Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

AnnaCh 22:53, 19 lip 2018

Ewo, wpadłam na szybcika się przywitać u Ciebie
Przyznam, że jak zaczęłam przeglądać, to już na pewno u Ciebie byłam po cichu.
Fajne ogrodzenie U mnie na razie siatka i tak musi być jeszcze trochę
eVka 23:06, 19 lip 2018

Efffa napisał(a)

nie, nie lepiej nie rób. Przeglądam na necie projekty ogrodów, i znalazłam aż dwa zdjęcia.

Hehe, aż taka odważna nie jestem
eVka 23:16, 19 lip 2018

Zana napisał(a)
Obejrzałam foteczki Kawał ogrodu już urządziłaś
Cieszę się, że się z ogrodzenia cieszysz

Sporo roboty za mną, ogrodzenie będzie dopełnieniem całości ☺

Dzisiaj dosadziłam borówki, przesadziłam rodki, wsadziłam pigwę i jablonki (jabłonki jednak za tujami obok warzywnika rodziców, poplewiłam, pracowite popołudnie...
eVka 23:23, 19 lip 2018

AnnaCh napisał(a)
Ewo, wpadłam na szybcika się przywitać u Ciebie
Przyznam, że jak zaczęłam przeglądać, to już na pewno u Ciebie byłam po cichu.
Fajne ogrodzenie U mnie na razie siatka i tak musi być jeszcze trochę

Witaj Aniu, wpadaj częściej ☺ ogrodzenie cieszy bardzo.
Też czesto wpadam do różnych ogrodów potajemnie, nie da rady wszędzie śladu zostawić.
eVka 11:10, 20 lip 2018

Czeka mnie sianie trawy i normalnie mam dreszcze, nie znosze szykowania, niwelowania terenu pod trawnik brrr Sto razy bardziej wole kopać i sadzić niż sto razy grabić w tą i spowrotem, żeby było gładko...trzymajce kciuki
Kasia_CS 22:09, 20 lip 2018

effka napisał(a)

Ale ładnie Jakoś mi umknęły te kadry wcześniej. Fajnie zbudowałaś te rabaty. I trawniczek baaardzo ładny.

effka napisał(a)
Czeka mnie sianie trawy i normalnie mam dreszcze, nie znosze szykowania, niwelowania terenu pod trawnik brrr Sto razy bardziej wole kopać i sadzić niż sto razy grabić w tą i spowrotem, żeby było gładko...trzymajce kciuki

ojej... ja z jednej strony chciałabym pozbyć się mojej pseudotrawy, ale też mnie dreszcze przechodzą jak pomyślę ile z tym roboty... samo zrywanie istniejącej trawy tak mnie nie boli jak właśnie to szykowanie terenu później.
eVka 22:17, 20 lip 2018

Popełniłam nową rabatkę przygrillową, mały kwadracik z wiązem holenderskim po środku, trzema kulkami danica i trzcinnikami KF. Te roślinki miałam do zagospodarowana i takie coś wymyśliłam. Skończyłam w ciemnościach, więc foty jutro
Wstępnie przegrabilam teren pidctrawnik ale są góry i doły więc czeka mnie spulchnianie ziemi i przegrabianie, walcowanie itp itd...
eVka 22:23, 20 lip 2018

Kasia_CS napisał(a)

Ale ładnie Jakoś mi umknęły te kadry wcześniej. Fajnie zbudowałaś te rabaty. I trawniczek baaardzo ładny.

ojej... ja z jednej strony chciałabym pozbyć się mojej pseudotrawy, ale też mnie dreszcze przechodzą jak pomyślę ile z tym roboty... samo zrywanie istniejącej trawy tak mnie nie boli jak właśnie to szykowanie terenu później.

Oj szykowanie terenu pod trawnik to dla mnie kara, zero przyjemności. Ale mus to mys, nikt niecrwie się u mnie do tej roboty. A może wystarczyly by dosiewki u Ciebie? Spulchnij ziemie w pustych miejscach, posyp trawą i przykryj ziemią, na pewno będzie ładnie.

Ogródek dziękuje trawnik wygląda teraz o niebo lepiej bo pisypałam nawozem 100 dniowym. Trawa soczysta ciemnozielona i wysoka. Jutro koszenie
eVka 22:23, 20 lip 2018

Kasia_CS napisał(a)

Oj szykowanie terenu pod trawnik to dla mnie kara, zero przyjemności. Ale mus to mys, nikt niecrwie się u mnie do tej roboty. A może wystarczyly by dosiewki u Ciebie? Spulchnij ziemie w pustych miejscach, posyp trawą i przykryj ziemią, na pewno będzie ładnie.

Ogródek dziękuje trawnik wygląda teraz o niebo lepiej bo pisypałam nawozem 100 dniowym. Trawa soczysta ciemnozielona i wysoka. Jutro koszenie
eVka 14:07, 21 lip 2018

Upał, słońce i widły amerykańskie, padam