Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

polinka 18:21, 11 mar 2020

Po Waszych zachwytach nad nowym sekatorem, już wiem co sobie zażyczę na urodziny Dzięki dziewczyny!
AniazUroczyska 19:30, 11 mar 2020

Iwonka napisał(a)
Chciałabym kupić porządny sprzęt na lata, ale nie wiem jaki, dlatego tak cenne są te dyskusje na forum

Święta prawda, gdyby nie te dyskusje, na pewno nie myślałabym o zakupie Felka
Co do mojej decyzji , reasumując , tak sobie dywaguję: galgAsia zadowolona z 2 , ale mówi że ma duże dłonie i oktawę łatwo chwyta, a ja tak aby, aby. Anda drobna dziewczyna, pewnie i dłonie małe- ma 6 i jest z niej bardzo zadowolona. Ewa- mówi że 2 dobrze leży w dłoni, ale sugeruje:" dla mnie mógłby być trochę mniejszy". Też chciałabym jak największą średnicę cięcia, ale chyba najważniejsze jest dla mnie to, aby był wygodny , nie za duży , dobrze pasował do ręki. Pozostanę chyba przy 1 myśli, czyli 6( mniejszy). Dobrze kombinuję?
eVka 19:47, 11 mar 2020

Zakrecona napisał(a)
Fajny ten sekator, ja mam taki na razie, no...

Ale warto wiedzieć, że są takie sprawdzonej jakości. Kurcze u nas od jutra szkoła nieczynna, niestety ja muszę do pracy

Dobrze, że dziewczynki już starsze i w razie W Babcia jest

Jestem już po pierwszym cięciu, pod ostrze poszły miskanty mini gracki, mimo grubych ździebel cięło się super, więc Felco 2 mega polecam Trzyma się go w ręce wygodnie, jest dla mnie akurat.

Ja też jednak do pracy idę a córa do babci, na pewno wolne będę brała na dniach ze względu na zamknięte szkoły.
Kasiolaaa 19:50, 11 mar 2020

Hyzy mial nagrany filmik o sekatorach bardzo cenne wskazowki
AnnaCh 20:00, 11 mar 2020

Zakupy, prezenty, cięcie, prace ogrodowe, porządeczek, idziesz jak burza, super
eVka 20:05, 11 mar 2020

Iwonka napisał(a)

Dobrze byłoby, gdyby ktoś taki sekator do dużych drzew też nam polecił Bardzo mało jest zdjęć takiego sekatora a właściwie jak na stronie piszą - nożyc do gałęzi, zrobionego w pozycji otwartej. Niestety większość ma teraz mocno zaokrąglone ostrza, takie w koło. Źle używa się czegoś tak pękatego. Lepsze jest ostrze bardziej proste. Takim zaokrąglonym bardzo trudno będąc na drabinie trafić w gałąź i objąć ją tym ostrzem.

Wiem o co Ci chodzi, rzeczywiście, te zaokrąglone są mniej wygodne ale chyba mocniejsze niż takie proste. Felco ma olbrzymi wybór, ostatnio z przyjemnością przeglądam ich katalogi, wybierając kolejne narzędzia ogrodnicze
O tu:
https://www.felco.com/wld_pl/nasze-produkty/nozyce-do-galezi.html
Może coś znajdziesz dla siebie, są też filmiki o tych sekatora H na YouTube
eVka 20:08, 11 mar 2020

Pszczelarnia napisał(a)
Ja mam Felco z obrotową jedną rękojeścią - dla mnie bomba. Jest taki luz w dłoni przy cięciu. Miałam i 2 ale gdzieś się podziała.

O ciekawe, podasz który to model?
eVka 20:11, 11 mar 2020

polinka napisał(a)
Po Waszych zachwytach nad nowym sekatorem, już wiem co sobie zażyczę na urodziny Dzięki dziewczyny!

Super! Przyniosłam dzisiaj do pracy swój prezent urodzinowy żeby się pochwalić (bo mam koleżanki ogrodniczki) i jak mój kierownik zobaczył co mi mąż kupił, popatrzył się jak na wariatkę
eVka 20:12, 11 mar 2020

AniazUroczyska napisał(a)

Święta prawda, gdyby nie te dyskusje, na pewno nie myślałabym o zakupie Felka
Co do mojej decyzji , reasumując , tak sobie dywaguję: galgAsia zadowolona z 2 , ale mówi że ma duże dłonie i oktawę łatwo chwyta, a ja tak aby, aby. Anda drobna dziewczyna, pewnie i dłonie małe- ma 6 i jest z niej bardzo zadowolona. Ewa- mówi że 2 dobrze leży w dłoni, ale sugeruje:" dla mnie mógłby być trochę mniejszy". Też chciałabym jak największą średnicę cięcia, ale chyba najważniejsze jest dla mnie to, aby był wygodny , nie za duży , dobrze pasował do ręki. Pozostanę chyba przy 1 myśli, czyli 6( mniejszy). Dobrze kombinuję?

Bardo dobrze A zresztą zawsze możesz wymienić jeśli kupisz online, zero ryzyka! Ciekawa jestem Twojej opinii
eVka 20:37, 11 mar 2020

Kasiolaaa napisał(a)
Hyzy mial nagrany filmik o sekatorach bardzo cenne wskazowki

Oglądałam ostatnio, właśnie Hyży pokazywał Felki i jest świetny filmik jak je ostrzyć oryginalną ostrzałką. Uwielbiam jego filmy.