Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 17:17, 04 maj 2019

Wendy79 napisał(a)
To do mnie ten deszcz dopiero dotarł przed chwilą. Trochę wysiałam, więc niech podlewa

Fajnie
Żałuję właśnie, że nie sypnęłam nawozu na trawnik w miejscach gdzie jaśniejsza trawa. Deszcz ładnie by rozpuścić nawóz.
Adison 17:33, 04 maj 2019

Ewa, ja to jak tylko zobaczyłam kropelki odrazu leciałam po nawóz do trawy bo mam w opłakanym stanie, pada już 3h i nawóz prawie rozpuszczony
eVka 17:48, 04 maj 2019

Adison napisał(a)
Ewa, ja to jak tylko zobaczyłam kropelki odrazu leciałam po nawóz do trawy bo mam w opłakanym stanie, pada już 3h i nawóz prawie rozpuszczony

Super, że pomyślałaś, ja zaczęłam plewić i tak się tym pochłonełam że nie zauważyłam jak powoli deszcz się rozkręcał
eVka 17:50, 04 maj 2019

Skoro pada, jadę po korę, zamierzam kupić z 50 worków, oczywiście z transportem. Może jakieś fajne roślinki będą.
Adison 17:53, 04 maj 2019

nie wiem jak u Was we Wrocławiu, ale u nas przepowiadają kilka dni opadów, wiec jeszcze na pewno zdążysz

Ja planuje plewić po opadach, zobaczymy jak będzie z czasem wolnym, niestety wracam po długiej przerwie do pracy
magda19831 17:57, 04 maj 2019

effka napisał(a)
Magda to ta rabata z buksami, ewentualnie możesz podmienić ze dwa buksy na stożki.
W zeszłym roku

I w kwietniu

Wiesz że dopiero teraz zauważyłam podobieństwo mojej rabaty do twojej albo twojej do mojej ? Plan na trzmieliny na pniu był , nawet jedną kupiłam ale posadziłam ja w donicy przed domem. A jakby te busky zastąpić trzcinnikiem Karl foester? Ja go uwielbiam. To jest rabata od frontu domu i dobrze by było żeby jednak była atrakcyjna cały rok.
Kasiolaaa 18:22, 04 maj 2019

Ogrod piekny trawa mega ale ta dziewuszka to boska ❤
Johanka77 19:32, 04 maj 2019

Ewcia, super że wrzuciłaś poglądówkę hortensjową.
Ja u siebie na nowej rabacie w dole ogrodu właśnie wymieniłam Little Lime na limki.
I teraz mam 4 Little Lime I szukam im miejsca

Rabata z buksami jest śliczna.
Co to za limonkowa trawa na tyłach?

Te trawy już tak urosły, czy nie cięłaś ich?
eVka 20:50, 04 maj 2019

Adison napisał(a)
nie wiem jak u Was we Wrocławiu, ale u nas przepowiadają kilka dni opadów, wiec jeszcze na pewno zdążysz

Ja planuje plewić po opadach, zobaczymy jak będzie z czasem wolnym, niestety wracam po długiej przerwie do pracy

Pada cały czas i w najbliższym tygodniu ma być deszczowo.
Mam sporo rzeczy do zrobienia w ogrodzie. Pełnienie, przycinanie sosen (tu M pomoże), sadzenie bylin, rozsyłanie 50 worków kory na rabatach, przymocowanie kratek drewnianych na róże na garażu, etc.
Kupiłam dzisiaj fajny wózek na wąż ogrodowy, w końcu nie będzie się pałętał pod nogami.
eVka 20:54, 04 maj 2019

magda19831 napisał(a)

Wiesz że dopiero teraz zauważyłam podobieństwo mojej rabaty do twojej albo twojej do mojej ? Plan na trzmieliny na pniu był , nawet jedną kupiłam ale posadziłam ja w donicy przed domem. A jakby te busky zastąpić trzcinnikiem Karl foester? Ja go uwielbiam. To jest rabata od frontu domu i dobrze by było żeby jednak była atrakcyjna cały rok.

Trzcinniki KF mam na tej rabacie na zdjeciu, na tym kwadraciku z lewej strony przy kulach danica i wiązu.
Całkiem wymienić bym Ci nie radziła bo wiosną łyso będzie. Muszę Jeszcze raz się przyjrzeć tej rabacie twojej.