Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

kaz742011 13:03, 03 maj 2020

effka napisał(a)

Oj dzisiaj będę leniuchować bo przegięłam z robotami przez ostatnie dwa dni. Opróżniłam wszystkie 7 zbiorników na deszczówkę każdy po 210 l, odejmując wodę poniżej kraniku wychodzi łącznie ok. 1300 l na dwie konewki, czyli łącznie przebiegłam po ogrodzie że 130 konewkami... Bardzo dobrze, że je opróżniłam bo w nocy mega lało więc na nowo są zapełnione. Uwielbiam to perpetum mobile. Darmowa woda i wszystkie rodki i szmaragdy w ogrodzie podlane. Takie przelotne deszcze to za mało dla nich, jak wczoraj lałam pod tuje to pod nich było sucho jak pieprz...

Dziękuję Kasiu Dzisiaj leżymy

Ja leżę ale w domu. Pogoda u mnie brzydka, jest pochmurno i zimno.
Przynajmniej Ogrodowisko nadrobię, bo aż wstyd jak dawno nie zaglądałam
eVka 13:04, 03 maj 2020

Wani napisał(a)
Ewa a jakie wielkie świdośliwy są we Wro?

Priv
eVka 13:16, 03 maj 2020

sylwik69 napisał(a)

Ja mam podobnie dla mnie TV może nie istnieć,za to bardzo lubię radio! pięknie posprzątane szkoda,że dziś u mnie chłodno i nici z leżakowania miłej niedzieli

Ja w TV lubię oglądać programy ogrodnicze
Zimnica dzisiaj straszna, siedzimy w domu. Miłej niedzieli
eVka 13:23, 03 maj 2020

kaz742011 napisał(a)

Ja leżę ale w domu. Pogoda u mnie brzydka, jest pochmurno i zimno.
Przynajmniej Ogrodowisko nadrobię, bo aż wstyd jak dawno nie zaglądałam

Ja też w domu, chwilę było fajnie na dworze słońce ale teraz zimno 10 stopni. Chłodna wiosna w tym roku.
wiklasia 16:39, 03 maj 2020

A u mnie wymarzona pogoda - leje cały dzień z przerwami. Cudnie!!!!
Kasiolaaa 16:54, 03 maj 2020

Ewuszku kochana ciesze sie ze dokupilam jeszcze seslerie i posadze je na nowej rabacie przed czosnkami z NL razem z floksami sesleria jest genialna do tego czekam jeszcze na hakonke no i czekam kiedy dostepna bedzie reszta roslinek pieknie u Ciebie jak zawsze ❤❤❤
mrokasia 17:13, 03 maj 2020

effka napisał(a)

Ja w TV lubię oglądać programy ogrodnicze
Zimnica dzisiaj straszna, siedzimy w domu. Miłej niedzieli

A u mnie całkiem przyjemnie. Pochmurno ale dość ciepło. Czasem coś tam kropnie ale prawie nieodczuwalnie. Z jednej strony szkoda bo mogłoby jeszcze popadać a z drugiej mogłam trochę pogrzebać w ziemi. Oczyściłam sobie jedną rabatę z chwastów, jutro będę na niej działać .
A teraz siedzę sobie na tarasie a właściwie leżę i odpoczywam .
eVka 18:18, 03 maj 2020

wiklasia napisał(a)
A u mnie wymarzona pogoda - leje cały dzień z przerwami. Cudnie!!!!

Ehehe, u nas w nocy mega lało, w dzień słońce na przemian z chmurami i straszny wiatr, więc nie fajna pogoda.
eVka 20:52, 03 maj 2020

Kasiolaaa napisał(a)
Ewuszku kochana ciesze sie ze dokupilam jeszcze seslerie i posadze je na nowej rabacie przed czosnkami z NL razem z floksami sesleria jest genialna do tego czekam jeszcze na hakonke no i czekam kiedy dostepna bedzie reszta roslinek pieknie u Ciebie jak zawsze ❤❤❤

Kasiu, będziesz z seslerii zadowolona bardzo, ona jest całkowicie bezproblemowa Podobnie jak hakone, no chyba że All Gold na słońcu
Dziekuje Ci bardzo za miłe słowa
eVka 20:56, 03 maj 2020

mrokasia napisał(a)

A u mnie całkiem przyjemnie. Pochmurno ale dość ciepło. Czasem coś tam kropnie ale prawie nieodczuwalnie. Z jednej strony szkoda bo mogłoby jeszcze popadać a z drugiej mogłam trochę pogrzebać w ziemi. Oczyściłam sobie jedną rabatę z chwastów, jutro będę na niej działać .
A teraz siedzę sobie na tarasie a właściwie leżę i odpoczywam .

Super Kasiu! Kiedyś w końcu trzeba odpocząć Ty teraz masz wir roboty w ogrodzie, u mnie już w miarę spokojnie nuda
Dzisiaj chłodno było, w domu siedzieliśmy prawie cały dzień. Dla mnie to był kiepski dzień, jakiś taki senny i depresyjny...
Jutro będzie lepiej!
Buziaki Kasiu