Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 21:17, 22 lip 2018

Przed sianiem

Po sianiu

Teraz tylko podlewać, czekać i oby ulewy nie było.
Wiolka5_7 21:21, 22 lip 2018

Fajnie macie już za sobą szykowanie terenu i sianie.... teraz tylko czekać na trawkę

Też mam do zasiania trawę,tylko,że przed ogrodzeniem,ale się wstrzymuję, bo upały i burze podają...
eVka 21:40, 22 lip 2018

Jeszcze muszę się pochwalić, że przesadzilam dzisiaj wszystkie biedne popalone słońcem żurawki limonkowe. Wsadziłam je pod stare tuje przy wjeździe do cienia (w mnóstwo kompostu). Mam nadzieję, że tam odżyją. Zamiast limonek wsadziłam ciemnobordowe żurawki i seslerię jesienną, przesadzoną z tarasowej. Dałam ją również między róże.
eVka 21:47, 22 lip 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Fajnie macie już za sobą szykowanie terenu i sianie.... teraz tylko czekać na trawkę

Też mam do zasiania trawę,tylko,że przed ogrodzeniem,ale się wstrzymuję, bo upały i burze podają...

Zbierałam się do tego siania pół roku. Sprawdzałam pogodę u nas, cały tydzień bez deszczu i 28 stopni. Gorąco ale i tak będę rano i wieczorem podlewać.
Również została mi jeszcze trawa przed ogrodzeniem ale muszę czekać aż je zrobią. Tam jest bardzo duży spadek więc ciężko będzie. Musi być długi bezdeszczowy okres.
Zana 21:47, 22 lip 2018

Podczytywałam w sobotę z telefonu i byłam pełna podziwu, że w taki upał działasz na placu boju przyszłego trawnika. Ja tyrałam skoro świt nad ścieżką (wstałam o 5-ej rano, było jeszcze przyjemnie). O 12-ej już zaległam na leżaku, upał mnie pokonał. Gratuluję zapału i samozaparcia.
A ogrodzenie kiedy będziecie robić?
kaz742011 21:51, 22 lip 2018

Nie trawka pięknie rośnie. Trzymam kciuki za pogodę, żeby żadnego psikusa nie zrobiła.
Wiolka5_7 22:02, 22 lip 2018

effka napisał(a)

Zbierałam się do tego siania pół roku. Sprawdzałam pogodę u nas, cały tydzień bez deszczu i 28 stopni. Gorąco ale i tak będę rano i wieczorem podlewać.
Również została mi jeszcze trawa przed ogrodzeniem ale muszę czekać aż je zrobią. Tam jest bardzo duży spadek więc ciężko będzie. Musi być długi bezdeszczowy okres.

U mnie właśnie też spadek ...a po ostatnich ulewach wymuliło aż ziemię...
eVka 22:11, 22 lip 2018

Zana napisał(a)
Podczytywałam w sobotę z telefonu i byłam pełna podziwu, że w taki upał działasz na placu boju przyszłego trawnika. Ja tyrałam skoro świt nad ścieżką (wstałam o 5-ej rano, było jeszcze przyjemnie). O 12-ej już zaległam na leżaku, upał mnie pokonał. Gratuluję zapału i samozaparcia.
A ogrodzenie kiedy będziecie robić?

Oj spiekłam się straszliwe ale zawziełam się żeby jak najwięcej w ten weekend zrobić. Przez częste wyjazdy weekendowe ciągle miałam tyły ogrodowe.
Oj w życiu bym o 5 nue wstała, 8.30-9 rano to najwcześniej jak dla mnie w wolny dzień
Ogrodzenie już się robi ☺
eVka 22:13, 22 lip 2018

kaz742011 napisał(a)
Nie trawka pięknie rośnie. Trzymam kciuki za pogodę, żeby żadnego psikusa nie zrobiła.

Dziękuję☺ też mocno trzymam za nią kciuki no i za pogodę.
Zana 22:18, 22 lip 2018

effka napisał(a)

Oj w życiu bym o 5 nue wstała, 8.30-9 rano to najwcześniej jak dla mnie w wolny dzień

Wiesz, jak będziesz w moim wieku...
Trzymam kciuki za trawę i ogrodzenie