Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Wiolka5_7 21:54, 16 cze 2020

Pięknie masz Effcia ! też tak mam,że jak wracam do domu to pierwsze co to lecę do ogrodu

Warzywka mniam
eVka 22:16, 16 cze 2020

Kasiolaaa napisał(a)
Ewuniu a czy masz fotki lawendy z tamtego roku podczas kwitnienia bardzo mi sie podoba u mnie nie ma OBI ale moze jakos dowożą

Kasiu, oczywiście, proszę:

Tu już lekko przekwitaly.

Myślę, że będą u was w Obi. U nas kilka razy były dostawy i w tym roku też są. Dokupię żeby dosadzić do samego końca.
eVka 22:18, 16 cze 2020

oliwka napisał(a)

Ja tylko wpadnę na chwilę różę ogladnąc nie bede Ci przeszkadzać. Czekam na sygnał jak zacznie kwitnąć Pastella

E tam, posiedzimy trochę przy kawce Ja zajęta jakoś specjalnie popoludniami nie jestem
Jutro zerknę na te Pastella, na pewno są już kwiaty ale chyba dopiero pierwsze. Dam Ci znać
SylwiaBe 22:18, 16 cze 2020

Ah ta lawenda
A co do cukinii, to ja siałam dopiero w 2 połowie maja, to co się dziwię, że takie małe hehe
eVka 22:19, 16 cze 2020

Wiolka5_7 napisał(a)
Pięknie masz Effcia ! też tak mam,że jak wracam do domu to pierwsze co to lecę do ogrodu

Warzywka mniam

Wiolu, buziaczki kochana, dziękuję za pochwały

Chyba my wszyscy ogrodnicy tak mamy, że biegniemy od razu do naszego "dziecka ogrodowego"
Warzywka cały czas pałaszujemy, a na te jeszcze niedojrzałe niecierpliwie czekamy.
eVka 22:22, 16 cze 2020

SylwiaBe napisał(a)
Ah ta lawenda
A co do cukinii, to ja siałam dopiero w 2 połowie maja, to co się dziwię, że takie małe hehe

Lawenda w tym roku będzie dwa razy większa, aż się boję, że nie będzie jak autem na podjazd wjechać

No widzisz jak w połowie maja cukinię siałaś to nie ma się co dziwić, że mniejsza
Kasiolaaa 20:04, 17 cze 2020

czy pod lawende przed posadzeniem dawalas jakiejs specjalnej ziemi czy cos bo kiedys mialam lawende ale wszystkie poszly do kosza nie przezimowaly i slabo kwitly
Magleska 20:37, 17 cze 2020

Ewcia
przepięknie masz

po długim weekendzie nie mam kiedy nadrobić z czytaniem jedynie obrazkowo lecę -sorki

wszędzie mi się podoba warzywniczek masz idealny -masz rękę do roślin i ozdobnych i jadalnych
Buziaki
eVka 22:04, 17 cze 2020

Kasiolaaa napisał(a)
czy pod lawende przed posadzeniem dawalas jakiejs specjalnej ziemi czy cos bo kiedys mialam lawende ale wszystkie poszly do kosza nie przezimowaly i slabo kwitly

Kasiu, lawenda nie lubi zbyt żyznej wilgotnej gleby, podłoże powinno być przepuszczalne, wapnowane (sypałam dolomit przed posadzeniem) i najlepiej lekko na górce. Ja mam lawendę na obwódce na małym spadku i to był dobry pomysł, bo woda nie stoi po deszczu tylko spływa na podjazd.
eVka 22:19, 17 cze 2020

Magleska napisał(a)
Ewcia
przepięknie masz

po długim weekendzie nie mam kiedy nadrobić z czytaniem jedynie obrazkowo lecę -sorki

wszędzie mi się podoba warzywniczek masz idealny -masz rękę do roślin i ozdobnych i jadalnych
Buziaki

Kasia, dziękuję kochana!
Ja też ostatnio głównie obrazkowo, bo nie zawsze jest czas, choć w pracy czasami uda mi się poczytać chwilę w przerwie na kawę.
Warzywniczek pyszny! Właśnie wróciłam z plewienia, szczaw polny zarósł mi rabatę rodkową tą długą z tyłu. Wielkie kępy z kilometrowymi korzeniami, masakra. Muszę koniecznie wbić wysokie deski jako obrzeże ograniczające rabatę od zarośniętej działki mojej siostry, może chwasty mniej będą przerastać.

Buziole!