Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 22:52, 23 maj 2021

Magleska napisał(a)
w takim ogrodzie to można leżeć cudnie bardzo

nie mam siły pisać -2 dni kopię ostatnią rabatę

jak Wy się we 3 składacie ,to spoko ....a jak ja sama -to chyba lepiej autem mi jechać

Leżeć i odpoczywać Dzięki

Mnie kopanie czeka jutro, musimy wsadzić dwa klony i byliny które kupiłam. Dla klonów muszę zedrzeć darń.
Bambusy też czekają na wsadzenie do donic drewnianych. Muszę doczytać jaką ziemię lubią i kupić folię i cienki styropian do obłożenia donic od środka.

No powiem Ci, że drogo ta podróż wyjdzie do Przypek, autem byłoby dużo taniej ale już tak ustaliliśmy z dziewczynami.
eVka 22:57, 23 maj 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)

Ohhh życie jest wspaniałe, szczególnie po zakupach

Zgadzam się z Tobą, z tym co napisałaś, profesjonalista trzyma się sztuki, a jak niezgodne jest ze sztuką to nie zrobi i nie podpisze się pod tym a nawet potrafi przemówić do rozsądku i tak jest ze mną dojrzewam , mądrzeję, zmieniam i rozwijam się, widzę, że to dobry kierunek choć też doświadczyłam kamieni i włókniny, 2 lata ok, a potem coraz gorzej...

Dokładnie tak jest jak piszesz. Ja pierwszą rabatę pod oknami wyłożyłam matą, potem trafiłam na O. poczytałam, po kilku miesiącach matę zdjęłam i bardzo się zdziwiłam jak wyglądała gleba pod spodem. Zbita, śliska, z pajęczyna korzeni i śmierdząca. Okropność.
eVka 23:04, 23 maj 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)

Mówiłam Ci, że pięknie w tym cienistym zakątku?
Nie ?
No to mówię , że pięknie, lubię taki klimat
O masz tu jeszcze miejsce na posadzenie czegoś... serio serio nie podpuszczam

Dzięki Daria! Lubię tą rabatę a raczej część ogrodu. Muszę upchnąć tam mini stolik z dwoma krzesełkami.
Tam już miejsca nie ma niestety bo ta wolna przestrzeń to ścieżka, którą planuje wyłożyć deskami betonowymi, takimi jak te w przejściu na trawnik. I teraz jak patrzę na zdjecia zdecydowanie pasują mi tam limonkowe hakonki, jako obwódka ścieżki. Muszę spróbować podzielić swoje hakone.
Milka 07:59, 24 maj 2021

effka napisał(a)

Leżeć i odpoczywać Dzięki

Mnie kopanie czeka jutro, musimy wsadzić dwa klony i byliny które kupiłam. Dla klonów muszę zedrzeć darń.
Bambusy też czekają na wsadzenie do donic drewnianych. Muszę doczytać jaką ziemię lubią i kupić folię i cienki styropian do obłożenia donic od środka.

No powiem Ci, że drogo ta podróż wyjdzie do Przypek, autem byłoby dużo taniej ale już tak ustaliliśmy z dziewczynami.

No to może zmienimy plan
Milka 08:00, 24 maj 2021

effka napisał(a)
Orliki olbrzymie

No i rodki

Tydzień minął i takie zmiany!!
I frajda z sadzenia nowych nabytków.
W pięknym miejscu odpoczywaliście
mrokasia 09:25, 24 maj 2021

effka napisał(a)

Super by było
Patrzyłam pobieżnie to ok. 100 zł w jedną stronę tanie taxi. Składamy się we trójkę.

Weźcie Ubera .
mrokasia 09:27, 24 maj 2021

Efffcia, obejrzałam ostatnie zdjęcia i powiem Ci, że zmiany są kolosalne! To zupełnie inny ogród! Pięknie Ci to wychodzi! Widać, że wiesz co Ci w duszy gra i co ważniejsze umiesz to osiągnąć.
Wiolka5_7 09:37, 24 maj 2021

Fajne zakupki
Ogród coraz piękniejszy
Joann 10:26, 24 maj 2021

A sio z proejktowania! Ten ogród powinien być już w naszych ogrodach!

Witam się a trafiłam z wilczego ogrodu
eVka 15:15, 24 maj 2021

Milka napisał(a)

No to może zmienimy plan

Irenko, spoko, ja chętnie wygodnie się przejadę pociągiem, nie jestem fanka podróży samochodem, raczej właśnie pociągi i samoloty