Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja ostoja

Moja ostoja

Urszulla 08:40, 17 lip 2018

Czyli zapełniłaś pustostan warzywnika w ostatniej chwiliBo od dziś przestój ogrodowy do piątku. Deszcz i deszcz i deszcz ja też muszę odpocząć od ogrodu. A potem plewienie mnie czeka i koszenie, znów wszystko naraz.
Urszulla 10:09, 17 lip 2018

Miskant pióropuszowy może być w samym narożniku a ze 3 Variegatusy przed nim na takim półokrągłym łuku. Wszystko się tam zmieści

U mnie w odpowiedzi masz zdjęcie miskanta.

Urszulla 11:30, 17 lip 2018

Zobacz u mnie na str 1093 bo nie weszło zdjęcie miskanta i teraz dorzucałam

Też o tej hortensji pnącej zapomniałam. Ale może lepiej jej na mur domu nie wrzucać?
gosika67 11:34, 17 lip 2018

Elu u nas znowu leje i to niemiłosiernie.Nie ma odpoczynku od opadów.Fajnie wszystko zielone, ale też są żniwa i d..a.
Kindzia 12:56, 17 lip 2018

Mój wnuczek ma 9 lat i zdarza mu się plewić chwasty z kostki, króciutko to trwa, ale cieszę się, że się włącza do ogrodowych prac. Wnusia ma 3 latka i prosi o ścięcie róż...to tyle u niej ogrodowo
basia3012 15:19, 17 lip 2018

Elu, no i dzisiaj odważyłam się zabrać za jałowce przy ulicy. Nie wiem jak innym ale mi pasują takie cięte pod linijkę. Próbuję wstawić zdjęcia ale na razie coś mi nie idzie. Ledwie zaczęłam przycinać a deszcz mnie pogonił. Przycięłam więc mały fragment przy bramie. Zaraz postaram się wstawić zdjęcia tego fragmentu przed i po. Pozdrawiam serdecznie.
Adela 16:38, 17 lip 2018

Fasola pewnie szybko wykiełkuje przy takich opadach. Na miejscu wczesnej szparagowej muszę jeszcze wysiać koper na jesienny zbiór i zamrożenie.

Urszulla napisał(a)
Miskant pióropuszowy może być w samym narożniku a ze 3 Variegatusy przed nim na takim półokrągłym łuku. Wszystko się tam zmieści

U mnie w odpowiedzi masz zdjęcie miskanta.

Do pióropuszowego jeszcze się nie przekonałam. Boję się, że jak świerki za 2-3 lata rozrosną się, będę musiała z miskantami uciekać. A wykopać taką rozrośniętą kępę wcale nie jest prosto - trzeba siły młodego człowieka
O variegatusach myślalam identycznie

Jeśli masz wysoką ścianę domu i do dachu daleko, to można rzucić hortensję nie bezpośrednio na mur, ale na podporę.
Masz czas, żeby przemyśleć.
Adela 16:43, 17 lip 2018

gosika67 napisał(a)
Elu u nas znowu leje i to niemiłosiernie.Nie ma odpoczynku od opadów.Fajnie wszystko zielone, ale też są żniwa i d..a.

Szykuje się powtórka z ubiegłego roku. Jak poziom wody gruntowej będzie utrzymywał się tak wysoko, to rolnicy w pole nie wjadą.
U nas też dziś leje bez przerwy. Przymusowy odpoczynek od ogrodu, za to trzeba nadrobić zaległości domowe. Moja spiżarnia już mnie od dłuższego czasu zaprasza
Adela 16:50, 17 lip 2018

Kindzia napisał(a)
Mój wnuczek ma 9 lat i zdarza mu się plewić chwasty z kostki, króciutko to trwa, ale cieszę się, że się włącza do ogrodowych prac. Wnusia ma 3 latka i prosi o ścięcie róż...to tyle u niej ogrodowo

Kasiu - przykład idzie z góry. Przy takim zaangażowaniu całej rodziny w ogrodowe prace, ani się nie spostrzeżesz, jak wnuki Was wyręczą A wnusia śliczna jak różyczka, to i do róż ma słabość.... normalna, kobieca cecha
Adela 16:54, 17 lip 2018

basia3012 napisał(a)
Elu, no i dzisiaj odważyłam się zabrać za jałowce przy ulicy. Nie wiem jak innym ale mi pasują takie cięte pod linijkę. Próbuję wstawić zdjęcia ale na razie coś mi nie idzie. Ledwie zaczęłam przycinać a deszcz mnie pogonił. Przycięłam więc mały fragment przy bramie. Zaraz postaram się wstawić zdjęcia tego fragmentu przed i po. Pozdrawiam serdecznie.

Obejrzę Twoje dzieło Ja za swój jałowiec jeszcze nie mam ochoty sie wziąć, choć już nie muszę czekać, aż się piskle wykluje. Gniazdo z jajkiem kosa jest opuszczone. To wina tych tygrysich kotów