Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja ostoja

Moja ostoja

gogo 20:55, 15 lip 2018

Witaj Elu, ładnie kwitnie ta orszelina, ale czy się nie kładzie pod ciężarem kwiatów? Czy pogoda dopisała i prace ogrodowe zrobione? Do mnie wróciły upały, trzeba znowu podlewać, na szczęście mam pełny zbiornik
anabuko1 21:49, 15 lip 2018

Urszulla napisał(a)
Dziewczyny piszą że nie wszystkie jeżówki przetrzymują zimę z tych odmianowych. Więc wiele osób dokupuje jak wypadną.

Tak czasami bywa.Mi na 11 już które miałam wypadły 2.
A dokupiłam w tym roku chyba 4 a jeszcze mam chrapkę na jedną odmianę
Pięknie kwitnie ta orszelina olcholistna.I jaki długi ten kwiatostan.
Ja jej nie mam to podziwiam u ciebie .
Adela 21:55, 15 lip 2018

Ogonki kwiatowe są chyba zbyt wiotkie i sam kwiat kładzie się. Ale pachnie uroczo powinnam ją chyba przesadzić bliżej tarasu.
Grażynko, pogoda była ok, ale moja wydolność jest już kiepska. Kręgosłup nie wytrzymał i praca leźy. To jest okropnie wkurzające, jak wiesz, że powinnaś zrobić - a nie możesz. Przydałby się jakiś urlop od codziennych prac domowych, które pochłaniają dużo czasu i na ogród pozostaje go niewiele lub wcale.
Więcej go będę miała od sierpnia, ale zakupione roślinki nie mogą tak dlugo czekać, więc.... małymi kroczkami, jakoś będę musiała dać radę. Chyba będę musiała zrobić listę prac priorytetowych
Pozdrawiam jeszcze weekendowo
Adela 22:00, 15 lip 2018

Aniu, zapraszam, podziwiaj Chętnie kupiłabym jeszcze różową. Pozdrawiam
gogo 22:09, 15 lip 2018

Z tą wydolnością to i u mnie kiepsko / i kręgosłup, i biodra i kolana / . A ja mam priorytetowe prace: ogród, a dom później. Jest nas tylko dwoje, mąż długo w pracy, córki i wnuk daleko, koty w dzień śpią, to i nie ma kto nabałaganić. A ja mam zasadę: nie robię, boli, więc robię i wiem dlaczego boli
Adela 22:18, 15 lip 2018

gogo napisał(a)
(...) A ja mam zasadę: nie robię, boli, więc robię i wiem dlaczego boli

dobre, dobre...
Że względu na wnuczki, ogród jest na drugim miejscu. Starsza stęskniła się za przedszkolem, więc jutro będę miała jedną. Może coś zrobię w ogrodzie, jak kości pozwolą
basia3012 22:28, 15 lip 2018

A ja Elu, mam tylko Jasia (4 lata )i z nim to wolę żadnych prac nie zaczynać w ogrodzie. Bo potem za dużo zniszczeń. On lubi ciąć sekatorem roślinki i uwielbia podlewać. W piątek otrzymałam zamówione 12 sztuk wrzosów ( bo mi wyschły ) to Jasiu je od razu przyciął, na szczęście chyba tylko 1-2 sztuki.

Taki fryzjer mi się trafił . Pozdrawiam
Adela 22:46, 15 lip 2018

Z moją młodszą dwulatką - tymbardziej nie wybieram się do ogrodu. Próbowałam, ale to nie ma sensu Basiu - przede wszystkim jesteśmy babciami, a dzieci szybciej rosną niż drzewa w ogrodzie. Więc na ogród będzie jeszcze czas. Narazie musi poradzić sobie sam (tzn. ogród)
Pozdrawiam babcie i przyszłe babcie
gogo 22:51, 15 lip 2018

A ja dużo bym dała za wnuka bliżej, niechby ogród zszedł na drugie miejsce. A może zaraziłabym go pasją ogrodową i pomagałby mi ciąć, ma 11 lat.
Adela 23:04, 15 lip 2018

Grazynko, Basi czterolatek już przycina więc i Twój poradziłby sobie doskonale
Moje kopią w grządkach, wyrywają chwasty i wąchają kwiatki, no i jeszcze szukają ze mną „chole liście”