Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 12:27, 05 kwi 2021

sarenka napisał(a)

U mnie na wierzchu jest dosypywana ziemia z wywrotki przed założeniem trawnika ponizej tych paru cm jest rodzima...
Jest dużo mchu- trawa wypadła i jest mech- wydaje się,że to chyba wystarczy żeby dać wapna...ale sprawdzę ph

A najgorsze to to,że są pędraki podlewalam czymś na jesieni ale nic to nie dało...tam gdzie nowa rabata jest jak przekopywalam to wybrałam bardzo dużo pędraków ( pewnie z litrowy słoik by był) teraz na wiosnę jeszcze 4-5 sztuk... ciekawe czy urosną tam rośliny...bo trawnik to trzeba będzie zaloUc nowy,ale może na jesieni...

Oj, to rzeczywiście masz spore trawnikowe kłopoty. Nie mam mchu i pędraków, więc w tych kwestiach nic mądrego nie poradzę...
Trzymam kciuki za udaną walkę z robalami!
Milka 13:36, 07 kwi 2021

Oj oj, już czysto, kawa na powietrzu, planów sporo, jestem ciekawa zobaczyć to wszystko w realu.
Ewciu, ależ mamy zimnicę i zawirowania
eVka 13:42, 07 kwi 2021

Milka napisał(a)
Oj oj, już czysto, kawa na powietrzu, planów sporo, jestem ciekawa zobaczyć to wszystko w realu.
Ewciu, ależ mamy zimnicę i zawirowania

Ty u mnie a ja w tym samym momencie u Ciebie hahaha
Udało się w oknach pogodowych wszystko ogarnąć w ogrodzie, teraz czekam tylko na ciepełko i leniuchowanie
Dzisiaj przez to zimno mam takiego lenia że szok! Nic mi się nie chce...
Na ten real czekam bardzo, myślę o maju, już spokojniej powinno być, ciepło a ściskać się przecież nie będziemy
Milka 14:09, 07 kwi 2021

Ale numer, telepatia pogodowa.
Ja mam ciut obawy, ostatnio majówki zimne, pamiętasz 2 lata temu, też zimno było.
Oby w tym roku lepiej.
Ja już będę po szczepieniużółwiki trzaśniemy
eVka 15:26, 07 kwi 2021

Milka napisał(a)
Ale numer, telepatia pogodowa.
Ja mam ciut obawy, ostatnio majówki zimne, pamiętasz 2 lata temu, też zimno było.
Oby w tym roku lepiej.
Ja już będę po szczepieniużółwiki trzaśniemy

Tak, majówki zimne to ostatnimi laty tradycja. Oby majówka w tym roku była inna, cieplejsza. Ja mam szczepienie 13 maja, zapisałam się jako chętna w styczniu i dostałam e-skierowanie jeszcze w dodatku w przychodni na mojej ulicy
SlonecznyOgrod 16:19, 07 kwi 2021

effka napisał(a)

Tak, majówki zimne to ostatnimi laty tradycja. Oby majówka w tym roku była inna, cieplejsza. Ja mam szczepienie 13 maja, zapisałam się jako chętna w styczniu i dostałam e-skierowanie jeszcze w dodatku w przychodni na mojej ulicy

Od mają już też wszystkich chętnych będą szczepić, mogłam zapisać eMa to by był spokojniejszy i może prędzej by się załapał.

A Ty Ewa przechodziłaś chorobę czy nie?
eVka 20:28, 07 kwi 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)

Od mają już też wszystkich chętnych będą szczepić, mogłam zapisać eMa to by był spokojniejszy i może prędzej by się załapał.

A Ty Ewa przechodziłaś chorobę czy nie?

Tak, myślę że w maju już każdego chętnego będą szczepić, mam nadzieję.
Ja nie chorowałam jeszcze i oby do 13 maja wytrzymać...
eVka 20:29, 07 kwi 2021

A tymczasem we Wrocławiu, niby najcieplejsze miasto Pl

SlonecznyOgrod 20:44, 07 kwi 2021

No to wytrzymaj, czasami pod koniec sobie można z zadowoleniem poluzować a tu klops

U mnie też taka pogoda, dziś cała Polska równo i sprawiedliwie
eVka 20:45, 07 kwi 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
No to wytrzymaj, czasami pod koniec sobie można z zadowoleniem poluzować a tu klops

U mnie też taka pogoda, dziś cała Polska równo i sprawiedliwie