Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja ostoja

Moja ostoja

Adela 18:44, 11 lip 2018

Grażynko, dziś u nas też popadało, myślę, że deszcz nie powiedział jeszcze ostatniego słowa.
Przy takiej pogodzie mam czas, żeby poczytać forum i z tego co wiem, chyba wszędzie zagościł. Niech jeszcze popada, bo ma duże zaległości

Dziś dostałam clematisy w bardzo dobrym stanie, starannie zabezpieczone. Nie wiem, kiedy będę sadzić. Sądzę, że może dopiero w sobotę. Najwięcej pąków kwiatowych ma środkowy Fay

Dostałam tez jeżowki. Te w bardzo różnej fazie rozwoju. Nie wiem, czy wszystkie pokażą kwiat w tym roku. W niesprawdzonym sklepie internetowym tak się zdarza. Oby tylko wszystkie przetrwały zimę, bo zdarza się, że zginą

Również załączam pozdrowienia :j
Adela 18:49, 11 lip 2018

Urszulla napisał(a)
Ciekawe jak u Ciebie będą rosły powojniki.

Też mnie to ciekawi. Dam im najlepszej ziemi jaką mam, dostosuję sie do zaleceń dr Marczyńskiego i będę czekać
W moim ogrodzie już tyle roślin z różnych względów padło, że nie zdziwię się, jak któryś powojnik zawiedzie tfu, tfu
Urszulla 20:52, 11 lip 2018

Adela napisał(a)

Też mnie to ciekawi. Dam im najlepszej ziemi jaką mam, dostosuję sie do zaleceń dr Marczyńskiego i będę czekać
W moim ogrodzie już tyle roślin z różnych względów padło, że nie zdziwię się, jak któryś powojnik zawiedzie tfu, tfu

Świetne sadzonki a jakie ładne doniczki dają sadź najlepiej po dużych opadach. Dziś właściwie to pokropiło, ziemia sucha głębiej.
Kindzia 20:56, 11 lip 2018

Powojniki wypasione! Jeżówki nie najgorsze, zakwitną jeszcze w tym roku wszystkie
Adela 22:04, 11 lip 2018

Kasiu, Ula, rzeczywiście powojniki to już konkretne rośliny. A jeżówki planuję dać na sloneczną rabatę, którą przerabiam 2x w roku. I jak je posadzę, to się zgubią a rabata znowu będzie świeciła pustką. Po deszczach muszę tam coś poprawić
Pozdrówka

A kolory doniczek u clematisów dopasowali do koloru kwiatów teraz to zauważyłam
anabuko1 22:10, 11 lip 2018

No proszę, piękne powojniki, duże, wyrośnięte.
Ten dzwoneczkowy jakiś ciekawy.co to za odmianę zamówiłaś ??
Jeżówki tez w sumie ładne.
Fajnie,że już kwitnące masz.Może jeszcze jakieś ci zakwitną
U nie nic jeszcze nie padało .
gogo 22:48, 11 lip 2018

Powojniki super wypasione, rzeczywiście dobra polecona szkółka. Jutro wstawiają mi okna, liczę, że będzie taniej niż planowałam i zostanie więcej na zakupy. Jeżówki na zimę przykryję, a może i inne rośliny też ? Nie będzie potrzebny śnieg, będzie biało od włókniny . Faktycznie, te jeżówki trochę liche jak na tę cenę. Ale bądź dobrej myśli, mów im " rośnijcie zdrowo ".
basia3012 00:33, 12 lip 2018

Elu, cieszę się, że takie ładne powojniki przysłali Ci. Ja też zawsze byłam zadowolona a zamawiałam kilka razy.
Deszczu u nas nie było, suuusza.
basia3012 00:52, 12 lip 2018

Elu, dzięki za radę o podlewaniu i pryskaniu koktajlem Bogdzi. Mam jednak problem bo nie mogę znależć informacji w jakich proporcjach mieszać składniki. Pomożesz Elu? Jutro może otrzymam przesyłkę z tymi nawozami to w sobotę może bym wypróbowała. Pozdrawiam serdecznie.
Adela 11:24, 12 lip 2018

Dostałam z jeżówkami w gratisie, nie jest opisana. Czy ktoś zna taką roslinę?