Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

SlonecznyOgrod 22:01, 02 maj 2020

Ja mam tak samo jak Wy dziewczyny. W dzieciństwie mnie ganiali robotą a teraz samo mnie już ciągnie.
I tak sobie myślę, że mój potomek kiedyś będzie wielkim ogrodnikiem hehe.
eVka 22:04, 02 maj 2020

SlonecznyOgrod napisał(a)
Ja mam tak samo jak Wy dziewczyny. W dzieciństwie mnie ganiali robotą a teraz samo mnie już ciągnie.
I tak sobie myślę, że mój potomek kiedyś będzie wielkim ogrodnikiem hehe.

Jest nas więcej
Ooo, oby oby, życzę Ci tego z całego serca! Jak Monty Don!
kaz742011 23:29, 02 maj 2020

effka napisał(a)
Po ciężkim dniu pracy w ogrodzie, tony chwastów wyrwanych, kręgosłup pęka ale buzia się cieszy

Mam tak samo. Dwa dni tyrania ale banan na twarzy. Jutro będę leżeć .
Nie mogę oczywiście nie wspomnieć że widoczek cudny nam zaserwowałaś.
Milka 04:32, 03 maj 2020

Rzeczywiście się natyra łaś, efekt...porządek i można teraz podziwiać.
Azalie i u mnie, ale nie na wszystkich rabatach tak samo mi rosną, najtrudniej pod laurowiśniami, chyba skończy się eksmisją i znowu tam coś nowego będę wymyślać.
Ale nam podlało i nadal leje z przerwami
Iwonka 09:28, 03 maj 2020

Dzisiaj proszę panią leżymy na leżaczku i delektujemy owocami ciężkiej roboty
Zdecydowałaś się na coś w zamian magnolii?
eVka 10:19, 03 maj 2020

kaz742011 napisał(a)

Mam tak samo. Dwa dni tyrania ale banan na twarzy. Jutro będę leżeć .
Nie mogę oczywiście nie wspomnieć że widoczek cudny nam zaserwowałaś.

Oj dzisiaj będę leniuchować bo przegięłam z robotami przez ostatnie dwa dni. Opróżniłam wszystkie 7 zbiorników na deszczówkę każdy po 210 l, odejmując wodę poniżej kraniku wychodzi łącznie ok. 1300 l na dwie konewki, czyli łącznie przebiegłam po ogrodzie że 130 konewkami... Bardzo dobrze, że je opróżniłam bo w nocy mega lało więc na nowo są zapełnione. Uwielbiam to perpetum mobile. Darmowa woda i wszystkie rodki i szmaragdy w ogrodzie podlane. Takie przelotne deszcze to za mało dla nich, jak wczoraj lałam pod tuje to pod nich było sucho jak pieprz...

Dziękuję Kasiu Dzisiaj leżymy
eVka 10:25, 03 maj 2020

Milka napisał(a)
Rzeczywiście się natyra łaś, efekt...porządek i można teraz podziwiać.
Azalie i u mnie, ale nie na wszystkich rabatach tak samo mi rosną, najtrudniej pod laurowiśniami, chyba skończy się eksmisją i znowu tam coś nowego będę wymyślać.
Ale nam podlało i nadal leje z przerwami

Oj tak, niby w siłę wieku jestem a jednak kondycji dużo brakuje do idealnej... Nie mogę się napatrzeć na te kolorowe kwiaty azalii cudne są.
W połączeniu z tulipanami na rabacie pod garażem wyglądają bajkowo.
Ciekawe z laurowiśnią, może im wodę zabiera? Hmm
Chciałam ostatnio kupić kilka krzaków laurowisnii na żywopłot od sąsiada ale ceny zabójcze, kosztują tyle co duże cisy, to jednak chyba kiedyś w cisy zainwestuję.

Padało w nocy na maxa Aż mnie dudnienie obudziło w nocy i potem zasnąć nie mogłam. Najśmieszniejsze jest to, że niedługo przed deszczem skończyło się nawadnianie trawnika bo musiałam nawóz rozpuścić. Przynajmniej teraz bez wątpienia będzie dobrze podlany, bo miejscami przeszuszony sie robił. Teraz tylko kosić będę

Buziaki!
eVka 10:33, 03 maj 2020

Iwonka napisał(a)
Dzisiaj proszę panią leżymy na leżaczku i delektujemy owocami ciężkiej roboty
Zdecydowałaś się na coś w zamian magnolii?

Tak, dokładnie

Kochana wyrwałaś mnie tym pytaniem z rozmyślań właśnie na temat tego nowego drzewa. Mi się marzy kolejny klon palmowy ale mąż mimo, że też je uwielbia woli jakieś nowe drzewo, którego nie mamy w ogrodzie. Tylko co??!! Pokaże mu te wielkie świdośliwy w centrum ogrodniczym, może one? Hmm
Chociaż wolałabym coś z innymi niż zielone liśćmi, żeby kontrastowały z zielenią tsung z tyłu.

Wani 11:40, 03 maj 2020

Ewa a jakie wielkie świdośliwy są we Wro?
sylwik69 12:10, 03 maj 2020

effka napisał(a)

Uwielbiam wypoczywać w ogrodzie, w sezonie wiosna-jesień w zasadzie nie ma mnie w domu, tyle co zrobić jeść i bach do ogrodu. Sprzątam późno wieczorem prawie nocy bo szkoda mi każdej godziny w ciągu dnia
Dziękuję
Pozdrawiam!

Ja mam podobnie dla mnie TV może nie istnieć,za to bardzo lubię radio! pięknie posprzątane szkoda,że dziś u mnie chłodno i nici z leżakowania miłej niedzieli