To co widać to już końcówka wertykulacji. Po pierwszej głębokiej było kilkadziesiąt taczek siana!!! Strasznie sfilcowany był ten mój trawnik.
Nawóz Substral 100 dni trawnik, tak z lenistwa o starcza na 3 miesiące. Nie chcę mi się co kilka tygodni sypać zwykły nawóz.
Sianokosy pełną gębą Zdziwieni niezaznajomieni z tematem ludzie gapili się z ulicy myśląc pewnie, cóż ta baba wyrabia w marcu
W kwietniu spokojnie będziesz mogła siać trawę, chyba że będzie zimno ale powyżej 13 stopni spokojnie bym siała Uwielbiam czekać na te zielone cieniutkie jeżyki
Pytam nie dla siebie u mnie rycie rycie jeszcze raz rycie także nie w głowie mi marnowanie nasion nasi sasiedzi ostro dzialaja zeby na weekend siac trawe i jako argumentację podają to ze przy autostradach itd sieją trawe nawet w grudniu i ona ladnie wschodzi na wiosnę
Może im sie spieszy i moze liczą ze wzejdzie szybciej niz chwasty? Hmmm zastanawiam się i pytam bardziej doświadczone osoby ja to tylko rączkuję w tym temacie
Moim skromnym zdaniem za szybko na sianie trawy, ona pewnie w końcu wzejdzie ale do tego czasu część ziaren zostanie wydziobana przez ptaki a część wywieje wiatr albo zmyje ewentualny ulewny deszcz dlatego lepiej siać w ciepełku, żeby trawa szybko wzeszła i wtedy ryzyka niepowodzeń mniejsze.