Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 07:27, 25 sie 2018

HannaR napisał(a)
A tak na serio. Wiosną długo rozkminiałam ten temat. Tyle, że ja wystawiam odpady w workach (oprócz zmieszanych). Te worki trzymam do wystawienia u siebie i też chciałabym wykonać coś estetycznego, żeby nie leżały tak wprost na ziemi. Ktoś ma na to jakiś patent?

W workach trzymam odpady zielone i kładę je obok kubłów. Właśnie dlatego chcę zasłonić to miejsce bo robi się składowiskiem odpadów i straszy. Widziałam w marketach budowlanych takie stojaki na worki ale to też niezbyt estetyczne. Najlepiej wymurować sobie murek wokół pojemników ale to można na swojej działce a na przedpłociu nie wolno.
HannaR 07:33, 25 sie 2018

Chyba coś będę kombinować wiosną.
HannaR 07:37, 25 sie 2018

effka napisał(a)

Myślałam o skleceniu czegoś z paneli ogrodzeniowych np takich:

Taka zabudowa na kształt litery L.

Dobry pomysł. Tylko mi by przydały się niższe. Muszę sprawdzić czy niższe bywają w sprzedaży.
eVka 11:38, 25 sie 2018

HannaR napisał(a)

Dobry pomysł. Tylko mi by przydały się niższe. Muszę sprawdzić czy niższe bywają w sprzedaży.

Właśnie te pokazane wyżej mają wymiar 180x90 cm, dla mnie w sam raz. Kubeł ten większy ma 104 cm, więc po dodaniu mocowania słupka panelowego wyjdzie ok 100 cm wysokości, w sam raz.
Kasia_CS 16:37, 25 sie 2018

Łóżeczka na razie nie pokażę, bo jakiś barłóg się tam zrobił ale takie zwykłe dość, na materac już taki w miarę pełnowymiarowy. Nie było w necie dokładnie takich jak chciałam - a to zagłowie nie takie, a jak już dobre w kształcie, to nie z drewna a mdf. W koncu niby znalazłam, ale K się tak mi zapalił do roboty, że odpuściłam temat.

Gorzej, że na wykomanie niektórych rzeczy trzeba długo czekać (to przypominanie co pół roku jest męczące ) i jak łóżeczko powstało w 2 dni, tak szafy do Kuby pokoju, która jest zaprojektowana i zwymiarowana nie mogę się od pół roku doprosić
Toszka 16:42, 25 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)
(...) nie mogę się od pół roku doprosić

To było o moim eMie?
eVka 17:32, 25 sie 2018

Hehe no wiem jak to jest, chociaż mój eMek z tych porządnych, ułożonych i wszystko raczej stara się od razu robić, co nie zmienia faktu że majsterkowiczem nie jest. Właśnie wróciłam z LM i zmieniłam koncepcję zabudowy śmietnika, tez z tej serii paneli ale inny kształt. Pokażę jak zamontujemy
Kasia_CS 19:53, 25 sie 2018

Toszka napisał(a)

To było o moim eMie?

Eej,to wtedy co u Ciebie byłam i podjechaliśmy po rynny bodajże, to był jego roboczy zryw po upływie pół roku ?
Toszka 20:57, 25 sie 2018

Tak, dokładnie tak!!!
HannaR 21:04, 25 sie 2018

effka napisał(a)
Hehe no wiem jak to jest, chociaż mój eMek z tych porządnych, ułożonych i wszystko raczej stara się od razu robić, co nie zmienia faktu że majsterkowiczem nie jest. Właśnie wróciłam z LM i zmieniłam koncepcję zabudowy śmietnika, tez z tej serii paneli ale inny kształt. Pokażę jak zamontujemy

Jestem ciekawa, jakie będzie.