Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja ostoja

Moja ostoja

marba 13:44, 18 lip 2018

Adela napisał(a)

Mój pojemnik 360 l jest już pełny

Mój też. Zakupiłam jeszcze dwie, nieco inne beczki pod pozostałe rynny. Po obfitych deszczach tego nie widać, ale woda w ogrodzie jest bezcenna, zwłaszcza deszczowa.
Pięknie Ci kwitną hortensje. Pozdrawiam, Elu.
Adela 13:58, 18 lip 2018

Basiu, byłam już cichaczem u Ciebie, widziałam. Nawet zastanawialiśmy się z M gdzieby tu jeszcze postawić. Właściwie to mam drugi przy warzywniku. Zbiera wodę z domku narzędziowego. Ale to jest tak: jak pada, to deszczówka nie jest potrzebna, jak susza - to na niewiele podlewań jej wystarczy. Ale jest na ratunek tym najbardziej potrzebującym. Pozdrawiam
Adela 16:15, 18 lip 2018

Deszczowo i hortensjowo:

gogo 16:42, 18 lip 2018

Witaj Elu, piękne hortki. Bardzo mi się podoba zestawienie z miskantem. Ja mam inną odmianę, kwiaty są dopiero w pączkach i są białe, a nie zielonkawe.
Urszulla 19:35, 18 lip 2018

Ja też uwielbiam ten limonkowy etap hortensji. A może w dziury dasz po prostu hortensje. One są mało pracochłonne a zdobią. Jest tak dużo fajnych odmian. Pod nimi jeszcze cebule wiosenne się mieszczą.

O miskantach u mnie
anabuko1 20:45, 18 lip 2018

Twoje hortki jakoś bardziej rozwinięte.
Cudne to widoki takie hortensjowe.
Adela 21:54, 18 lip 2018

gogo napisał(a)
Witaj Elu, piękne hortki. Bardzo mi się podoba zestawienie z miskantem. Ja mam inną odmianę, kwiaty są dopiero w pączkach i są białe, a nie zielonkawe.

Zielonkawe to one są na początku kwitnienia i wtedy są najładniejsze. Nie lubie ich jesienią. Anabelka natomiast zielenieje i taka pozostaje. Bardzo ładnie wygląda zasuszona.
gosika67 21:58, 18 lip 2018

Witaj Elu, fajnie się odbijają hortki na tle zieleni.Hosta też ładnie wygląda.
Adela 22:14, 18 lip 2018

Urszulla napisał(a)
Ja też uwielbiam ten limonkowy etap hortensji. A może w dziury dasz po prostu hortensje. One są mało pracochłonne a zdobią. Jest tak dużo fajnych odmian. Pod nimi jeszcze cebule wiosenne się mieszczą.

O miskantach u mnie

I ja
Masz rację, że hortensje nie są wymagające. Ale z wypełnieniem dziur zaczekam do przyszłego roku. Chciałabym dać wiekszą swobodę serbom. A za 2-3 lata może być już za mało miejsca. Świerki były sadzone w tym roku.
Może jeszcze w sobotę dostanę jakieś ciekawe miskanty.
Urszulko, dzięki za sugestie wszystkie analizuję
Adela 22:19, 18 lip 2018

Aniu, Goniu, dziękuję, też mi się podobają
Aniu - u Ciebie hortki jeszcze się nie rozwinęły?