Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 20:48, 31 paź 2017

Magleska napisał(a)
Płyty chodnikowe lub krawężniki na płasko płyty ok 4zeta ,krawężniki 6....w casto
To też fajne ,nie ?
https://pl.pinterest.com/pin/457045062176751722/

Bardzo fajne. Takie duże płyty najlepsze, bo nie trzeba dwóch obok siebie kłaść. Te z casto po 4 zł. mają wym. 35/35 czyli trzeba chyba dwie na szerokość.
Mam płyty na tarasie 40/40 cm i w sumie z nich byloby najlepiej zdobić ścieźkę ale musiałabym kupić cała paletę. Choć jak policzę to może i wyszło by tyle.
DorKa 21:02, 31 paź 2017

Podczytuję Was dziewczyny z zaciekawieniem bo też muszę jakieś płyty do nowopowstałych ścieżek zakupić. I dalej nie wiem co... A czas goni bo mój pies zamiast kłaść się na trawie to ziemię, gdzie trawę zdzierałam wybiera. Możecie sobie wyobazić jak ja zapraszam do domu w taką pogodę,,,,Dlaczego dałam się skusić białym kaflom w sklepie ?? Oszustwo, one tylko ładne jak się ich nike używa
DorKa 21:08, 31 paź 2017

effka napisał(a)

Bardzo fajne. Takie duże płyty najlepsze, bo nie trzeba dwóch obok siebie kłaść. Te z casto po 4 zł. mają wym. 35/35 czyli trzeba chyba dwie na szerokość.
Mam płyty na tarasie 40/40 cm i w sumie z nich byloby najlepiej zdobić ścieźkę ale musiałabym kupić cała paletę. Choć jak policzę to może i wyszło by tyle.

Ewa a jak te płyty na tarasie się sprawdzają ? Ja cały czas beton mam i bardzo mnie to denerwuje
eVka 21:19, 31 paź 2017

DorKa napisał(a)
Podczytuję Was dziewczyny z zaciekawieniem bo też muszę jakieś płyty do nowopowstałych ścieżek zakupić. I dalej nie wiem co... A czas goni bo mój pies zamiast kłaść się na trawie to ziemię, gdzie trawę zdzierałam wybiera. Możecie sobie wyobazić jak ja zapraszam do domu w taką pogodę,,,,Dlaczego dałam się skusić białym kaflom w sklepie ?? Oszustwo, one tylko ładne jak się ich nike używa

Dorka coś znajdziemy i dla Ciebie oj białe podłogi są zdradliwe. Mam w pokojach takowe i wszystko widać Ale nie mam zwierzaków (choć córka i mąż gruszą czasami ja zwierzaki). W przedpokoju i kuchni drewniane i nic brudu nie widać

Obrzeża chodnikowe i krawężniki muszą być proste bez fazowania bo inaczej niezbyt nadają się jako nawierzchnia.

Pozdrawiam i lecę zaraz do Ciebie
eVka 21:25, 31 paź 2017

DorKa napisał(a)

Ewa a jak te płyty na tarasie się sprawdzają ? Ja cały czas beton mam i bardzo mnie to denerwuje

Bardzo dobrze, ładnie wyglądają i łatwo się zamiatają. Moje niestety są źle położone na niepoprawnie utwardzonej podbudowie (tego jednego nie dopilnowałam osobiscie) i na wiosnę oba tarasy są do ponownego montażu.
Mam płyty betonowe plukane Betard Punto Grano.
DorKa 21:48, 31 paź 2017

effka napisał(a)

Bardzo dobrze, ładnie wyglądają i łatwo się zamiatają. Moje niestety są źle położone na niepoprawnie utwardzonej podbudowie (tego jednego nie dopilnowałam osobiscie) i na wiosnę oba tarasy są do ponownego montażu.
Mam płyty betonowe plukane Betard Punto Grano.

sprawdziłam w necie..bardzo ładne są. Taki melanżyk to i brudu pewnie za bardzo nie widać Ja cały czas się biję z myślami co zrobić Stawiałam na kompozyt ale ile odób tyle opinii i już sama nie wiem...
eVka 22:09, 31 paź 2017

Tak bardzo fajne. Co do kompozytu spytam męża o opinię, bo pracuje w firmie sprzedającej M.in. małą architekturę ogrodową.
DorKa 22:20, 31 paź 2017

effka napisał(a)
Tak bardzo fajne. Co do kompozytu spytam męża o opinię, bo pracuje w firmie sprzedającej M.in. małą architekturę ogrodową.
super będę wdzięczna za wszelkie opinie dzięki!
Magleska 07:18, 01 lis 2017

effka napisał(a)

Dorka coś znajdziemy i dla Ciebie oj białe podłogi są zdradliwe. Mam w pokojach takowe i wszystko widać Ale nie mam zwierzaków (choć córka i mąż gruszą czasami ja zwierzaki). W przedpokoju i kuchni drewniane i nic brudu nie widać

Obrzeża chodnikowe i krawężniki muszą być proste bez fazowania bo inaczej niezbyt nadają się jako nawierzchnia.

Pozdrawiam i lecę zaraz do Ciebie

Jasne błyszczące podłogi są piękne ,ale trudne do utrzymania w czystości ..... w poprzednim domu miałam i przeklinałem dzień ,w którym chciałam je mieć ..... przy psie i wszystkich domownikach..... masakra
Teraz mam te płytki
https://www.google.pl/search?q=parady%C5%BC+p%C5%82ytki+drewnopodobne&rlz=1C9BKJA_enPL750PL750&hl=pl&prmd=isnv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwik8LfQ3JzXAhUMVRoKHWv6BnQQ_AUIEigB&biw=1024&bih=653#imgrc=Ye0byjHjIT1r-M:
I je uwielbiam .... są cudowne , co nie zmienia faktu ,że niektórym sie nie podobają
Krawężniki można kłaść na odwrót ,wtedy to fazowanie zginie na spodzie
eVka 17:32, 01 lis 2017

Na szczęście nie mam połysku tylko panele białe a w kuchni i przedpokoju takie jak Ty tylko panele QS.
No tak można fazą w dół obrzeża ułożyć ale jakoś przekonana nie jestem

Dzisiaj lamałam zasady świąteczne bo sadziłam z mężem sosny bośniackie, ogon, perukowce,cisy i żurawki na bocznej rabacie.
Zostały już tylko cebule do wsadzenia.

Przed zimą chce jeszcze teren wyrównać przy podjezdzie na różanej.