Ja mam tak samo jak Wy dziewczyny. W dzieciństwie mnie ganiali robotą a teraz samo mnie już ciągnie.
I tak sobie myślę, że mój potomek kiedyś będzie wielkim ogrodnikiem hehe.
Rzeczywiście się natyra łaś, efekt...porządek i można teraz podziwiać.
Azalie i u mnie, ale nie na wszystkich rabatach tak samo mi rosną, najtrudniej pod laurowiśniami, chyba skończy się eksmisją i znowu tam coś nowego będę wymyślać.
Ale nam podlało i nadal leje z przerwami
Oj dzisiaj będę leniuchować bo przegięłam z robotami przez ostatnie dwa dni. Opróżniłam wszystkie 7 zbiorników na deszczówkę każdy po 210 l, odejmując wodę poniżej kraniku wychodzi łącznie ok. 1300 l na dwie konewki, czyli łącznie przebiegłam po ogrodzie że 130 konewkami... Bardzo dobrze, że je opróżniłam bo w nocy mega lało więc na nowo są zapełnione. Uwielbiam to perpetum mobile. Darmowa woda i wszystkie rodki i szmaragdy w ogrodzie podlane. Takie przelotne deszcze to za mało dla nich, jak wczoraj lałam pod tuje to pod nich było sucho jak pieprz...
Oj tak, niby w siłę wieku jestem a jednak kondycji dużo brakuje do idealnej... Nie mogę się napatrzeć na te kolorowe kwiaty azalii cudne są.
W połączeniu z tulipanami na rabacie pod garażem wyglądają bajkowo.
Ciekawe z laurowiśnią, może im wodę zabiera? Hmm
Chciałam ostatnio kupić kilka krzaków laurowisnii na żywopłot od sąsiada ale ceny zabójcze, kosztują tyle co duże cisy, to jednak chyba kiedyś w cisy zainwestuję.
Padało w nocy na maxa Aż mnie dudnienie obudziło w nocy i potem zasnąć nie mogłam. Najśmieszniejsze jest to, że niedługo przed deszczem skończyło się nawadnianie trawnika bo musiałam nawóz rozpuścić. Przynajmniej teraz bez wątpienia będzie dobrze podlany, bo miejscami przeszuszony sie robił. Teraz tylko kosić będę
Kochana wyrwałaś mnie tym pytaniem z rozmyślań właśnie na temat tego nowego drzewa. Mi się marzy kolejny klon palmowy ale mąż mimo, że też je uwielbia woli jakieś nowe drzewo, którego nie mamy w ogrodzie. Tylko co??!! Pokaże mu te wielkie świdośliwy w centrum ogrodniczym, może one? Hmm
Chociaż wolałabym coś z innymi niż zielone liśćmi, żeby kontrastowały z zielenią tsung z tyłu.
Ja mam podobnie dla mnie TV może nie istnieć,za to bardzo lubię radio! pięknie posprzątane szkoda,że dziś u mnie chłodno i nici z leżakowania miłej niedzieli