Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 12:52, 04 lis 2018

Balea napisał(a)

Witam,

nastepny piekny ogrod, ktory dopiero dzisaj odkrylam.
Ta rabata mi sie strasznie podoba.
Zdradzisz mi, jak sie ta zolta trawka nazywa?
I czy ta czerwona trawa pomiedzy to red baron?

pozdrawiam

Cześć Balea, super że wpadłaś, skądś kojarzę Twój nick
Ta rabata co chwilę się zmienia, O mi nic tam nie pasuje, na wiosnę znów będę przesadzać. Te żółte trawy to zielona odmiana red barona, która nazywam green baron, przebarwia się jesienią na żółto, te czerwone to red barony.
Te żółte kłosy na żywo aż świecą, piękne to wygląda.
Pozdrawiam, masz swój wątek ogrodowy?
eVka 13:25, 04 lis 2018

Gosialuk napisał(a)
Też gratuluję. W szybkim tempie powstał piękny ogród. A jak śledzę twój wątek, to nie siedzisz ani chwili z założonymi rękami.

Gosiu, dziękuję właśnie ostatnio lenistwo ogrodowe, ciągle choin nie mogę wsadzić bo garaż nie skończony a one pod ścianą garażu będą rosły. W weekend wyplewiłam z ojcem cały ogród, kilkanaście wiaderka chwastów poszło do kompostowania i tyle z robót ogrodowych. No róże nowe jeszcze nie dawno posadziłam.
Macham
eVka 13:59, 04 lis 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Fajnie planujesz,będę podglądać zmiany

Ja chcę na bukową dodać 3 kule cisowe pomiędzy molinie, a na grabowej wysadzić ze 3 szt .hakone i wsadzić kawałek obwódki z cisa
Wiadomo ,że na efekt będę musiała poczekać ale uwielbiam połączenie zimozielonych z suchymi trawami zimą
Buksów już nie sadzę przez tą ćmę..dobrze,że mam źródło na ciski

Fajny pomysł z kulami cisowymi, mam kule buksowe jeszcze (zapomniałam o nich napisać) i trzęsę portkami nad nimi przez ćmę. Muszę zacząć szukać cisów wiosną. Trawy i zimozielone świetnie się komponują, podoba mi się na moim patio połączenie red barona i małego jałowca jałowca mint julep.
Jeszcze co do buksów całe szczęście, że szkółka buksowa nie odpisała mi na zamówienie na wiosnę. Chciałam kupić 100 sadzonek ma obwódki ma wjazdową, w końcu posadziłam lawendę przed różami zamiast buksów.
eVka 14:02, 04 lis 2018

Gabi1110 napisał(a)
Witaj, przepiękna metamorfoza! I w tak krótkim czasie. Twój ogród motywuje do działania. Pozwól że będę zaglądać

Witaj Gabi serdecznie, zaglądaj pisz, motywuj się, jeszcze 1.5 roku temu zaglądałam tak jak ty i szukałam pomysłów dalej szukam
Wiolka5_7 15:27, 04 lis 2018

effka napisał(a)

Fajny pomysł z kulami cisowymi, mam kule buksowe jeszcze (zapomniałam o nich napisać) i trzęsę portkami nad nimi przez ćmę. Muszę zacząć szukać cisów wiosną. Trawy i zimozielone świetnie się komponują, podoba mi się na moim patio połączenie red barona i małego jałowca jałowca mint julep.
Jeszcze co do buksów całe szczęście, że szkółka buksowa nie odpisała mi na zamówienie na wiosnę. Chciałam kupić 100 sadzonek ma obwódki ma wjazdową, w końcu posadziłam lawendę przed różami zamiast buksów.

Ja też boję się o moje kule z buksa ,bo w końcu są pięknymi kulami a formowałam je od początku ...będę o nie walczyć,bo mam ponad 20 szt. no i dokupiłam wiosną jeszcze na obwódki...

to dobrze,że szkółka nie odpisała

eVka 09:28, 05 lis 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Ja też boję się o moje kule z buksa ,bo w końcu są pięknymi kulami a formowałam je od początku ...będę o nie walczyć,bo mam ponad 20 szt. no i dokupiłam wiosną jeszcze na obwódki...

to dobrze,że szkółka nie odpisała

Moje na razie wygrały walkę, trochę poszkodowane przez ćmę ale odbiły.
Do tej pory zastanawiam się czy ta szkółka przetrwała nawałnicę azjatycką, to była polecana i stara szkółka prowadzona przez małżeństwo.
Wiolka5_7 09:49, 05 lis 2018

Też jestem ciekawa , chyba wiem o której szkółce mówisz
Rejzi 09:53, 05 lis 2018

Jakie piekne kolory jesieni u Ciebie. Trawek zazdroszcze
eVka 10:28, 05 lis 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Też jestem ciekawa , chyba wiem o której szkółce mówisz

Nazwa szkółki taka jak roślin, które sprzedają
eVka 10:30, 05 lis 2018

Rejzi napisał(a)
Jakie piekne kolory jesieni u Ciebie. Trawek zazdroszcze

Dziękuję Teresa Trawy uwielbiam, mam ich coraz więcej i są chyba największą ozdobą mojego ogrodu. Ostatnio przeyjechała koleżanka i mówi, że pierwsze co widać już z daleka to falujące kłosy miskantów Silberspinne i Memory