E tam, posiedzimy trochę przy kawce Ja zajęta jakoś specjalnie popoludniami nie jestem
Jutro zerknę na te Pastella, na pewno są już kwiaty ale chyba dopiero pierwsze. Dam Ci znać
Chyba my wszyscy ogrodnicy tak mamy, że biegniemy od razu do naszego "dziecka ogrodowego"
Warzywka cały czas pałaszujemy, a na te jeszcze niedojrzałe niecierpliwie czekamy.
czy pod lawende przed posadzeniem dawalas jakiejs specjalnej ziemi czy cos bo kiedys mialam lawende ale wszystkie poszly do kosza nie przezimowaly i slabo kwitly
Kasiu, lawenda nie lubi zbyt żyznej wilgotnej gleby, podłoże powinno być przepuszczalne, wapnowane (sypałam dolomit przed posadzeniem) i najlepiej lekko na górce. Ja mam lawendę na obwódce na małym spadku i to był dobry pomysł, bo woda nie stoi po deszczu tylko spływa na podjazd.
Kasia, dziękuję kochana!
Ja też ostatnio głównie obrazkowo, bo nie zawsze jest czas, choć w pracy czasami uda mi się poczytać chwilę w przerwie na kawę.
Warzywniczek pyszny! Właśnie wróciłam z plewienia, szczaw polny zarósł mi rabatę rodkową tą długą z tyłu. Wielkie kępy z kilometrowymi korzeniami, masakra. Muszę koniecznie wbić wysokie deski jako obrzeże ograniczające rabatę od zarośniętej działki mojej siostry, może chwasty mniej będą przerastać.