Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 09:04, 30 paź 2019

DorKa napisał(a)
Zamiast na cmentarz do ogrodu uciekasz mówisz Ja też mam nadzieję,że w sobotę poodgarniam troszkę. Może podokienną uda mi się wyciąć. Owocnej pracy!

Piątek szybko na cmentarz i w sobotę ogródek Choć może i w piątek trochę cebul posadzę ku zgorszeniu sąsiadów
Twoja podokienna będzie piękna Mocno kibicuję! Lecę zobaczyć co tam nawymyślałaś
DorKa 09:33, 30 paź 2019

effka napisał(a)

Piątek szybko na cmentarz i w sobotę ogródek Choć może i w piątek trochę cebul posadzę ku zgorszeniu sąsiadów
Twoja podokienna będzie piękna Mocno kibicuję! Lecę zobaczyć co tam nawymyślałaś

skąd ja to znam ( zgorszenie sąsiadów )

Podokienna będzie improwizowana. Zarys jest a konkrety się dobierze
eVka 09:44, 30 paź 2019

Kasiolaaa napisał(a)
Seslerie mi przyszly piekne sadzoneczki dzis pewnie je posadze pozniej chcialam je posadzic na kamiennej ale dziadek prosil zeby tawul nie wykopywac no i zespół mi koncepcje uleglam... eh tymczasowo bedą rosly w przechowalniku czyli pod oknami hyhyhy a kiedys moze posadze je tam gdzie mialy byc

Kasiu, będziesz zachwycona tymi sesleriami, tylko pamiętaj że one do słoneczka i mało wody lubią
Zostaw coś dziadkowi ja rodzicom zostawiłam warzywnik cały i robią go po swojemu, żeby nie czuli, że już cały teren zagarnęłam i chce swoje rządy wprowadzać.
eVka 09:46, 30 paź 2019

DorKa napisał(a)

skąd ja to znam ( zgorszenie sąsiadów )

Podokienna będzie improwizowana. Zarys jest a konkrety się dobierze

Hehe ja to w ogóle jestem nieprzestrzegająca konwenansów, więc na mnie wszyscy "krzyżyk" położyli i chyba już niczemu się nie dziwią

No i fajnie, Że improwizacja, z takich akcji najfajniejsze rabaty wychodzą. Jak wszystko jest cod o joty przemyślane to potem tak nie cieszy, przynajmniej tak jest u mnie
Kasiolaaa 16:04, 30 paź 2019

Ooooo Ewunia te same slowa i ja szanuje tez niechcem swoich rzadow wprowadzac wiec uleglam mu niech bedzie najwiecej slonca skwar mam pod oknami tak wiec tam pojda seslerie
zszywka 16:35, 30 paź 2019

Widzę że się brzozujemy u mnie w tym roku 3 doorenboski znalazły swój kąt

Pracowita i zacebulkowana jesteś, ja tez w tym roku zaszalałam. Jakoś miałam wenę, w zeszłym sezonie nie posadziłam nic za to w tym jakos 750... Byłam ostatnio w B. I kupiłam sobie paczkę czosnków na przedogródek iiiii nie wiem gdzie ją schowałem... ehhh
Za pewne je znajdę jak będzie za zimno na sadzenie... albo śnieg już będzie leżał
Roztrzepana to moje trzecie imię
eVka 20:36, 30 paź 2019

Kasiolaaa napisał(a)
Ooooo Ewunia te same slowa i ja szanuje tez niechcem swoich rzadow wprowadzac wiec uleglam mu niech bedzie najwiecej slonca skwar mam pod oknami tak wiec tam pojda seslerie

No i tak będzie najlepiej
Skwar one uwielbiają i brak wody i niezbyt żyzną ziemię. Będą piękne
eVka 20:39, 30 paź 2019

zszywka napisał(a)
Widzę że się brzozujemy u mnie w tym roku 3 doorenboski znalazły swój kąt

Pracowita i zacebulkowana jesteś, ja tez w tym roku zaszalałam. Jakoś miałam wenę, w zeszłym sezonie nie posadziłam nic za to w tym jakos 750... Byłam ostatnio w B. I kupiłam sobie paczkę czosnków na przedogródek iiiii nie wiem gdzie ją schowałem... ehhh
Za pewne je znajdę jak będzie za zimno na sadzenie... albo śnieg już będzie leżał
Roztrzepana to moje trzecie imię

Doorenbosy górą!!! Ja na wjazdowej mam już 9 sztuk, mały lasek będzie

O kochana 750 sztuk, to podobnie jak ja choć wydaje mi się że trochę mniej kupiłam. Będziemy miały piękna i kolorową wiosnę. Jyz się nue mogę doczekać
Oj ja również roztrzepana jestem...
Wiolka5_7 21:02, 30 paź 2019

OMG 750 cebul ! Mała Holandia Effcia będzie u Ciebie , będzie pięknie
Ja posadziłam z drobnicą 450 szt. wszystkiego i miałam dość
eVka 21:12, 30 paź 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
OMG 750 cebul ! Mała Holandia Effcia będzie u Ciebie , będzie pięknie
Ja posadziłam z drobnicą 450 szt. wszystkiego i miałam dość

Muszę policzyć ile tego razem wyszło, miałam jeszxze 2.5 kg tulipanów luzem i nie mam pojęcia ile to cebul.
Mała Holandia brzmi ładnie
To też się nieźle zacebulowałas!