i tak trzymać.
marba 20:41, 24 cze 2018

Elu, ślicznie i kolorowo jest w Twoim ogrodzie. Zachwyciły mnie zwłaszcza biało obrzeżone hosty. Pamiętasz może nazwę odmiany?