Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Kasiolaaa 07:05, 03 mar 2019

a ja mam i roze i las wychodzi na to ze zachlanna jestem hahaha ❤
Wiolka5_7 07:25, 03 mar 2019

effka napisał(a)

Tak wcześnie jeszcze nie sadziłam, wiem że można i pewnie gdybym miała w planach coś konkretnego to bym kupiła i sadziła cisy były boskie!!!!
Muszę trawę jedną przesadzić (mozga trzcinowata) bo mi się rozrasta okropnie, pewnie na dniach się za nią wezmę.

Boskie cisy,nie mów ! to chyba i cena wysoka ?
Mozga to jest twarda
Wiolka5_7 07:27, 03 mar 2019

A jak tam, planujesz nowe rabaty ?
Sima 08:29, 03 mar 2019

effka napisał(a)
.
Nie było doorenbos (info dla Hani z miejskiego azylu) przynajmniej nie widziałam.

Dziękuję za info
eVka 10:12, 03 mar 2019

Kasiolaaa napisał(a)
a ja mam i roze i las wychodzi na to ze zachlanna jestem hahaha ❤

eVka 10:23, 03 mar 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Boskie cisy,nie mów ! to chyba i cena wysoka ?
Mozga to jest twarda

Kulki średniej wielkości były chyba po 50 zł więc nie tak źle, cisy fastigiata robusta duże, z doniczką ok. 1.5 m-1.6 m po 110 zł, Hicksii, Hilli w różnych wielkościach od maluchów po spore okazy.
Mozga to moja pomyłka ogrodowa... Muszę ją przesadzić w miejsce gdzie będzie mogła sobie rosnąć do woli. Może przedpłocie
eVka 10:33, 03 mar 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
A jak tam, planujesz nowe rabaty ?

Nie mam jeszcze pomysłu. Miałam już plan ravat, Ewunia z bylinowo-różanej mi rozrysowała fajne rabaty-wyspy ale jak rodzinka zobaczyła że zabieram im trawnik i psuję ich boisko do nogi, badmingtona etc to powiedzieli NO WAY! Muszę wymyślić coś innego, dopuszczają powiększanie istniejacych rabat więc będę kombinować. Genealnie skupię się na tylniej rabacie i przesłonięciu domu nowych sąsiadów.
eVka 10:40, 03 mar 2019

Sima napisał(a)

Dziękuję za info

Nie ma za co.
Będę krążyć w najblizszym czasie po różnych szkółkach to postaram sie zwrócić uwagę na doorenbosy. Sama kilka potrzebuję ale ja mniejsze takie do 100 zl szukam.
Zadzwoń do Stefanogrodu, mieli wielkie okazy chyba po 220-290 zl w zeszłym roku.
Wiolka5_7 10:53, 03 mar 2019

effka napisał(a)

Kulki średniej wielkości były chyba po 50 zł więc nie tak źle, cisy fastigiata robusta duże, z doniczką ok. 1.5 m-1.6 m po 110 zł, Hicksii, Hilli w różnych wielkościach od maluchów po spore okazy.
Mozga to moja pomyłka ogrodowa... Muszę ją przesadzić w miejsce gdzie będzie mogła sobie rosnąć do woli. Może przedpłocie

No to te za 50 zł bym brała.... no ale cóż u mnie takich okazji nie bylo i kupiłam krzaczki do formowania....będę musiała trochę poczekać,aż wyprowadzę je na ludzi
O tak mozgę na przedplocie !
Wiolka5_7 10:56, 03 mar 2019

effka napisał(a)

Nie mam jeszcze pomysłu. Miałam już plan ravat, Ewunia z bylinowo-różanej mi rozrysowała fajne rabaty-wyspy ale jak rodzinka zobaczyła że zabieram im trawnik i psuję ich boisko do nogi, badmingtona etc to powiedzieli NO WAY! Muszę wymyślić coś innego, dopuszczają powiększanie istniejacych rabat więc będę kombinować. Genealnie skupię się na tylniej rabacie i przesłonięciu domu nowych sąsiadów.

Czyli nici z tych planowanych rabat w trawniku...ale kiedyś może jeszcze zrealizujesz ten plan
Masz rację ,że teraz trzeba zakryć widoki sąsiadom