Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

SlonecznyOgrod 21:35, 11 maj 2020

Po pierwsze złe wieści są przykre, bardzo przygnębiające a żyć trzeba, miejmy nadzieję na lepsze.
Po drugie ta działka obok, czyli warzywnik to jest działka czyjaś zapomniana, niezagospodarowana czy wasza, no bo piszesz , że jak wygrasz to odkupisz.
A jeśli wasza to czy musicie sprzedawać?

Ps. U mnie też pada, eee leje juz całe popołudnie i tak samo mówiłam do eMa, ze trawa w oczach rośnie i taka ciemna się zrobiła, po czym powiedział mi, że do jutra po takim deszcz będzie czarna
eVka 21:58, 11 maj 2020

Wiolka5_7 napisał(a)
U mnie zaczęło padać hurra tej nocy jeszcze ok u mnie ,ale kolejna noc to nie wiem ...eh

Super! Niech pada i pada. U nas sporo roślin aż się kładzie na ziemi takie mokre.
eVka 22:03, 11 maj 2020

SlonecznyOgrod napisał(a)
Po pierwsze złe wieści są przykre, bardzo przygnębiające a żyć trzeba, miejmy nadzieję na lepsze.
Po drugie ta działka obok, czyli warzywnik to jest działka czyjaś zapomniana, niezagospodarowana czy wasza, no bo piszesz , że jak wygrasz to odkupisz.
A jeśli wasza to czy musicie sprzedawać?

Ps. U mnie też pada, eee leje juz całe popołudnie i tak samo mówiłam do eMa, ze trawa w oczach rośnie i taka ciemna się zrobiła, po czym powiedział mi, że do jutra po takim deszcz będzie czarna

Straszne te choroby, jesteśmy dobrej myśli.

Ta działka jak i wszystko jest moich rodziców, kiedyś ją odziedziczy moja siostra która nie mieszka w Pl. Pewnie ją sprzeda a może nie, nie wiem, ona sama jeszcze nie wie.

Super, że wszędzie pada
kaz742011 22:07, 11 maj 2020

effka napisał(a)

Straszne te choroby, jesteśmy dobrej myśli.

Ta działka jak i wszystko jest moich rodziców, kiedyś ją odziedziczy moja siostra która nie mieszka w Pl. Pewnie ją sprzeda a może nie, nie wiem, ona sama jeszcze nie wie.

Super, że wszędzie pada
U mnie nie pada . Kropiło lekko tylko.
eVka 22:21, 11 maj 2020

kaz742011 napisał(a)
U mnie nie pada . Kropiło lekko tylko.

A w zeszłym roku u Ciebie tak deszczowo było, pamiętam jak narzekałaś że ciągle pada Może deszcz w końcu przyjdzie.
kaz742011 23:07, 11 maj 2020

effka napisał(a)

A w zeszłym roku u Ciebie tak deszczowo było, pamiętam jak narzekałaś że ciągle pada Może deszcz w końcu przyjdzie.

Jakoś to tak u mnie jest. Jak trzeba to nie pada, a jak zacznie to przez 2 tygodnie przestać nie może. jakiś mamy dziwny klimat
AnnaCh 09:47, 12 maj 2020

Rano chyba popadało, nie?
eVka 10:46, 12 maj 2020

kaz742011 napisał(a)

Jakoś to tak u mnie jest. Jak trzeba to nie pada, a jak zacznie to przez 2 tygodnie przestać nie może. jakiś mamy dziwny klimat

No tak to jest...
eVka 10:49, 12 maj 2020

AnnaCh napisał(a)
Rano chyba popadało, nie?

U nas lało całe popołudnie do północy, w nocu i rano juz nie a dzisiaj słońce i miły chłodek. Rośliny szaleją po takiej olbrzymiej dawce deszczu
Wszystkie zbiorniki na deszczówkę, wiadra, miski etc pełne. Bosko!
Jak byś mnie zobaczyła biegającą szczęśliwą w żółtym płaszyku p/deszcz. w stylu angielskim po ogrodzie i rozstawiającą miski etc. podłączającą węże pod zbiorniki, to byś padła heheh
Moja rodzinka ochrzciła mnie misiem Paddingtonem
Zakrecona 11:03, 12 maj 2020

Super, że zbiorniki napełnione, oby starczyło na jak najdłużej