Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 20:54, 04 maj 2019

Kasiolaaa napisał(a)
Ogrod piekny trawa mega ale ta dziewuszka to boska ❤

Dziękuję Kasiu Dziewuszka szalona po mamusi
malinia 20:55, 04 maj 2019

effka napisał(a)

Pada cały czas i w najbliższym tygodniu ma być deszczowo.
Mam sporo rzeczy do zrobienia w ogrodzie. Pełnienie, przycinanie sosen (tu M pomoże), sadzenie bylin, rozsyłanie 50 worków kory na rabatach, przymocowanie kratek drewnianych na róże na garażu, etc.
Kupiłam dzisiaj fajny wózek na wąż ogrodowy, w końcu nie będzie się pałętał pod nogami.

Ten problem z wezem mam i ja... Ogólnie przydałoby się zrobić jakąś zlaczke w ogrodzie przy rabacie żeby ten wąż nie byl przy tarasie w sensie przy ścianie.... Do szału mnie to doprowadza. Muszę to jakoś wykabinowac
Nowa12 20:55, 04 maj 2019

effka napisał(a)

Pada cały czas i w najbliższym tygodniu ma być deszczowo.
Mam sporo rzeczy do zrobienia w ogrodzie. Pełnienie, przycinanie sosen (tu M pomoże), sadzenie bylin, rozsyłanie 50 worków kory na rabatach, przymocowanie kratek drewnianych na róże na garażu, etc.
Kupiłam dzisiaj fajny wózek na wąż ogrodowy, w końcu nie będzie się pałętał pod nogami.

Też mam kupę roboty ogrodowej w planach tylko z czasem wiecznie krucho.
Dla tych co mają ogrody powinien być jakiś ekstra urlop ogrodowy .
malinia 20:56, 04 maj 2019

Nowa12 napisał(a)

Proponuję strajk ogrodniczy
eVka 20:59, 04 maj 2019

Johanka77 napisał(a)
Ewcia, super że wrzuciłaś poglądówkę hortensjową.
Ja u siebie na nowej rabacie w dole ogrodu właśnie wymieniłam Little Lime na limki.
I teraz mam 4 Little Lime I szukam im miejsca

Rabata z buksami jest śliczna.
Co to za limonkowa trawa na tyłach?

Te trawy już tak urosły, czy nie cięłaś ich?

Limki rosną jak szalone, szczególnie jak kupi się ładną sadzonkę. Podejrzewam, że w tym roku będą potężne.

Little Lime w sumie łatwiej zakomponować niż limki bo nie są takie potężne. Mogą być między bylinami, miskantami, trzcinnikami. W sumie wszędzie.

Dziękuję za pochwałę buksowej, ta limonkowa trawa to Carex Elata Aurea, przycięta niziutko na początku marca, teraz już wielka. Superowa jest, polecam! Wszystko na tej rabacie cięłam do zera oprócz buksów i trzmielin.
mrokasia 21:02, 04 maj 2019

Z czasem to i u mnie krucho a roboty mnóstwo. Tym bardziej, że teraz na dwa ogrody .
Wąż ogrodowy wiecznie mi się plącze pod nogami, nie mam na niego pomysłu...
eVka 21:02, 04 maj 2019

malinia napisał(a)

Ten problem z wezem mam i ja... Ogólnie przydałoby się zrobić jakąś zlaczke w ogrodzie przy rabacie żeby ten wąż nie byl przy tarasie w sensie przy ścianie.... Do szału mnie to doprowadza. Muszę to jakoś wykabinowac

Mam już rozpracowany patent z puszkami złączowymi Gardeny. Wtedy węże się nie ponoszą po ogrodzie. Kiedyś zrobię.
malinia 21:03, 04 maj 2019

effka napisał(a)

Limki rosną jak szalone, szczególnie jak kupi się ładną sadzonkę. Podejrzewam, że w tym roku będą potężne.

Little Lime w sumie łatwiej zakomponować niż limki bo nie są takie potężne. Mogą być między bylinami, miskantami, trzcinnikami. W sumie wszędzie.

Dziękuję za pochwałę buksowej, ta limonkowa trawa to Carex Elata Aurea, przycięta niziutko na początku marca, teraz już wielka. Superowa jest, polecam! Wszystko na tej rabacie cięłam do zera oprócz buksów i trzmielin.

Pokazalam dziś M jak docelowo widzę ta moja dzisiejsza rabate i zbladl ;D
eVka 21:03, 04 maj 2019

Nowa12 napisał(a)

Oooo właśnie to jest to, tak jak rolnicy dostawali dodatkowy urlop na sianokosy tak ogrodnicy tez powinni
eVka 21:04, 04 maj 2019

malinia napisał(a)

Proponuję strajk ogrodniczy

Hehehe nono