Dzięki
U mas też ziemia była lekko wilgotna ale już nie czekałam z wertukulacją bo xo kilka dni pada więc ziemia długo jeszcze nie przeschnie. Ja dawno nie wapnowałam, w sumie tylko raz na początku. Badasz pH czy wapnujesz bez tego?
Ogród gotowy na sezon, wczoraj sypnęłam jeszcze nawóz pod rodki, przemieszałam z ziemią a potem podlałam solidnie. Po czym spadł mocny deszcz hehe. Więc podlane raz a porządnie!
Daria Dziękuję. Ogród czeka na ciepło i słońce! Jak na razie wiosna taka jak kiedyś bywało, czyli chłodna. Odzwyczailiśmy się od takiej pogody i z utęsknieniem czekamy na lato!
U mnie na wierzchu jest dosypywana ziemia z wywrotki przed założeniem trawnika ponizej tych paru cm jest rodzima...
Jest dużo mchu- trawa wypadła i jest mech- wydaje się,że to chyba wystarczy żeby dać wapna...ale sprawdzę ph
A najgorsze to to,że są pędraki podlewalam czymś na jesieni ale nic to nie dało...tam gdzie nowa rabata jest jak przekopywalam to wybrałam bardzo dużo pędraków ( pewnie z litrowy słoik by był) teraz na wiosnę jeszcze 4-5 sztuk... ciekawe czy urosną tam rośliny...bo trawnik to trzeba będzie zaloUc nowy,ale może na jesieni...
Ty w zeszłym roku rozpoczęłaś przygodę z nową częścią ogrodu, zazdroszczę! Tyle nowych możliwości, u mnie już nuuuuda. Ale na pewno coś wykombinuję w tym roku! Zeszły sezon uznaję za stracony przez wypadek na początku wakacji, nic nie mogłam podziałać.
Oby ten sezon był zdecydowanie lepszy