Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 20:38, 02 mar 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
To szkoda,że serbów nie mieli takich jak chciałaś ...
A kwiatuchy kupiłaś jakieś ?

No niestety a jeszcze eMek mi dogryza, że od razu mogliśmy duże drzewa kupić (tratatataa, nic takiego nie mówił)
Z kwiatuszkow tylko bratki i prymulki, jakoś nie miałam weny, czekam na wiosnę jednak
Widziałam grupkę kobiet chodzących po szkółce i cieszących się z każdej roślinki i pomyślałam że to może ogrodowiczanki ale nie rozpoznałam żadnej
mrokasia 20:53, 02 mar 2019

U mnie w ogrodniczym jeszcze nic nie ma. Dobrze, że chociaż ziemię mieli to kupiłam 2 do donic.
eVka 20:55, 02 mar 2019

mrokasia napisał(a)
U mnie w ogrodniczym jeszcze nic nie ma. Dobrze, że chociaż ziemię mieli to kupiłam 2 do donic.

Człowiek na siłę już by chciał wiosnę a tu trzeba czekać. W Błoniach bardzo duży wybór roślin ogrodowych ale uważam że jeszcze za wcześnie na sadzenie, niech się ziemią trochę ogrzeje.
Zana 20:58, 02 mar 2019

Serby 1,5-2 metry to nie takie małe, one szybko rosną. Ja kupiłam na początku maja takie ok. 1,4 a do końca sezonu bujnęły na dwa metry (koniec czubka, góra jeszcze trochę łysawa, ale liczę na nie w tym roku).
Wiolka5_7 20:59, 02 mar 2019

effka napisał(a)

No niestety a jeszcze eMek mi dogryza, że od razu mogliśmy duże drzewa kupić (tratatataa, nic takiego nie mówił)
Z kwiatuszkow tylko bratki i prymulki, jakoś nie miałam weny, czekam na wiosnę jednak
Widziałam grupkę kobiet chodzących po szkółce i cieszących się z każdej roślinki i pomyślałam że to może ogrodowiczanki ale nie rozpoznałam żadnej

Jeszcze znajdziesz,przecież sezon jeszcze można powiedzieć,że się nie zaczął
Kwiatuszki,fajnie
Hi hi ja też bym się cieszyła stęskniona już siebie widzę jak pojadę po kwiatki do donic zawsze mnie te małe kwiatuszki cieszą
Wiolka5_7 21:03, 02 mar 2019

effka napisał(a)

Człowiek na siłę już by chciał wiosnę a tu trzeba czekać. W Błoniach bardzo duży wybór roślin ogrodowych ale uważam że jeszcze za wcześnie na sadzenie, niech się ziemią trochę ogrzeje.

Z donic można sadzić prawie cały rok,kiedy ziemia nie jest zamarznięta
Więc myślę,że bez problemu można teraz sadzić.....i do tego jeszcze ciepło i deszcze podają

Dziś czytałam,że można dzielić byliny teraz na przedwiośniu,gdy ziemia rozmarznięta
Jedynie z przesadzaniem zimozielonych bym się wstrzymała po 15 marca a te bezlistne to można przesadzać
Magleska 21:22, 02 mar 2019

Ewa widzę ,że przegląd w szkółkach na razie bezowocny ....szkoda ....
ja chciałam jakieś bratunie i stokrotki nabyć i u mnie też jeszcze nic nie ma
trudno ....nadrobimy pewnie za ok.2 tygodnie po 15 marca myslę ,że już wszędzie będzie co kupić
Kasiolaaa 21:51, 02 mar 2019

oj Ewunia niestety tak to juz jest w Polsce trzeba czekac w NL j7z dwa lub trzy tyg temu bratki byly w sklepach trawy buksy rozne cebule nasiona mase ciemiernikow itp inny troszke klimat i juz kupujesz od poczatku lutego jak chcesz
Margerytka40 21:51, 02 mar 2019

U mnie to nawet szkółki jeszcze na głucho zabite. Wiosna ich zaskoczyła
eVka 22:05, 02 mar 2019

Zana napisał(a)
Serby 1,5-2 metry to nie takie małe, one szybko rosną. Ja kupiłam na początku maja takie ok. 1,4 a do końca sezonu bujnęły na dwa metry (koniec czubka, góra jeszcze trochę łysawa, ale liczę na nie w tym roku).

Tak wiem, że one szybko rosną ale potrzebuję coś co mi na już zasłoni ten dom, on jest 4 m od mojego ogrodu z wielkimi oknami w moja stronę. Optymalnie 3'5 m na start by wystarczyło.