jeszcze mi się przypomniało w sprawie ostrokrzewów, że miałam kiedyś (zanim psy mi pożarły) Ostrokrzew karbowanolistny 'Golden Gem' też jest fajny, tyle, że w takim żółtawym kolorze
Ewcia a pomyśl jeszcze o cisie Elegantissima może on Ci się spodoba na obwódki, wstawie Ci zdjęcie https://www.ogrodowisko.pl/watek/6417-anulajda-w-raju?page=481#post_4
go można prowadzić szczuplej niż Repandensa.Z ostrokrzewa ciężko uzyskać obwódki,ja mam Golden Gem i go uwwielbiam ale on raczej rozczapierzony jest.
Dzięki za głos. Opcja w rozpędzie nabrała rozpędu i wygrała jednogłośnie
Teraz tylko muszę wybrać z czego zrobić obwódkę, bo kochane ogrodowiczanki dały mi tyle propozycji, że mam nad czym myśleć.
Właśnie przeszukałam wieczorem cały Internet i nie widzę w pl sklepach ostrzokrzewu Dark Green. Sporo jest w DE i UK a u nas pustki... Na prosto nie chcę, podoba mi się taka wcięta rabata
Tak ci faceci dobrze, że jest na nich jeden zawsze skuteczny sposób
Rabata rodkowa jest olbrzymia. Ma ok. 8 m szerokości i 16 m długości. Tak naprawdę to trzy rabaty w jednej. Pierwszy pas od podjazdu to pas lawendy, potem różanka, miskanty, jaśminowce. Porem kolejny pas to rabata brzozowa z małymi szlachetnymi sosnami i będzie tam werbena, stipa, czarnuszka, mikołajki. Ostatni pas z tyłu to właśnie rodkowa z sosnami czarnymi i zwykłymi. Rodków jest tam kilkanaście, prawie 20 szt.
Aniuuu, jest piękny!!! Rzeczywiście taki elegancki no i dostępny w sklepach! Już sprawdziłam na szybko
Słuchaj a czy on wytrzyma w pobliżu magnolii? tam lekko kwaśna rabata ziemia będzie.
Widziałam fotkę u Ciebie, bardzo bardzo mi się podoba na tej rabacie.
Dziękuję Ci za tyle cennych rad