Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Nowa12 22:21, 13 mar 2019

effka napisał(a)

Fajnie, że ma wiele gałązek bo wszędzie były takie łyse jeden główny pęd i liczę boczne nieregularne.

Tez zazwyczaj widuję jeden badylek więc trafił ci się dorodny egzemplarz .
Nowa12 22:24, 13 mar 2019

malinia napisał(a)
Mam dwie magnolie juz z, 3lata i nigdy nie kwitna nie wiem czy to wina tego że przesadzane... Czy wiatr i zimno.

Ja to się zastanawiam czy to zależy od odmiany. Bo mam taką, która kwitła od pierwszego roku i kwitnie zawsze niezależnie od tego jakie są mrozy a w ogóle jej nie okrywam.
A druga zakwitła dopiero w 3 roku i to latem. Ale faktycznie ta jest na przeciągu .
eVka 22:33, 13 mar 2019

oliwka napisał(a)
Ewa śliczna ta magnolia, rozrośnięta. A kto to ten Cieplucha że tak spytam?
W kwietniu chcę się wybrać do Stefana w Jugowicach, może wybierzemy się razem?

Oliwka dawno Cię nie było cieszę się, że Ci się podoba.
Ciepłucha to producent rododendronów ale nie tylko. Wejdź w google i wpisz Ciepłucha rododendrony. Mają sklep online.
Jasne, bardzo chętnie przyjadę się do Jugowic, mam blisko no i chętnie się spotkam
eVka 22:35, 13 mar 2019

Nowa12 napisał(a)

Tez zazwyczaj widuję jeden badylek więc trafił ci się dorodny egzemplarz .

Co ja piszę, komórka przekręca strasznie
No właśnie a już miałam kupić taki łysawy i cieszę się, że wytrzymałam do nowej dostawy.
eVka 22:37, 13 mar 2019

Nowa12 napisał(a)

Ja to się zastanawiam czy to zależy od odmiany. Bo mam taką, która kwitła od pierwszego roku i kwitnie zawsze niezależnie od tego jakie są mrozy a w ogóle jej nie okrywam.
A druga zakwitła dopiero w 3 roku i to latem. Ale faktycznie ta jest na przeciągu .

No właśnie, pewnie i odmiana i stanowisko ma znaczenie. Przed posadzeniem mojej muszę się zdoktoryzować z magnolii.
Magleska 07:25, 14 mar 2019

Wpadłam magnolię pochwalić ......śliczna ......na wielopniową się zapowiada ........niech zdrowo rośnie i obficie kwitnie
wiklasia 07:34, 14 mar 2019

na mnie też ta magnolia zrobiła wrażenie - ślicznotka się zapowiada
Anda 08:16, 14 mar 2019

Piękną magnolię kupiłaś Taka wielopniowa jest śliczna. Chyba Wiolka pokazywała u siebie pięknie wyprowadzoną, wielopniową magnolię
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Wendy79 08:28, 14 mar 2019

Mam cztery magnolie. Wszystkie wyglądają na to, że mają pąki kwiatowe, nawet ta najmłodsza. Co jednak z tego wyjdzie, zobaczymy. Zimni ogrodnicy już raz dali im do wiwatu. Jedna jest u mnie zbyt krzaczasta i po kwitnieniu będę ją ciąć, mimo że ponoć nie lubi.
eVka 09:05, 14 mar 2019

Magleska napisał(a)
Wpadłam magnolię pochwalić ......śliczna ......na wielopniową się zapowiada ........niech zdrowo rośnie i obficie kwitnie

Dziękuję Madziu, tfu tfu żeby nie zapeszyć