Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 17:50, 06 sie 2018

mrokasia napisał(a)

wydaje mi się, że da, pod warunkiem podlewania

Chyba sie zdecyduję bo jest piękna ☺
Kasiolaaa 08:03, 07 sie 2018

Ewciu ja tez uwielbiam szarosci i biel chociaz kiedys nie bylam fankà a moj ulubiony kolor to turkusowy wczoraj bylam w ogrodniczhm i zaluje ze fotek nie zrobilam bo piekne kompozycje byly ze storczykow
eVka 08:38, 07 sie 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Ewciu ja tez uwielbiam szarosci i biel chociaz kiedys nie bylam fankà a moj ulubiony kolor to turkusowy wczoraj bylam w ogrodniczhm i zaluje ze fotek nie zrobilam bo piekne kompozycje byly ze storczykow

Kocham turkus, mam takie dodatki w salonie, zasłony turkusowe, poduchy etc.
Oj storczyki to moja druga miłość. W Holandii domyślam się cuda są w kwiaciarniach Buziaki
eVka 08:41, 07 sie 2018

Dziennika trawnikowego cd. 16 dniowa trawka, w najwyższych miejscach 12 cm. Myślę że za tydzień będzie pierwsze koszenie
Kasia_CS 09:26, 07 sie 2018

effka napisał(a)

Kocham turkus, mam takie dodatki w salonie, zasłony turkusowe, poduchy etc.

Turkus + beże/szarości to mój plan na sypialnię choć póki co jeszcze nic nie mam w domu w tym kolorze

A trawka piękna, fajna taka młodziutka, delikatniutka

U mnie wczoraj wyrywaliśmy chwastnicę z naszego pseudotrawnika dziurawego..
eVka 09:30, 07 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)

Turkus + beże/szarości to mój plan na sypialnię choć póki co jeszcze nic nie mam w domu w tym kolorze

A trawka piękna, fajna taka młodziutka, delikatniutka

U mnie wczoraj wyrywaliśmy chwastnicę z naszego pseudotrawnika dziurawego..

Turkus biel i szarośc to fajne lekkie połączenie, kojarzy mi się z wakacjami

Również walczyłam z trawnikiem, tym założonym w zeszłym roku. Wyrwałam chwastnicę, psiknęłam mniszkiem na koniczynę, bo niebezpiecznie zaczyna się panoszyć. Mam nadzieję, że to pomoże. Generalnie jest śliczny, zielonutki, gęsty jak dywan ale chwasty się nieliczne pojawiają.
Wiolka5_7 09:31, 07 sie 2018

effka napisał(a)
Dziennika trawnikowego cd. 16 dniowa trawka, w najwyższych miejscach 12 cm. Myślę że za tydzień będzie pierwsze koszenie

Trawka ci super rośnie
eVka 09:37, 07 sie 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Trawka ci super rośnie

rośnie, rośnie a jak cieszy podlewam codziennie, żeby jej wody nie brakowało i już tupię nogami na myśl o pierwszym koszeniu.
szemusia 09:52, 07 sie 2018

Ewcia, widzę ze już Ci dziewczyny zdążyły odpowiedzieć w sprawie LAdy U - kurczę taka czasowa jestem
Ale zmierzyłam swoją - u mnie ma trochę ponad metr, ale jest młodziutka, jesienią sadzona. Myślę, ze tak Jak Mrokasia pisze, spokojnie 1,5 metra osiągnie. Bardzo ją lubię, jest taka fontannowa, luźna - super
Trochę mnie martwicie tymi dorenbosami, pisząc, że trawy nie dadzą tam rady Właśnie rozplenice wsadziłam w mój brzozowy zakątek i miałam nadzieję na efekt wow...

SUper Ci trawka rośnie
Też takie upały u Was?
eVka 09:57, 07 sie 2018

szemusia napisał(a)
Ewcia, widzę ze już Ci dziewczyny zdążyły odpowiedzieć w sprawie LAdy U - kurczę taka czasowa jestem
Ale zmierzyłam swoją - u mnie ma trochę ponad metr, ale jest młodziutka, jesienią sadzona. Myślę, ze tak Jak Mrokasia pisze, spokojnie 1,5 metra osiągnie. Bardzo ją lubię, jest taka fontannowa, luźna - super
Trochę mnie martwicie tymi dorenbosami, pisząc, że trawy nie dadzą tam rady Właśnie rozplenice wsadziłam w mój brzozowy zakątek i miałam nadzieję na efekt wow...

SUper Ci trawka rośnie
Też takie upały u Was?

Dzięki kochana, właśnie zastanawiam się czy wogóle cos sadzić pomiędzy doorenbosami, bo u mnie rosną w pasie między dwiema zupełnie różnymi rabatami: różanką od frontu i rodkowo-sosnową z tyłu. Korci mnie, żeby luźno między nimi posadzić rozplenice.

A trawka niech rośnie, chce szybko mieć dywanik