Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Milka 08:57, 29 paź 2017

effka napisał(a)
Po zakupach, szał sadzenia szmaragdów, 25 sztuk ręce omdlewały, kręgosłup wbijał się w cztery litery kondycji zero...
oczywiście zamiast istniejącego tła chwastowiskowego wyobrażamy sobie piękne ogrodzenia i pięknie zagospodarowana działkę przyszłych sąsiadów

Ach te zakupy, jaka radość ja juz mało, co kupuję, ale pamiętam jakie fajne odczucia są przy tych ogrodowych zakupach. Kawał pracy odwaliłaś!
Kwiaton ma dobre produkty i ceny, duży wybór na Opolskiej u Kulasa też i całkiem przystępne ceny
Pozdrawiam, wieje, leje i nawet słońce momentami się przedziera
eVka 09:53, 29 paź 2017

Milka napisał(a)

Ach te zakupy, jaka radość ja juz mało, co kupuję, ale pamiętam jakie fajne odczucia są przy tych ogrodowych zakupach. Kawał pracy odwaliłaś!
Kwiaton ma dobre produkty i ceny, duży wybór na Opolskiej u Kulasa też i całkiem przystępne ceny
Pozdrawiam, wieje, leje i nawet słońce momentami się przedziera

Dziękuję
Tak to prawda radość porównywalna do wizyty mojej 6-letniej córki w sklepie z zabawkami

Wiesz, że nie byłam nigdy na Opolskiej, u Kulasa tez jeszcze nie, którego najbardziej polecasz bo w kilku miejscach we Wrocku?

Pogoda przygnębiająca, ciągle wyglądam, czy mogę juz wyjśc ale chyba dzisiaj z roboty w ogrodzie nici...

Pozdrawiam
sylwik69 09:56, 29 paź 2017

Także jestem pod wrażeniem wykonanej pracy i tego że podobnie jak ja wszystko robisz sama a zakupy bardzo udane ja kupowałam śliwy szczepione na 1.80m w lokalnym ogrodniczym po 45 zł !też jeszcze cebule czekają na mnie i pogodę,dziś chyba wszędzie strasznie wieje i niestety plany dostały w "łeb"
eVka 10:46, 29 paź 2017

sylwik69 napisał(a)
Także jestem pod wrażeniem wykonanej pracy i tego że podobnie jak ja wszystko robisz sama a zakupy bardzo udane ja kupowałam śliwy szczepione na 1.80m w lokalnym ogrodniczym po 45 zł !też jeszcze cebule czekają na mnie i pogodę,dziś chyba wszędzie strasznie wieje i niestety plany dostały w "łeb"

Sylwia dziękuję bardzo za pochwały, łasa jestem na nie hehe
My zaradne babki jesteśmy po prostu, nie mamy pomocy to same dajemy czadu
ooo cena śliw mi się podoba i to bardzo!
Lecę do Ciebie!
Pozdrawiam wietrznie
eVka 15:19, 29 paź 2017

Czytając dzisiaj artykuły Danusi wpadłam na pomysł szpaleru z choin kanadyjskich przy tyM moim brzydkim garażu. To jest ściana od wschodu, czyli od południa będzie tam cień. Z tego co czytam choiny lubią cień to mi ze to nie byłby głupi pomysł. Garaż jest wysoki na 3m. Więc choiny w końcu by go przewyższyły i zasłoniły. Zdjęć nie będę zamieszczać co by waszych oczu przy niedzieli nie skalać brzydkim widokiem.

Kolejny pomyśl na wiosnę
eVka 15:43, 30 paź 2017

Dostawa kolejnych cebul... kiedy ja to wsadzę?
eVka 15:53, 30 paź 2017

Ale się cieszę, znalazłam szkółkę z wiśniami pissardi, różne rozmiary. Teraz tylko dylemat, jak namówić eMa żeby się zgodził na ich kupno jeszcze teraz... 6 szt w dodatku...
Mazan 16:02, 30 paź 2017

Effka

A Twój eM to nie Adam? Sposób już dawno podano.

Pozdrawiam
Mazan 16:02, 30 paź 2017

Dubelek

eVka 16:18, 30 paź 2017

Maty padnę!!!! Ty dobry jesteś wprawdzie nie Adam ale jak facet mówi o sposobie to musi działać
Będę próbować hehe