Dziękuję, cieszę się, że Ci się podobają. Nie jestem ich pewna ale rośliny w większości posadzone, więc po ptakach .
Zakupy kolejne dzisiaj doszły, białe rodki na tył wjazdowej i białe róże na przód leje całe popołudnie i wieczór, nic dzisiaj nie porobilam, tylko korę, obornik koński i podłoża kwaśne w O. kupiłam do rodków i dolomit do lawendy.
"Trawy dodają lekkości kompozycjom, źdźbła poruszane przez wiatr pięknie wyglądają i przy okazji rozluźniają rabaty. Kwitną w zależności od odmiany w ciągu lata do jesieni, nie trzeba ich ścinać, bo nawet w zimie pokryte szronem są widowiskowe. Cięcie następuje dopiero wiosną. Wybierając trawy do kompozycji trzeba sprawdzić przede wszystkim, czy nie tworzą zbyt obszernych kęp i rozłogów, które szybko się rozprzestrzeniają, nawet pomiędzy korzeniami innych roślin. Do zestawień z różami nadają się: owies wiecznie zielony, drżączka średnia, trzcinnik, turzyce, śmiałek darniowy, kosmatka olbrzymia, rozplenica, miskant chiński, ostnica."
Najbardziej pasuje mi ostnica i śmiałek darniowy, który zresztą proponowała Zana, a może obie trawy hm?
Rano udało mi się kilka zdjęć ogrodu zrobić, było piękne słońce po deszczym wczorajszym dniu i nocy
nie patrzymy na paliki, czekają na wbicie wokół drzewek
Na grabowej dosadzone limki jeszcze maluszki: