Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Margerytka40 20:57, 03 wrz 2018

O żesz Ty,ile roboty odwalone. Już nie mogę się doczekać tego Twojego przedpłocia
SlonecznyOgrod 21:17, 03 wrz 2018

effka napisał(a)

Powiem Ci, że lało bardzo mocno a dzisiaj kapiąc bardzo głęboki dołek pid miskanta giganta zobaczyłam, że ziemia nasiaknieta jest tylko max . 20 cm, poniżej sucha jak pieprz...
Po obirnik heszcze jadę, może we wtore mi się uda kolejne 6 worków przywieźć☺

Przetaczniki zaraz obfocę komórką na szybko

Przetaczniki widziałam, dobrze rokują bo listki zdrowe zieloniutkie.
Ile sztuk wszystkich masz, bo mówiłaś że 2 odmiany, no nie?

Kurde, ja jakbym miała pod ziemia oznak deszczu szukać to bym musiała z 10metrów kopać
paulina_ns 21:20, 03 wrz 2018

Brawo Ty skąd Ty tyle siły bierzesz? Ja dzisiaj żeby posadzić jedną roślinę zbierałam się pół dnia oj starzeje się kiedyś to mogłam i po nocach z łopatą gonić
Magleska 22:10, 03 wrz 2018

Przedpłocie przygotowałaś perfekcyjnie teraz poczekam na fotki z sadzenia
waldek727 04:30, 04 wrz 2018

effka napisał(a)
Przekopane, odchwaszczone, czeka na mączkę (widać w małym worku), obornik (czarne wzory) i korę.

Ta mączka w woreczku to do doniczek?
Jak już przygotujesz ostatecznie glebę to rozłóż sobie na całej długości rabaty tekturę falistą dwuwarstwową z rolki. Posadź rośliny w zaplanowanych miejscach. Nawilż tekturę delikatnie wodą i dopiero wtedy rozsyp po całości korę.
eVka 20:45, 04 wrz 2018

Toszka napisał(a)
No tempo pracy niewiarygodne...zawstydzające i motywujące

też dziś rok szkolny i cięcie buksów wieczorem...nie zdążyłam posprzątać (tu mój wstyd przy waszej pracy)

Po lepinoksie pogrom. Truchła tylko czarne, tak jak OldKrakus pisał. Choć przez 4-5 pierwszych dni już myślałam, że nie działa, bo gąsienice były...tylko żółknące i niemrawe.
Ścięłam, będę dokładnie czyścić, odkurzać i ponowny oprysk.

Tempo pracy także, bo tata pomaga, sama bym działała dużo wolniej.
Toszka, wstyd się przyznać ale nie miałam Kiedy pryskać Lepinoxem. Muszę jutro, choćby nie wiem co. To dobrze, że on taki skuteczny. Narazie mogę boksy czyste, w pulapkach lejkowych po wczorajszej nocy 4 ćmy.
eVka 20:48, 04 wrz 2018

malinia napisał(a)
U mnie też witaj szkoło dziś hihi ogólnie to robi się już tak szybko ciemno że aż szok !!!

Córa poszła do 1 klasy szczęśliwa i podekscytowana.
Niestety jesień idzie, widać to po coraz szybszym zmierzchu i temperaturze w nocy.
eVka 20:54, 04 wrz 2018

Margerytka40 napisał(a)
O żesz Ty,ile roboty odwalone. Już nie mogę się doczekać tego Twojego przedpłocia

Dzisiaj przekopywałam ziemię z dobrociami, miny sąsiadów bezcenne a komentarze niewybredne...
Najlepsza była jedną, która stwierdziła, że i tak mi zieleń miejską wszystko Skosiłam! Hehehe
Front walki:

Tawuły posadzone po jednej stronie, drugą zostawiam na jutro.
Jutro również dostawa roślin min. miskantów Kleine Fontanne na przedpłocie.
AnnaCh 20:55, 04 wrz 2018

effka napisał(a)
Córa poszła do 1 klasy szczęśliwa i podekscytowana.
Niestety jesień idzie, widać to po coraz szybszym zmierzchu i temperaturze w nocy.
Moja poszła do 8 klasy! To jest masakra, nie mogę jakoś sobie tego uświadomić, że za rok będę miała już licealistkę Dobrze, że mam jeszcze mojego malutkiego Jasia w przedszkolu
Tempo pracy bardzo imponujące, fajnie jak ma kto pomóc, mi tez tata zawsze dużo pomagał, w ty, roku trochę więcej robił u siebie w ogrodzie. Szkoda mi lata, bo miałam M w domu, sprzątał, nawet się w ogród trochę zaangażował, a tak... Pracuje 6 dni w tygodniu, ciężko mi będzie...
eVka 20:56, 04 wrz 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)

Przetaczniki widziałam, dobrze rokują bo listki zdrowe zieloniutkie.
Ile sztuk wszystkich masz, bo mówiłaś że 2 odmiany, no nie?

Kurde, ja jakbym miała pod ziemia oznak deszczu szukać to bym musiała z 10metrów kopać

Wiesz co chyba wszystkich mam 6 szt. ale musiałabym policzyć.
No u nas też szału nie ma. Dzisiaj podlewałam. Jak byś kopała 10 m to do wód gruntowych byś się dokopala hehe