Święta prawda, gdyby nie te dyskusje, na pewno nie myślałabym o zakupie Felka
Co do mojej decyzji , reasumując , tak sobie dywaguję: galgAsia zadowolona z 2 , ale mówi że ma duże dłonie i oktawę łatwo chwyta, a ja tak aby, aby. Anda drobna dziewczyna, pewnie i dłonie małe- ma 6 i jest z niej bardzo zadowolona. Ewa- mówi że 2 dobrze leży w dłoni, ale sugeruje:" dla mnie mógłby być trochę mniejszy". Też chciałabym jak największą średnicę cięcia, ale chyba najważniejsze jest dla mnie to, aby był wygodny , nie za duży , dobrze pasował do ręki. Pozostanę chyba przy 1 myśli, czyli 6( mniejszy). Dobrze kombinuję?
Jestem już po pierwszym cięciu, pod ostrze poszły miskanty mini gracki, mimo grubych ździebel cięło się super, więc Felco 2 mega polecam Trzyma się go w ręce wygodnie, jest dla mnie akurat.
Ja też jednak do pracy idę a córa do babci, na pewno wolne będę brała na dniach ze względu na zamknięte szkoły.
Wiem o co Ci chodzi, rzeczywiście, te zaokrąglone są mniej wygodne ale chyba mocniejsze niż takie proste. Felco ma olbrzymi wybór, ostatnio z przyjemnością przeglądam ich katalogi, wybierając kolejne narzędzia ogrodnicze
O tu: https://www.felco.com/wld_pl/nasze-produkty/nozyce-do-galezi.html
Może coś znajdziesz dla siebie, są też filmiki o tych sekatora H na YouTube
Super! Przyniosłam dzisiaj do pracy swój prezent urodzinowy żeby się pochwalić (bo mam koleżanki ogrodniczki) i jak mój kierownik zobaczył co mi mąż kupił, popatrzył się jak na wariatkę