Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 22:08, 02 mar 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Jeszcze znajdziesz,przecież sezon jeszcze można powiedzieć,że się nie zaczął
Kwiatuszki,fajnie
Hi hi ja też bym się cieszyła stęskniona już siebie widzę jak pojadę po kwiatki do donic zawsze mnie te małe kwiatuszki cieszą

Mam.nadzieję, że uda mi się jakieś w miarę gęste znaleźć
Kwiatuszki były ale jednak nie kupiłam. Bratki po 2 zł, prymulki po 5 zł, ale jednak nie kupiłam. Szukałam stokrotek, nigdzie nie było.
Trzymam kciuki, żebyś szybko obsadzila wiosenne donice
eVka 22:15, 02 mar 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Z donic można sadzić prawie cały rok,kiedy ziemia nie jest zamarznięta
Więc myślę,że bez problemu można teraz sadzić.....i do tego jeszcze ciepło i deszcze podają

Dziś czytałam,że można dzielić byliny teraz na przedwiośniu,gdy ziemia rozmarznięta
Jedynie z przesadzaniem zimozielonych bym się wstrzymała po 15 marca a te bezlistne to można przesadzać

Tak wcześnie jeszcze nie sadziłam, wiem że można i pewnie gdybym miała w planach coś konkretnego to bym kupiła i sadziła cisy były boskie!!!!
Muszę trawę jedną przesadzić (mozga trzcinowata) bo mi się rozrasta okropnie, pewnie na dniach się za nią wezmę.
eVka 22:17, 02 mar 2019

Magleska napisał(a)
Ewa widzę ,że przegląd w szkółkach na razie bezowocny ....szkoda ....
ja chciałam jakieś bratunie i stokrotki nabyć i u mnie też jeszcze nic nie ma
trudno ....nadrobimy pewnie za ok.2 tygodnie po 15 marca myslę ,że już wszędzie będzie co kupić

Ale przynajmniej napasłam oczy
Stokrotek właśnie szukałam i wiesz, że nigdzie nie było
Jak będą to nakupię mnoooostwo
Brzozowadzie... 22:17, 02 mar 2019

No, nadrobiłam. U Ciebie ruch jak w ulach mojego taty Dzieje się Poczytałam o zasłonach, chłopach, no nieźle
Z moich obserwacji wynika, że młodsze serby szybciej rosną, a te sadzone duże okazy dużo wolniej się przyjmują, więc jak nie znajdziesz wielkich, to bierz te ciut mniejsze
Śliwy ani się obejrzysz, a będą wielkie, tylko przytnij im każdą gałązkę, a pięknie się zagęszczą. Ja wczoraj przycinałam moim 2metrowe baty, takie powypuszczały po zeszłorocznym wiosennym cięciu. Sąsiedzi, nawet najfajniejsi, mogliby być ciut dalej. Łączę się w bólu, mam tak samo blisko jednych i choć są w porządku, to jednak irytująco blisko.
Piękny ten zakątek z rodkami!
eVka 22:20, 02 mar 2019

Kasiolaaa napisał(a)
oj Ewunia niestety tak to juz jest w Polsce trzeba czekac w NL j7z dwa lub trzy tyg temu bratki byly w sklepach trawy buksy rozne cebule nasiona mase ciemiernikow itp inny troszke klimat i juz kupujesz od poczatku lutego jak chcesz

Inny klimat, jednak NL dużo ładniejszy to i rośliny mają wcześnie. Choć we Wrocławiu i tak wszystko szybko w szkółkach jest. Właśnie ciemierniki też bym chciała, widzisz wiedziałam, że jeszcze czegoś szukam
eVka 22:25, 02 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)
U mnie to nawet szkółki jeszcze na głucho zabite. Wiosna ich zaskoczyła

Hehe
eVka 22:32, 02 mar 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
No, nadrobiłam. U Ciebie ruch jak w ulach mojego taty Dzieje się Poczytałam o zasłonach, chłopach, no nieźle
Z moich obserwacji wynika, że młodsze serby szybciej rosną, a te sadzone duże okazy dużo wolniej się przyjmują, więc jak nie znajdziesz wielkich, to bierz te ciut mniejsze
Śliwy ani się obejrzysz, a będą wielkie, tylko przytnij im każdą gałązkę, a pięknie się zagęszczą. Ja wczoraj przycinałam moim 2metrowe baty, takie powypuszczały po zeszłorocznym wiosennym cięciu. Sąsiedzi, nawet najfajniejsi, mogliby być ciut dalej. Łączę się w bólu, mam tak samo blisko jednych i choć są w porządku, to jednak irytująco blisko.
Piękny ten zakątek z rodkami!

Agatko, miło że zaglądasz W sumie masz rację, że duże okazy dłużej się przyjmują. Zobaczę co i jak w szkółkach na wiosnę i będę was pytać o zdanie
Śliwy mam nadzieję, że w końcu ruszą, ostro je przyciełam teraz, no i ogoliłam w zeszłym roku główny pieniek z przyrostów bocznych.
Z tymi sąsiadami to prawda, fajni sa ale daleko A Ci dosłownie w moim.ogrodzie Jak wyjeżdżam na posesję to jest teraz główny widok, wielki dom ze ścianą szczytową w naszą stronę...
eVka 22:37, 02 mar 2019

Cieszę się, że podoba Ci się rodkowy zakątek
Tu jego druga różana strona
Brzozowadzie... 22:47, 02 mar 2019

Ach te róże. To moja nieodwzajemniona miłość... Ale cóż, albo róże albo las
Twoje piękne!
eVka 23:15, 02 mar 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Ach te róże. To moja nieodwzajemniona miłość... Ale cóż, albo róże albo las
Twoje piękne!

No tak, nie można mieć wszystkiego Ale Ty troszkę róż chyba masz?