Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 17:37, 24 sie 2018

Ciągle pada hihihi
Anda 17:37, 24 sie 2018

Nic się nie odzywam, ale cały czas podczytuję Będzie piękne przedpłocie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
eVka 17:51, 24 sie 2018

Anda napisał(a)
Nic się nie odzywam, ale cały czas podczytuję Będzie piękne przedpłocie

Ewuniu, fajnie że zaglądasz no mam nadzieję, że mi wyjdzie. Sąsiedzi już totalnie będą się pukać w głowę jak zobaczą, że sadzę rośliny przed domem. Na mojej ulicy same chwasty, w najlepszej opcji jakieś drzewo byle jakie i "trawnik".
HannaR 18:21, 24 sie 2018

Ja moje tawuły tnę 2 razy w roku. Raz wczesną wiosną, drugi raz po kwitnieniu i wtedy znowu robią się ładne i wypuszczają nowe liście. Ale ja mam kilka, a nie 40.

Anda 18:47, 24 sie 2018

effka napisał(a)

Ewuniu, fajnie że zaglądasz no mam nadzieję, że mi wyjdzie. Sąsiedzi już totalnie będą się pukać w głowę jak zobaczą, że sadzę rośliny przed domem. Na mojej ulicy same chwasty, w najlepszej opcji jakieś drzewo byle jakie i "trawnik".

A może pozazdroszczą i też ogarną przedpłocia?
Tylko ważne, aby okoliczne psy nie zniweczyły jego piękności.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
eVka 19:07, 24 sie 2018

HannaR napisał(a)
Ja moje tawuły tnę 2 razy w roku. Raz wczesną wiosną, drugi raz po kwitnieniu i wtedy znowu robią się ładne i wypuszczają nowe liście. Ale ja mam kilka, a nie 40.

No tak, cięcie będzie pracochłonne, dlatego nie będę ciąć w kulki tylko w niski żywopłot, lekko zaokrąglony z przodu i z tyłu. No kupiłam 34 szt i 11 miskantów kleine fontanne.
eVka 19:13, 24 sie 2018

Anda napisał(a)

A może pozazdroszczą i też ogarną przedpłocia?
Tylko ważne, aby okoliczne psy nie zniweczyły jego piękności.

Możliwe, było by wspaniale. Pracuję na nowym, prestiżowym osiedlu domków jednorodzinnych i tu każdy ma piękny zadbany ogród i wspaniałe przedpłocia ☺ Moim ulubionym jest, to całe w szpalerze piórkówek.
Psy raczej nie sikają, bo są wyprowadzane.
eVka 19:23, 24 sie 2018

No i palety jako obudowa pojemników na śmieci odpadła, eM się nie zgodził, powiedział, że to siara mieć palety przed domem i mam wymyślić coś estetycznego z drewna, paneli drewnianych etc. Eh, on nie znosi cortenu, stali zwykłej, betonu, szkła etc. Tradycjonalista....
Toszka 19:28, 24 sie 2018

To jak on taki tradycjonalista, to daj mu szansę wykazać się męskim gustem i zdolnościami

Mój palety rozkłada na czynniki pierwsze i z desek tworzy płotki, płoty, paliki "antypies", donice, meble a nawet garaż popełnił
eVka 20:07, 24 sie 2018

Toszka napisał(a)
To jak on taki tradycjonalista, to daj mu szansę wykazać się męskim gustem i zdolnościami

Mój palety rozkłada na czynniki pierwsze i z desek tworzy płotki, płoty, paliki "antypies", donice, meble a nawet garaż popełnił

Hehehe w życiu nic sam nie zrobił z typowo męskich spraw ogarnia drobne domowe robótki, do wszystkiego grubszego wynajmujemy mojego brata złotą rączkę - budowlańca.