Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Pola 15:20, 01 maj 2021

Rozbiórka grilla, to grubsza robota. Miałam go też wywaliłam teraz kominek jest dla mnie praktyczniejszy.
Masz świetny ogród, podglądam często.
eVka 20:37, 01 maj 2021

Anda napisał(a)
Piękne klony

Mam nadzieję, że Twoja koleżanka ma duży ogród.

Ewa, cudowne są, w tej szkółce były setki jak nie tysiące klonów wszystkich możliwych odmian, których nigdzie indziej nigdy nie widziałam.

Tak koleżanka ma spory ogród, wiem że te bambusy rosną w potężne drzewa, dlatego mimo olbrzymiej chęci ich kupienia, powstrzymałam się, bo już po prostu nie mam miejsca. Miałam w wózku małego okrywowego bambusa jakąś fargesie ale cena mnie powstrzymała od zakupu.
ajka 20:40, 01 maj 2021

Ewcia, świetne zakupy. Widziałam w Kaczergisie te klony, bogaty wybór tam mają. Uwielbiam je oglądać za każdym razem jak tam jestem, a jestem często, ale ceny wysokie i człowiek musi się ograniczać
eVka 21:01, 01 maj 2021

Johanka77 napisał(a)
Jakie zakupy!!!!

I jaki przystojny Tatuś!

No wymarzone i nieplanowane bo zamiast z jednym wyszliśmy z trzema klonami

Przekazałam tatusiowi, bardzo dziękuje.
Johanka77 21:04, 01 maj 2021

effka napisał(a)

No wymarzone i nieplanowane bo zamiast z jednym wyszliśmy z trzema klonami

Przekazałam tatusiowi, bardzo dziękuje.

Zuzka25 21:14, 01 maj 2021

Pracowita majówka u Ciebie. Masz wspaniałego pomocnika.
Kamcia 21:30, 01 maj 2021

effka napisał(a)

Kamcia, nie nie, 25 km od Kobierzyc ale akurat dzisiaj tam będę Jade do Kaczergisa na chwilkę popołudniu po klona palmowego A co?

Ja tam bywam u siostry a widząc Twoj ogrod mialam takie wrażenie, że chyba wiem gdzie mieszkasz. No ale widocznie się pomyliłam.
Kaczergis to pewnie ta szkolka z roślinami, koło której kiedys przejeżdżałam. Robi wrażenie.
eVka 21:30, 01 maj 2021

Pola napisał(a)
Rozbiórka grilla, to grubsza robota. Miałam go też wywaliłam teraz kominek jest dla mnie praktyczniejszy.
Masz świetny ogród, podglądam często.

Polu, witaj Super, że zagladasz do mnie, bardzo mi miło, że podoba Ci się u mnie

Wiesz co, wydawało mi się, że ta rozbiórka potrwa kilka dni a zajęła tacie godzinę z kawałkiem. To były białe bloczki, szybciutko je rozebrał, potem kostkę która była jako fundament i gotowe. Teraz muszę nasypać ziemi i kompostu i innych dobroci i jak klony przyjadą po majówce, bedę sadzić. Tam się tylko jeden zmieści więc dwa pozostałe będą kawałek przy rabacie tarasowej, muszę trawnik zwinąć
Pozdrawiam!
eVka 21:36, 01 maj 2021

ajka napisał(a)
Ewcia, świetne zakupy. Widziałam w Kaczergisie te klony, bogaty wybór tam mają. Uwielbiam je oglądać za każdym razem jak tam jestem, a jestem często, ale ceny wysokie i człowiek musi się ograniczać

Dzięki Mąż, jak wszedł w busz klonowy tam na końcu szkółki to dwie godziny wybierał te drzewka. A cen wiadomo jak to klony wysokie ale w porównaniu to innych szkółek tanio. W cenie tych trzech klonów miałabym tylko dwa w innym miejscu gdzie ostatnio byłam i to dużo mniejsze. A te nasze mają po 2m więc jak na klony palmowe spore. Mamy jeszcze upatrzonego klona Aureum ale jego cena dobija, za 1.5 m drzewko trzeba zapłacić 850 zł.
eVka 21:57, 01 maj 2021

Zuzka25 napisał(a)
Pracowita majówka u Ciebie. Masz wspaniałego pomocnika.

Wiesz co w sumie oprócz kupienia klonów nic dzisiaj nie zrobiłam. Mieliśmy dzisiaj garden party Znajomi wpadli i piwkowaliśmy na tarasie Leniwa sobota!
Pomocnik jest kochany!