Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 17:51, 27 paź 2019

Magleska napisał(a)
Ewa jesteś szalona hihi podziwiam Cię -ja coś nie mam weny na sadzenie tulipanów -chyba ,że trafię na jakąś okazję

a jak malutki siostrzeniec ? pewnie już słodziak -ile miesięcy już ma ?

Madziu, taką mam w tym roku wenę na te tulipany, że kupuję i kupuję
Jakoś od trzech lat sadzę i na razie mi się nie znudziło ale zobaczymy jak będzie za rok.
Jedź do LM, będzie wtedy okazja

Siostrzenic cudowny, tak urósł, ma już 4.5 m-ca Nie możemy się nim nacieszyć!

Dzięki kochana!
eVka 18:21, 27 paź 2019

Zana napisał(a)
Oj Ewcia, Ewcia....
Fajnie, będzie wiosną radocha, mimo trudów sadzenia. Napodziwiam się u Ciebie, bo ja w tym roku z cebulami mam stan "zero".

Powiem Ci, że nawet lubię to sadzenie, tak pięknie było w ogrodzie w ostatnich dniach. Jutro już nie będzie tak fajnie sąadzić bo niż Jarosław nadszedł...

Czekam na wiosnę, nawet dzisiaj nowe kompozycje roślinne robiłam i mąż stwierdził, że jak na Wielkanoc wyglądają hehe

Dużo osób w tym roku nie ma weny na cebulowe.
Mam nadzieję na kolorową wiosnę, choć na niektórych rabatach nie ma jak sadzić cebul bo jest taki gąszcz korzeni, że łopatka nie wchodzi i w tych miejscach odpuszczam.

A będziesz kupować cebule?
wiklasia 18:23, 27 paź 2019

jesteś szalona mówię Ci,
la, lala ,la
eVka 18:27, 27 paź 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

U mnie z czochów to były wtedy tylko główkowate,ale w sumie o takie mi chodziło
widziałam te krokusy,ale jakoś nie wzięłam...
tulipki na pewno będą piękne ja już spasowałam z cebulami w tym roku

Czochy w LM kupiłam przedostatnio, Purple Sesnation a w B. były Gladiator, dużo większe są.
Krokusy mam tylko w jednym miejscu, zaraz przy wejściu do domu na podokiennej. Cieszą bardzo bo są dla nas pierwszą oznaką wiosny

Ja też już zakończyłam zakupy, w tym roku robiłam rekord. Ciekawa jestem ile paczek kupiłam.
Zana 18:27, 27 paź 2019

Nie, w tym roku już nic nie kupuję i nie sadzę. W przyszłym roku mam nadzieję poszaleć.
Nowa12 18:28, 27 paź 2019

Ja od 2 lat też nie mam weny na cebulowe. Jakoś nie i już . Może kiedyś jak już ogród będzie bardziej uładzony .
eVka 18:32, 27 paź 2019

wiklasia napisał(a)
jesteś szalona mówię Ci,
la, lala ,la

....
Zawszę nią byłaś lalalala....

Przy kasie powiedziałam Panu, że mąż mnie pogoni, a on na to, żebym przekazała mu, że wiosną nie będzie żałował Hehe miły koleś!
eVka 18:33, 27 paź 2019

Zana napisał(a)
Nie, w tym roku już nic nie kupuję i nie sadzę. W przyszłym roku mam nadzieję poszaleć.

Najważniejsze, że są plany
eVka 18:36, 27 paź 2019

Nowa12 napisał(a)
Ja od 2 lat też nie mam weny na cebulowe. Jakoś nie i już . Może kiedyś jak już ogród będzie bardziej uładzony .

Właśnie ja już mało co zmieniam na istniejących rabatach, więc mogę sadzić do woli. Na wjazdowej gdzie ciągle coś zmieniam nie posadzę w tym roku ani jednej cebuli. Po drugiej stronie na rodkowej pod jodłą się zastanawiam, bo nie wiem czy coś tam nie pokombinuję na wiosnę.
eVka 18:47, 27 paź 2019

Teraz chwilowa zmiana tematu na mniej przyjemny, czy wiecie ile musi być stopni, żeby zrobić oprysk Topsinem na osutkę sosnową. Moje sosny zaatakowane