Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

malgol 21:50, 13 mar 2020

Ewa, ale roboty oddalas normalnie zazdroszczę ja planuje jutro bo ma być sloncechoc chłodno. Ale co tam, grubo się ubiorę
eVka 21:55, 13 mar 2020

malgol napisał(a)
Ewa, ale roboty oddalas normalnie zazdroszczę ja planuje jutro bo ma być sloncechoc chłodno. Ale co tam, grubo się ubiorę

Oj kocham taką robotę, dzisiaj powiedziałam mężowi, że jednak geny ogrodnicze we mnie krążą

Oby tylko nie wiało i nie padało to będę dalej przerzucać kompost.
Gosialuk 22:25, 13 mar 2020

Tyle już zrobiłaś - zazdroszczę. Ja dopiero jutro się wybieram.
Nie wątpię, że warzywnik będzie wspaniały.
eVka 22:34, 13 mar 2020

Gosialuk napisał(a)
Tyle już zrobiłaś - zazdroszczę. Ja dopiero jutro się wybieram.
Nie wątpię, że warzywnik będzie wspaniały.

Gosiu, dziękuję za wiarę w moje możliwości. Z takim dopingiem nie mam innej opcji jak tylko tają, żeby warzywa były dorodne Obornik jest, kompost też, Mączka bazaltowa, to może warzywka urosną

Kibicuję, żeby prace wiosenne szybko Ci poszły.
Buziaki!
AniazUroczyska 02:03, 14 mar 2020

effka napisał(a)

Oczywiście Feluś tnie jak ta lala, wogole siły nie trzeba używać. Jutro pierwsze ostrzenie D

Już ostrzenie? Tak szybko się tępi? Mój już dotarł na miejsce przeznaczenia, ale ja go jeszcze nie widziałam
Wiolka5_7 08:27, 14 mar 2020

effka napisał(a)

Miło się pracowało dzisiaj choć wiało strasznie.
Właśnie ja jestem przeciwna, żeby przestali pravo ac w ogrodzie, bo uważam że powinni być w ruchu. Mój tato pewnie i tak będzie caly czas działał mimo sprzeciwu mamy Dobrze, że chociaż pomidory w namiocie chcą sadzić
92 lata piękny wiek! Pozdrowi ode mnie dziadka!!! Ja już niestety nie mam dziadków, więc bardzo zazdroszczę.

U nas jutro też chłodno ma być, 6 stopni tylko a w nocy dzisiaj - 4.... Boję się o róże, bo właśnie wczoraj je rozkopczykowałam... Magnolie etc. Oby mróz ich nie uszkodził.

U mnie też wiało...
To prawda bycie w ruchu jest bardzo ważne...to fajnie,że pomidorki posadzą

To dziadek eMa i jeszcze ma babcię- też 92 lata(to jest małżeństwo)....
ładny wiek co ?...i właśnie cały czas w ruchu...

Wyjrzałam na chwilę na dwór ,brrr ale zimno...nie wychodzę jednak do ogrodu,żeby się nie przeziębić....w sumie nie mam jakiejś pilnej pracy...

No też mi się nie podoba ten zapowiadany mróz,bo wszystko rusza....pąki pękają...
Okryję może ciemierniki chociaż...

Buziaki
eVka 09:18, 14 mar 2020

AniazUroczyska napisał(a)

Już ostrzenie? Tak szybko się tępi? Mój już dotarł na miejsce przeznaczenia, ale ja go jeszcze nie widziałam

Nie, nie jest ostry ale ogladalam filmiki i czytałam instrukcję, powinno się często ostrzyć, żeby zachować idealną ostrość.
Super, że kupiłaś
eVka 10:34, 14 mar 2020

Wiolka5_7 napisał(a)

U mnie też wiało...
To prawda bycie w ruchu jest bardzo ważne...to fajnie,że pomidorki posadzą

To dziadek eMa i jeszcze ma babcię- też 92 lata(to jest małżeństwo)....
ładny wiek co ?...i właśnie cały czas w ruchu...

Wyjrzałam na chwilę na dwór ,brrr ale zimno...nie wychodzę jednak do ogrodu,żeby się nie przeziębić....w sumie nie mam jakiejś pilnej pracy...

No też mi się nie podoba ten zapowiadany mróz,bo wszystko rusza....pąki pękają...
Okryję może ciemierniki chociaż...

Buziaki

Dzisiaj Wiolu u nas piękne pogoda, słonko i niebieksie niebo, chłodno ale słonecznie. Zjem późne śniadanie i lecę kompostować

Dziadkowie Twojego eMka - niesamowite, taki i wiek i ciągle w ruchu. Właśnie dlatego, że ciągle w ruchu to tak się super trzymają

Nic nie okryłam ale chyba wszystko przeżyło, jeszcze obejrzę dokładnie

Mam dzisiaj downy nastrój przez sytuację jaka jest w kraju i na świecie....
Byłam rano po chleb i bułki, nigdzie nie było dopiero w jednym sklepie buło więcej, wpuszczają po kilka osób i wszystkim dezynfekują ręce. Chyba czas pięć samemu w domu i nie wychodzić. Dobrze, że mogę pracować zdalnie...
Iwonka 13:44, 14 mar 2020

effka napisał(a)
Meldunek z piątku w ogrodzie : kompost przerzucony, podlany komposterem, nowe ścinki upchane w skrzyniach kompostowych i na stercie luzem bo miejsca już brakuje. Muszę poprosić brata o zbicie z palet kolejnego kompostownika.
Gotowego kompostu mnooostwo, będzie idealny do skrzyń warzywnych, które zamirzam na dniach kupić. Rodzice odpuszczają już pracę w ogrodzie, bo nie mają siły, więc ja przejmuje pałeczkę. Marchewki, poetruszki, selery, pory, cukinie, buraki, cebule, fasolki, sałaty... Ale będę miała zabawy!!!
Szmaragdy i choiny przycięte, cały ogród wysprzątany, czekam na ładną pogodę, żeby zrobić wertykulację.

Ale pani poszalała! Niesamowicie dużo zrobiłaś. Ze mnie chyba pesel wychodzi Super, że będą swoje warzywka Może i mnie wasze skrzynie zmobilizują. Straszny mam wyrzut sumienia w tym temacie. znalazłaś coś ciekawego w dobrej cenie?
Super też, że rodzice są obok, będziesz miała pomoc i wsparcie.
eVka 13:54, 14 mar 2020

Iwonka napisał(a)

Ale pani poszalała! Niesamowicie dużo zrobiłaś. Ze mnie chyba pesel wychodzi Super, że będą swoje warzywka Może i mnie wasze skrzynie zmobilizują. Straszny mam wyrzut sumienia w tym temacie. znalazłaś coś ciekawego w dobrej cenie?
Super też, że rodzice są obok, będziesz miała pomoc i wsparcie.

Dzisiaj to dopiero biegam po ogrodzie, jak poparzona, piękna słoneczna pogoda, aż miło się pracuje.
Warzywa z ogrodu miałam od zawsze, od kiedy się urodziłam dlatego nie wiem wyobrazim sobie musieć je kupować w sklepie...
Znalazłam takie skrzynie wyglądają fajnie, ja dwie na sobie postawie i zbiję będą miały 36 cm, w sam raz.

Buziaki i cappuccino