Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 14:11, 23 lip 2018

Dziewczyny własnie zamówiłam 10 miskantów olbrzymich, żeby zasłonić przystanek autobusowy i ciągle gapiących się na mój ogród ludzi. Działka wzdłuż ulicy, na której jest przystanek jest moich rodziców, kiedyś będzie siostry, więc nic na niej nie robię. Myślę że wysokie miskanty dobrze nas osłonią. Tylko wiosną będzie łyso ale to jakoś wytrzymam. Drzew nie chce tam sadzić bo pewnie ta działka kiedyś zostanie sprzedana i problem odgrodzenia się od ulicy zniknie.
mrokasia 14:12, 23 lip 2018

effka napisał(a)

Niestety w PL to cały czas rzadkość, jednak lubimy być anonimowi i wygrodzeni na maxa.

Ja myślę, że to nie tylko kwestia lubienia ale też poczucia bezpieczeństwa.
U mnie w okolicy jest dom, który ma tylko ogrodzenie z roślin. Zawsze się dziwię, że nie boją się tak mieszkać - są w otulinie Parku Kampinoskiego, włamania u nas się zdarzają a i dziki podchodzą często.
eVka 14:15, 23 lip 2018

Kasiolaaa napisał(a)
o to mi sie podoba trawka zasiana moj emm tez zasial tydzien temu oby szybko zeszla

O to kibicuje również Twojej trawce. Ja siałam w zasadzie sama, eMek chwile powalcował i się zmęczył
eVka 14:16, 23 lip 2018

mrokasia napisał(a)

Ja myślę, że to nie tylko kwestia lubienia ale też poczucia bezpieczeństwa.
U mnie w okolicy jest dom, który ma tylko ogrodzenie z roślin. Zawsze się dziwię, że nie boją się tak mieszkać - są w otulinie Parku Kampinoskiego, włamania u nas się zdarzają a i dziki podchodzą często.

Wiesz, ogrodzenie przeskoczyć to mały problem dla złodzieja, zwierzęta rzeczywiście moga być problemem, szczególnie psy.
Kasiolaaa 21:17, 23 lip 2018

haha to moj emm bardziej konsekwentny bo on jak cos zacznie to nie bedzie jadl i pil a musi skonczyc
eVka 21:20, 23 lip 2018

Kasiolaaa napisał(a)
haha to moj emm bardziej konsekwentny bo on jak cos zacznie to nie bedzie jadl i pil a musi skonczyc

Mój też ale nie w sprawach ogrodowych, nie znosi ziemi i prac w ogrodzie. Moje przeciwieństwo
Kasia_CS 21:42, 23 lip 2018

effka napisał(a)

Oj spiekłam się straszliwe ale zawziełam się żeby jak najwięcej w ten weekend zrobić. Przez częste wyjazdy weekendowe ciągle miałam tyły ogrodowe.
Oj w życiu bym o 5 nue wstała, 8.30-9 rano to najwcześniej jak dla mnie w wolny dzień
Ogrodzenie już się robi ☺

Hihi, u mnie ostatnio punkt 6 pobudka, bo dzieci jedno przez drugie nawołuje - jedno płaczem o jedzenie, drugie krzyczy: Mamoooo, chodź!

Gratuluję trawniczka Ładnie przygotowany teren
eVka 22:21, 23 lip 2018

Kasia_CS napisał(a)

Hihi, u mnie ostatnio punkt 6 pobudka, bo dzieci jedno przez drugie nawołuje - jedno płaczem o jedzenie, drugie krzyczy: Mamoooo, chodź!

Gratuluję trawniczka Ładnie przygotowany teren

Dziękuję, oby rósł.
Oj pamiętam jeszcze jak to było 7 lat temu miłe czasy choć nie wiem jak teraz bym dała radę, leniwa się zrobiłam teraz mała wstaje sama, szykuje kanapkę picie, bajki oglądnie i dopiero nas budzi (oczywiście tylko w weekend)
Wendy79 23:14, 23 lip 2018

Ależ się u Ciebie dzieje
Margerytka40 23:22, 23 lip 2018

Piękny będzie trawniczek,mój już raz skoszony. Oby pogoda dopisała to zaraz zacznie się zielenić.