Dzięki Daria. Od wczoraj pada deszczyk i w końcu podleje moje suche rabaty i trawnik więc będzie jeszcze bujniej.
Nowe roślinki wsadzone, upchnęłam je dosłownie nogą na rabatach, bo już ścisk totalny teraz poluje na ładne paprocie ogrodowe chce wsadzić je w cienistych zakątku przy hostach i rodkach. Część host będę musiała wyprowadzić na inne rabaty bo rozrosły się niemiłosiernie
Byłam u Ciebie i napasłam oczy pięknymi zdjęciami ale nic nie napisałam bo ostatnio jakoś czasu nie mam, ciągle coś grzebię w ogrodzie.
Ewa ślicznie i jak to wszystko bujnie rośnie. Wydaje się, że dopiero co rabaty obsadzałaś.
Ja paprocie też lubię.
Piękny okaz przetacznikowca kupiłaś, moje przy nim to maluchy.
Zobaczysz niedługo będziesz zakładała rabaty wyspowe.
Mam chwilkę wolną bo pada trzeci dzień ale dobrze, bo bylo juz bardxo sucho. Beczki na nowo pełne deszczówki po brzegi
Paprocie uwielbiam, mam kilka odmian w ogrodzie, ale ciagle mi malo. Marzą mi sie wielkie pióropuszniki, narecznice. Taki lesny zakątek i nawet wiem, gdzie, oprocz rodkowej pod jodłą posadze je też za sosnami na rodkowej wjazdowej
Te kolorowe są piękne, może też kiedyś sobie je kupię .
U mnie za wiele cienistych jeszcze nie ma, choć drzewa coraz szybciej rosną i niedługo bedzie ich coraz więcej
Marzy mi sie taki polcien w ogrodzie jak u Izy Ursy
Zapraszam zapraszam
Masz rację, dopiero co sadziłam malutkie roslinki a juz taki busz. Po deszczu wielkie kępy trzcinników KF sie uginają az do ziemi, kłosy tak mocno namoknięte są deszczem, podobnie szałwie, róże etc.
Przetacznikowiec trafił mi sie okazały ale drogi był, chyba z 23 zł za doniczke, dużo, generalnie nigdy nie płacę za doniczke bylinową wiecej niz kilka złotych ale tu przy takim dorodnym okazie wymiękłam
A rabaty wyspowe a jakże, już kilka mam a na pewno bedzie wiecej a trawnika, z którym zawsze jakies problwmy są, mniej
Dla Ciebie mój busz zielony, cudny, taki mój
Hortki dębolistne mają teraz raj na ziemi, pochmurno, wilgotno, udealnie dla nich
Trawy szaleją, soczystość i odcienie zieleni zachwycają