Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 22:12, 01 maj 2021

Kamcia napisał(a)

Ja tam bywam u siostry a widząc Twoj ogrod mialam takie wrażenie, że chyba wiem gdzie mieszkasz. No ale widocznie się pomyliłam.
Kaczergis to pewnie ta szkolka z roślinami, koło której kiedys przejeżdżałam. Robi wrażenie.

Ooo czyli ktoś ma podobny ogród do mnie? Może przejeżdżasz koło mnie? Jak będziesz kiedyś we Wrocławiu Osiedle Złotniki, zapraszam do ogrodu

Tak, ta szkółka robi wrażenie
eVka 22:19, 01 maj 2021

Jak ja się cieszę, że nie ma już tego klunkra, grilla
Nie zasłania już widoku na ogród

Magleska 22:24, 01 maj 2021

Ewa super bez grila -brawa dla Taty ,że tak szybciutko się uwinął

Klony -ach i och -cuda nakupiłaś teraz czekam na fotki po posadzeniu
Buziaki
sylwia_slomc... 22:25, 01 maj 2021

A jakbyś mi napisała to bym wysłała Ci i pióropusznika i tawlinę Klony piękneTfu tfu tfu
ajka 22:29, 01 maj 2021

effka napisał(a)

Dzięki Mąż, jak wszedł w busz klonowy tam na końcu szkółki to dwie godziny wybierał te drzewka. A cen wiadomo jak to klony wysokie ale w porównaniu to innych szkółek tanio. W cenie tych trzech klonów miałabym tylko dwa w innym miejscu gdzie ostatnio byłam i to dużo mniejsze. A te nasze mają po 2m więc jak na klony palmowe spore. Mamy jeszcze upatrzonego klona Aureum ale jego cena dobija, za 1.5 m drzewko trzeba zapłacić 850 zł.

Nie wiedziałam, że gdzie indziej takie drogie. W innych szkółkach w ogóle rzadko widać klony palmowe. Ale u nich widziałam i takie za 1,6tyś. Ale co się dziwić, rzadkie i duże okazy. Ja klony też tylko tam kupowałam
eVka 22:32, 01 maj 2021

Magleska napisał(a)
Ewa super bez grila -brawa dla Taty ,że tak szybciutko się uwinął

Klony -ach i och -cuda nakupiłaś teraz czekam na fotki po posadzeniu
Buziaki

Tak się cieszę, że go już nie ma Tata pracuś raz dwa sprawę załatwił

Klony kochana to Ty masz cudne! Uwielbiam je u Ciebie oglądać Może i u mnie im tak dobrze będzie jak u Ciebie. Do tej pory miałam tylko dwa, teraz kolejne trzy, to razem już pięć koników
Buziaki!
eVka 22:35, 01 maj 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
A jakbyś mi napisała to bym wysłała Ci i pióropusznika i tawlinę Klony piękneTfu tfu tfu

Sylwia, dzięki kochana! Na szczęście nie były drogie dlatego kupiłam ale bardzo Ci dziękuję za miłe chęci
Dzięki. Obym im ziemię dobrą naszykowała. Wymieszam zwykła ogrodową z kompostem, ziemią do iglaków i obornikiem końskim. Powinno być ok. Sypnę jeszcze mączki bazaltowej i kostnej bo mam zapasy.

A powiedz, tawlinę sadzisz w dużej donicy żeby się nie rozrastała odrostami korzeniowymi?
A piuropusznika zawsze chciałam mieć ale jakoś się nie złożyło , Ciekawa jestem czy da radę pod jodłą i sosną, tam sucho ale podlewam konewką z beczki na deszczówkę kiedy sobie przypomnę.
eVka 22:46, 01 maj 2021

ajka napisał(a)

Nie wiedziałam, że gdzie indziej takie drogie. W innych szkółkach w ogóle rzadko widać klony palmowe. Ale u nich widziałam i takie za 1,6tyś. Ale co się dziwić, rzadkie i duże okazy. Ja klony też tylko tam kupowałam

Oni mają najwięcej klonów we Wrocławiu i okolicach, zdecydowanie. Tak, też takie boskie okazy za 1600 widziałam... Marzenie
Sporo fajnych bylin też było, ostróżki mnie kusiły ale pomysłu na miejscówkę dla nich już brak.
Kamcia 08:38, 02 maj 2021

effka napisał(a)

Ooo czyli ktoś ma podobny ogród do mnie? Może przejeżdżasz koło mnie? Jak będziesz kiedyś we Wrocławiu Osiedle Złotniki, zapraszam do ogrodu

Tak, ta szkółka robi wrażenie

Dziękuję za zaproszenie.
Jak tylko znowu będzie możliwość swobodnego podróżowania, na pewno skorzystam i wpadnę. Póki co to po powrocie z Polski czekałaby mnie kwarantanna.
sarenka 08:42, 02 maj 2021

Ewa, faktycznie, pozbycie się grilla dużo dało