Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 22:39, 10 maj 2018

Dzisiaj spędziłam całe popołudnie na podlewaniu trawnika i rabat, po czym około 21 zaczął padać deszcz. Bosko.... pocieszam się, że wszystko będzie dobrze podlane hihi. Trawnik był mega suchy, po podlewaniu godzinę był mokry zaledwie na 2 cm... źdźbła trawy były już żółte na końcach.
Wiolka5_7 22:49, 10 maj 2018

effka napisał(a)

Wiolu bardzo Ci dziękuję. Marzę o takim przedogródku jak Twój.

mrokasia 22:55, 10 maj 2018

effka napisał(a)
Dzisiaj spędziłam całe popołudnie na podlewaniu trawnika i rabat, po czym około 21 zaczął padać deszcz. Bosko.... pocieszam się, że wszystko będzie dobrze podlane hihi. Trawnik był mega suchy, po podlewaniu godzinę był mokry zaledwie na 2 cm... źdźbła trawy były już żółte na końcach.

A u mnie deszczu jak nie było tak nie ma . Trawnik suchy, wszystko suche, też podlewałam z węża.
No i dokończyłam frontową . Za to teraz mam rozkopany tył skąd przesadzałam szałwię na frontową właśnie. Ot, życie ogrodnika .
Zana 00:34, 11 maj 2018

Ewa, przepraszam że wczoraj nic nie skrobnęłam, ale podglądałam i widziałam, że Asia "załatwiła" Ci tę rabatę. I zaproponowała Ci mniej więcej to co ja Ci chciałam zaproponować, więc już się nie odzywałam. Ja się tylko boję, że hortensje są za blisko drzew. Limki rosną sporo wysokie, spokojnie 1,5 metra. Chcesz tak wysoko ogołocić graby i wiązy? W zasadzie to chyba nie będzie to źle wyglądało.
Margerytka40 00:34, 11 maj 2018

Super porównania,widać ile pracy zostało włożone. Efekty za to że ho ho
DorKa 08:08, 11 maj 2018

Miłego weekendu i owocnej pracy bo zapewne nie zamierzasz próżnować
eVka 08:36, 11 maj 2018

mrokasia napisał(a)

A u mnie deszczu jak nie było tak nie ma . Trawnik suchy, wszystko suche, też podlewałam z węża.
No i dokończyłam frontową . Za to teraz mam rozkopany tył skąd przesadzałam szałwię na frontową właśnie. Ot, życie ogrodnika .

Współczuję, u nas zlało porządnie, w końcu. Może na jakiś czas wystarczy, chociać patrząc na pogodę ma padać kilka dni.
Lecę do Ciebie oglądać poczynania
eVka 08:40, 11 maj 2018

Zana napisał(a)
Ewa, przepraszam że wczoraj nic nie skrobnęłam, ale podglądałam i widziałam, że Asia "załatwiła" Ci tę rabatę. I zaproponowała Ci mniej więcej to co ja Ci chciałam zaproponować, więc już się nie odzywałam. Ja się tylko boję, że hortensje są za blisko drzew. Limki rosną sporo wysokie, spokojnie 1,5 metra. Chcesz tak wysoko ogołocić graby i wiązy? W zasadzie to chyba nie będzie to źle wyglądało.

Aniu bardzo Ci dziękuję za uwagi. Układ jest bardzo fajny Właśnie muszę dobrze przemyśleć odległości bo nie chcę aż tak wysoko podkrzesywać grabów i wiąza.
Miałam już wsadzać częśc roślin i drzew, kótre mam i czekać na dostawę kolejnych ale jednak poczekam na wszystko łącznie z cisami, żeby to logicznie ułożyć na rabacie i wkopać.
eVka 08:41, 11 maj 2018

Margerytka40 napisał(a)
Super porównania,widać ile pracy zostało włożone. Efekty za to że ho ho

Dziękuję Asiu
eVka 08:43, 11 maj 2018

DorKa napisał(a)
Miłego weekendu i owocnej pracy bo zapewne nie zamierzasz próżnować

Dzięki kochana! Właśnie, weekend, porażka bo M A M G O Ś C I ....
do południa basen z dzieckiem, potem szybko coś ogarnąć w domu i przyeżdzają znajomi z dziećmi. W sumie niby fajnie bo lubię ich bardzo ale nic zupełnie nie porobię w ogrodzie. Pocieszam się, że i tak musze czekać na dostawę roślin, więc nie będzie mnie kusiło, żeby wcześniej zacząc przesadzać. Wysadzę tylko dwie wierzby i będę czekać....
Również życzę Ci udanego weekendu, oczywiście ogrodowiskowego hehe