Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 11:54, 12 maj 2020

Zakrecona napisał(a)
Super, że zbiorniki napełnione, oby starczyło na jak najdłużej

Nie są one duże ale na parę podlewań drzew i rodków wystarczy
Zuzka25 16:18, 12 maj 2020

Ale super duży masz warzywniak. Kiedyś się zastanawiałam nad skrzyniami z warzywami, ale chyba posadzę po prostu miedzy kwiatami i zobaczę , jak to będzie wyglądać. U mnie brak wolnego miejsca.
Zuzka25 16:22, 12 maj 2020

Duże masz zbiorniki na deszczówkę? Męża powoli urabiam, bo tyle wody się marnuje. Jak były te poprzednie, pierwsze deszcze we Wrocławiu, to sąsiad zaczął zbierać wodę z małego zadaszenia do misek i wiader. W szoku byłam ile tego się uzbierało. Tylko takie zbiorniki, też swoje kosztują.
Super, że udało się Wam z dofinans.
eVka 18:34, 12 maj 2020

Zuzka25 napisał(a)
Ale super duży masz warzywniak. Kiedyś się zastanawiałam nad skrzyniami z warzywami, ale chyba posadzę po prostu miedzy kwiatami i zobaczę , jak to będzie wyglądać. U mnie brak wolnego miejsca.

Dzięki
Dzisiaj jak wróciłam z pracy zobaczyłam, że warzywnik jest jeszcze większy! Rodzice ogarnęli teren między drzewkami owocowymi i posiali ogórki i papryczki chilli
Teraz warzywnik jest już na całej długości ogrodu. Ładnie to wygląda
U Danusi na rabatach bylinowych widziałam różne warzywa
eVka 18:37, 12 maj 2020

Zuzka25 napisał(a)
Duże masz zbiorniki na deszczówkę? Męża powoli urabiam, bo tyle wody się marnuje. Jak były te poprzednie, pierwsze deszcze we Wrocławiu, to sąsiad zaczął zbierać wodę z małego zadaszenia do misek i wiader. W szoku byłam ile tego się uzbierało. Tylko takie zbiorniki, też swoje kosztują.
Super, że udało się Wam z dofinans.

Wiesz, co mam 7 zbiorników po 210 l, wszystkie podłączone pod rynny domów i garażu. To stanowczo za mała pojemność ale na większe nie mam miejsca, te ledwo się mieszczą. Były bardzo drogie ale z dofinansowaniem wyszło ok.
W tym roku program jest kontynuowany, szkoda że nie mieszkasz we Wrocławiu, mogłabyś skorzystać.
Magleska 19:58, 12 maj 2020

Ewa Rodzice się spowrotem wkręcili w ogródkowanie ....fajnie

warzywnik Twój jest już naprawdę fajny
eVka 22:53, 12 maj 2020

Magleska napisał(a)
Ewa Rodzice się spowrotem wkręcili w ogródkowanie ....fajnie

warzywnik Twój jest już naprawdę fajny

Magda, strasznie się cieszę, że znów czerpią radość z pracy w ogrodzie, szczególnie mama, bo tata to tytan pracy ogrodowej jest. Potrafi calutki dzień od 6 rano do 20 plewić warzywa
Milka 06:27, 13 maj 2020

Łał, ale warzywnik, wyższa szkoła jazdy dla mnie
Johanka77 06:42, 13 maj 2020

Obszarnik warzywny z Ciebie
eVka 09:09, 13 maj 2020

Milka napisał(a)
Łał, ale warzywnik, wyższa szkoła jazdy dla mnie

Irenko, obłocę dzisiaj jak mi się uda i nie umrę z bólu po wyrwaniu zęba, na które zaraz idę Jest teraz sporo większy po działaniach rodziców Uwielbiam widok równiutkich zagonków warzywnych. Jednak geny to geny. Rodzice, dziadkowie utrzymywali się dawno temu z produkcji warzyw