Ewa, cudowne są, w tej szkółce były setki jak nie tysiące klonów wszystkich możliwych odmian, których nigdzie indziej nigdy nie widziałam.
Tak koleżanka ma spory ogród, wiem że te bambusy rosną w potężne drzewa, dlatego mimo olbrzymiej chęci ich kupienia, powstrzymałam się, bo już po prostu nie mam miejsca. Miałam w wózku małego okrywowego bambusa jakąś fargesie ale cena mnie powstrzymała od zakupu.
Ewcia, świetne zakupy. Widziałam w Kaczergisie te klony, bogaty wybór tam mają. Uwielbiam je oglądać za każdym razem jak tam jestem, a jestem często, ale ceny wysokie i człowiek musi się ograniczać
Ja tam bywam u siostry a widząc Twoj ogrod mialam takie wrażenie, że chyba wiem gdzie mieszkasz. No ale widocznie się pomyliłam.
Kaczergis to pewnie ta szkolka z roślinami, koło której kiedys przejeżdżałam. Robi wrażenie.
Polu, witaj Super, że zagladasz do mnie, bardzo mi miło, że podoba Ci się u mnie
Wiesz co, wydawało mi się, że ta rozbiórka potrwa kilka dni a zajęła tacie godzinę z kawałkiem. To były białe bloczki, szybciutko je rozebrał, potem kostkę która była jako fundament i gotowe. Teraz muszę nasypać ziemi i kompostu i innych dobroci i jak klony przyjadą po majówce, bedę sadzić. Tam się tylko jeden zmieści więc dwa pozostałe będą kawałek przy rabacie tarasowej, muszę trawnik zwinąć
Pozdrawiam!
Dzięki Mąż, jak wszedł w busz klonowy tam na końcu szkółki to dwie godziny wybierał te drzewka. A cen wiadomo jak to klony wysokie ale w porównaniu to innych szkółek tanio. W cenie tych trzech klonów miałabym tylko dwa w innym miejscu gdzie ostatnio byłam i to dużo mniejsze. A te nasze mają po 2m więc jak na klony palmowe spore. Mamy jeszcze upatrzonego klona Aureum ale jego cena dobija, za 1.5 m drzewko trzeba zapłacić 850 zł.
Wiesz co w sumie oprócz kupienia klonów nic dzisiaj nie zrobiłam. Mieliśmy dzisiaj garden party Znajomi wpadli i piwkowaliśmy na tarasie Leniwa sobota!
Pomocnik jest kochany!