Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

nicol21 16:27, 13 maj 2018

te kulki po 20zl nawet w obliczu tej ćmy bym brała i nie patrzyła.

Tuje - bym wycieła całkiem, tak starych egzemplarzy raczej ciężko uformować. Grunt to wykopatrochę tych korzeni żeby coś nowego w miarę się przyjeło. Piękne to one nie są.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
eVka 21:28, 13 maj 2018

nicol21 napisał(a)
te kulki po 20zl nawet w obliczu tej ćmy bym brała i nie patrzyła.

Tuje - bym wycieła całkiem, tak starych egzemplarzy raczej ciężko uformować. Grunt to wykopatrochę tych korzeni żeby coś nowego w miarę się przyjeło. Piękne to one nie są.

Wiem, niestety nie mam jak ich wykopać.. sa w malutkiej rabacie i ich wykopanie wiąże się z rozebraniem płyt tarasowych, kostek stanowiących obrzeża rabaty, wysadzeniem wszystkich roślin, oj nie widzi mi się to
Możesz radę jakoś przyciąć sensownie...

eVka 22:12, 13 maj 2018

Powiedzcie, że jest ratunek dla nich
mrokasia 22:17, 13 maj 2018

Jako posiadaczka równie wielkich tuj oraz jednego lizaka tujowego uważam, że wyszło całkiem fajnie, mają fajne proporcje. Zostawiłabym tak. W prostokąt to będzie trudno, musiałabyć mocno przyciąć boki albo drastycznie ciachnąć od góry. Ale może ktoś podpowie co innego.
Margerytka40 22:28, 13 maj 2018

A może spróbować owalnie je ciąć,coś na kształt wielkiego jaja ,elipsy.
eVka 22:30, 13 maj 2018

mrokasia napisał(a)
Jako posiadaczka równie wielkich tuj oraz jednego lizaka tujowego uważam, że wyszło całkiem fajnie, mają fajne proporcje. Zostawiłabym tak. W prostokąt to będzie trudno, musiałabyć mocno przyciąć boki albo drastycznie ciachnąć od góry. Ale może ktoś podpowie co innego.

Pocieszasz, bo już całkiem zwątpiłam... boję się ciąć mocno bo nie wiem co z tego wyjdzie. Lizak wyszedł Ci extra, chciałabym takie z takich potworów ciężko będzie chyba.
eVka 22:31, 13 maj 2018

Margerytka40 napisał(a)
A może spróbować owalnie je ciąć,coś na kształt wielkiego jaja ,elipsy.

Też fajny pomysł, prostszy od prostokątów. Jutro będę miała wieeelką drabinę i chyba będę na żywca rzeźbić.
mrokasia 22:35, 13 maj 2018

Tylko pamiętaj, żeby nie przyciąć do gołego, bo one ciężko odrastają.
eVka 22:40, 13 maj 2018

mrokasia napisał(a)
Tylko pamiętaj, żeby nie przyciąć do gołego, bo one ciężko odrastają.

Tak, wiem. Lekko boki po skosie, kosmetycznie. Korci mnie od góry ciachną, żeby były równe, ale chyba nie jest to dobry pomysł?
Magleska 22:41, 13 maj 2018

oj nie potrafię pomóc z tymi wielkimi tujami spróbuj może jakieś jajo wykombinować ale i tak współczuję cięcia tak wysoko ....