Super masz te skrzynie bo są wysokie, jak policzyłam ile kosztowałyby takie skrzynie kupne wys. 36 cm wymiar 150x120 cm to wyszło mi ok. 140 zł a potrzebuje ich ok. 5 więc kwota zaporowa, chyba jednak po prostu porządnie przygotuję grządkę w warzywniku i zrobię obrzeża wokół z desek, żeby chwasty z boku mniej przerastały albo kupię niższe 18 cm po 70 zł, wyjdzie połowa kwoty.
Ogród rzeczywiscie ogarnięty połowi powoli i udało się wszystko wyciąć i posprzątać.
Właśnie przed momentem skończyłam okrywać róże i magnolię bo zapowiadają w nocy - 5... W zimie u nas nawet tyle nie było
Co do kratek na różance są o drobinę za mało stabilne, w sensie wbija je się w ziemię i się trzymają chyba, że róża jest taka mocna, że je przechyla ale można poprawić i jest już prościutko.
Ja też odreagowuję ciężka fizyczną pracą... Bardzo się boimy, naprawdę nie wychodzimy z domu.
Wow Ewa niezle podzialaliscie!
Też się szykuje do nawożenia róż obornikiem ale u nas tak wieje że nie chce mi się na dwór wychodzić...
Ten wysypany obornik jakoś grabkujesz żeby pod ziemią był?
Udało się, choć po drodze łatwo nie było, strasznie dużo tego było do ogarnięcia.
Obornik prz kompostowany, już całkowicie bez zapachu obsypuje wokół krzaczka i małymi grabkami próbuje przekopać z ziemią na 5 cm albo mała łopatką zależy jaki krzaczek. Sporo tego obornika dałam i mam nadzieję, że róże mi się odwdzięcza pięknymi kwiatami
U nas rano wiało i były 3 stopnie ale nie mogłam się powstrzymać przed robotą
Ewuś, ja mam skrzynie na jedną deskę i jestem bardzo zadowolona.
Niektórzy się boją i zachowują kwarantannę, inny wprost przeciwnie. Dzisiaj u mnie w pracy był istny wysyp klientów, którzy na gwałt muszą remontować i budować.
Agnieszka, powiedz na jaką wysokość masz skrzynie? 15-20 cm? Opcja tylko na jedną deskę u mnie, bo na dwie już bardzo drogo. Pewnie gdybym miała warzywnik w ogrodzie to bym zainwestowała w ładne skrzynie ale mam na działce obok, niezagospodarowanej, więc na wyglądzie mi nie zależy. Malujesz te deski?
Powiem Ci, że jestem załamana postawą niektórych ludzi, ich ignorancją...
Ja też mam mnóstwo rzeczy do kupienia do ogrodu, kora, deski, wkręty etc ale czekam trudno, taki czas.